Ziraat mühendisleri sandık başında

GÜNDEM 21.12.2019 - 15:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ziraat mühendisleri sandık başında

Antalya'daki 3398 ziraat mühendisi, yarın sandık başına giderek yeni yönetimi belirleyecek. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şubesi'nde mevcut başkan Vural Şahin, tek başkan adayı olarak seçime girecek.

ZMO Antalya Şubesi'nde yeni yönetim için yarın seçim yapılacak. Mevcut Başkan Vural Şahin, tek aday olarak seçimde boy gösterecek. Seçimler öncesi bugün ZMO'da genel kurul gerçekleştirildi. Genel kurulda konuşan Şahin, Türkiye'nin tarihinin en büyük ekonomik krizlerden birini yaşadığını belirterek, bunun önlenmesi için de rant ekonomisi yerine planlı kalkınmayı önceleyen bir anlayışın öne çıkartılması gerektiğini söyledi. Girdi fiyatlarının yüksekliği ve çiftçinin kazanamıyor olması nedeniyle tarımsal üretimin talebi karşılamadığına dikkati çeken Şahin, 2003 yılında 2.8 milyon çiftçi varken 2018 yılında sayının 2.1 milyona düştüğünü kaydetti. ANTALYA BİTKİSEL ÜRETİM DEĞERİ KONUSUNDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ Türk tarımının kalbi olarak Antalya'da yaklaşık 138 bin ailenin çiftçilikle uğraştığını dile getiren Şahin, bitkisel üretim değeri konusunda Antalya'nın Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Şahin, "Son 10 yılda biber üretiminde yüzde 30, domates üretiminde yüzde 20'lik verim artışı sağlanmıştır. Tarım politikasının amacı, yüksek kalitede tarımsal üretimi ve tarımla uğraşanların hayat kalitelerini artırmak, modernleşmeyi sağlamak, kırsal ekonomiyi canlı tutmak ve bunları yaparken çevrenin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasını da sağlamak olmalıdır" diye konuştu.  
Antalya'daki 3398 ziraat mühendisi, yarın sandık başına giderek yeni yönetimi belirleyecek. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şubesi'nde mevcut başkan Vural Şahin, tek başkan adayı olarak seçime girecek.

ZMO Antalya Şubesi'nde yeni yönetim için yarın seçim yapılacak. Mevcut Başkan Vural Şahin, tek aday olarak seçimde boy gösterecek. Seçimler öncesi bugün ZMO'da genel kurul gerçekleştirildi. Genel kurulda konuşan Şahin, Türkiye'nin tarihinin en büyük ekonomik krizlerden birini yaşadığını belirterek, bunun önlenmesi için de rant ekonomisi yerine planlı kalkınmayı önceleyen bir anlayışın öne çıkartılması gerektiğini söyledi. Girdi fiyatlarının yüksekliği ve çiftçinin kazanamıyor olması nedeniyle tarımsal üretimin talebi karşılamadığına dikkati çeken Şahin, 2003 yılında 2.8 milyon çiftçi varken 2018 yılında sayının 2.1 milyona düştüğünü kaydetti.

ANTALYA BİTKİSEL ÜRETİM DEĞERİ KONUSUNDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Türk tarımının kalbi olarak Antalya'da yaklaşık 138 bin ailenin çiftçilikle uğraştığını dile getiren Şahin, bitkisel üretim değeri konusunda Antalya'nın Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Şahin, "Son 10 yılda biber üretiminde yüzde 30, domates üretiminde yüzde 20'lik verim artışı sağlanmıştır. Tarım politikasının amacı, yüksek kalitede tarımsal üretimi ve tarımla uğraşanların hayat kalitelerini artırmak, modernleşmeyi sağlamak, kırsal ekonomiyi canlı tutmak ve bunları yaparken çevrenin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasını da sağlamak olmalıdır" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.