‘Ziraat Bankası tüccarlığa soyundu’

YEREL 18.02.2020 - 12:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Ziraat Bankası tüccarlığa soyundu’

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, Ziraat Bankası’nın tüccarlığa soyunduğunu söyledi. Şahin, bu durumun üreticiyi zor durumda bıraktığının altını çizdi.

haberimizvar.net-Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ziraat Bankası da tüccarlığa soyunuyor. Üreticilerden ürünlerini alarak market zincirlerine tedarik etmek için faaliyetlere başlayan Ziraat Bankası’nı bankacılık yapmaya davet ediyorum. Sadece market zincirlerini düşünerek yapılacak olan bu çalışmada kazanan yine market zincir sahipleri olacak. Türkiye’de marketten alışveriş yapmayan ve bulunduğu köyde, kasabada, ilçede market olmayan halk ne yapacak peki. SORULAR YANIT BEKLİYOR Üreticilerin neredeyse tamamı borçlu iken nasıl olacakta ürün tedariği sağlanacak. Borcu olmayan çiftçinin ürününü mü alacaklar? Sebze fiyatlarını neye göre ayarlayacaklar? Piyasayı nasıl belirleyecekler? Tarım kredi kooperatifleriyle birlikte mi hareket edecekler? ÖNERİDE BULUNDU Uzun lafın kısası herkes bildiği işi yapsın. Ziraat Bankası TV kanallarını satın alanlara kredi vererek, birilerini zenginleştirene kadar planlı bir üretimi desteklemesini öneririz. Türkiye’nin ivedilikle üretimi desteklemesi gerekmekte ve devlet bankalarının da yanında olması lazım! Yapılacak olan bu iş, ileride çiftçi ile komisyoncusunun hatta ilaç bayisinin arasını açacak ve borçlanmadan dolayı gerek haciz olayları gerekse ticari iflaslar doğacaktır. Tabi ki tüketicilerin sofrasına giren ürünlerin uygun fiyatlı olmasını isteriz ama çözüm de kesinlikle bu değil. MARKETLER KAZANIYOR Sanki daha uyguna satılacakmış gibi algı yaratılsa da kazanan tamamen market zincirleri olacak ve market sayıları artacaktır. Bana kalırsa bu anlayıştan bir an önce dönülmeli ve planlı üretime destek olunmalı. Bu vatan hepimizin, birlikte üreterek kalkınacağız. Kıssadan hisse... Anlayana!”  
Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, Ziraat Bankası’nın tüccarlığa soyunduğunu söyledi. Şahin, bu durumun üreticiyi zor durumda bıraktığının altını çizdi.

haberimizvar.net-Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ziraat Bankası da tüccarlığa soyunuyor. Üreticilerden ürünlerini alarak market zincirlerine tedarik etmek için faaliyetlere başlayan Ziraat Bankası’nı bankacılık yapmaya davet ediyorum. Sadece market zincirlerini düşünerek yapılacak olan bu çalışmada kazanan yine market zincir sahipleri olacak. Türkiye’de marketten alışveriş yapmayan ve bulunduğu köyde, kasabada, ilçede market olmayan halk ne yapacak peki.

SORULAR YANIT BEKLİYOR

Üreticilerin neredeyse tamamı borçlu iken nasıl olacakta ürün tedariği sağlanacak. Borcu olmayan çiftçinin ürününü mü alacaklar? Sebze fiyatlarını neye göre ayarlayacaklar? Piyasayı nasıl belirleyecekler? Tarım kredi kooperatifleriyle birlikte mi hareket edecekler?

ÖNERİDE BULUNDU

Uzun lafın kısası herkes bildiği işi yapsın. Ziraat Bankası TV kanallarını satın alanlara kredi vererek, birilerini zenginleştirene kadar planlı bir üretimi desteklemesini öneririz. Türkiye’nin ivedilikle üretimi desteklemesi gerekmekte ve devlet bankalarının da yanında olması lazım! Yapılacak olan bu iş, ileride çiftçi ile komisyoncusunun hatta ilaç bayisinin arasını açacak ve borçlanmadan dolayı gerek haciz olayları gerekse ticari iflaslar doğacaktır. Tabi ki tüketicilerin sofrasına giren ürünlerin uygun fiyatlı olmasını isteriz ama çözüm de kesinlikle bu değil.

MARKETLER KAZANIYOR

Sanki daha uyguna satılacakmış gibi algı yaratılsa da kazanan tamamen market zincirleri olacak ve market sayıları artacaktır. Bana kalırsa bu anlayıştan bir an önce dönülmeli ve planlı üretime destek olunmalı. Bu vatan hepimizin, birlikte üreterek kalkınacağız. Kıssadan hisse... Anlayana!”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.