Haberimiz Var
Haberimiz Var
Açık
İstanbul · 24°C
Bizi Takip Edin
23 Ağustos 2026 - 10:06

Akrep geri döndü ama yetmedi

Trendyol 1. Lig'in 3. haftasında Antalyaspor, konuk ettiği Pendikspor'a 3-2 mağlup oldu.

0 Paylaşım
Akrep geri döndü ama yetmedi

haberimizvar.net-Maçtan dakikalar

16. dakikada sol kanattan savunmanın arkasına atılan pasla buluşan Thuram, kaleci Abdullah Yiğiter'i çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi. 0-1 40. dakikada sol kanattan Hakan Yeşil'in yerden ortasında Thuram'ın şutunda top filelere gitti. 0-2, 62. dakikada Safuri'nin pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Doğukan Sinik'in şutuna, altıpas üzerinde dokunan Ahmet Sağat meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-2, 71. dakikada kullanılan köşe atışında uzak köşeye açılan topu Strom tekrar ortaladı, arka direkte boş kalan Van de Streek kafayla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 2-2, 73. dakikada sahası içinde topla buluşan Yekta Sönmez'in pasında penaltı noktası önünde topla buluşan Manga'nın şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-3

 Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Pendikspor maçının ardından, 3 maçta 8 gol yediklerine dikkat çekerek, "Üç maçta bu kadar çok bireysel hata yaptığınız zaman geri dönüşü olmuyor. Bazen dip yaparsınız, o dibi yaptık. Bundan sonra çıkış olacak" dedi. Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Pendikspor'a sahasında 3-2 mağlup oldukları karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Böyle bir tablo beklemediklerini belirten Korkmaz, oynadıkları 3 karşılaşmada da bireysel hatalardan goller yediklerini söyledi. İkinci yarıda yapılan hamlelerin etkili olduğunu ifade eden Korkmaz, "Böyle bir tablo beklemiyorduk ama bir çözüm bulmak lazım. Üçüncü maç ve üç maçta da bireysel hatadan gol yiyoruz. Özellikle maçta geri düştüğümüz zaman ikinci yarıda yaptığımız hamleler çok etkili oldu. Beraberliği yakaladık, galibiyeti de yakalayabilirdik. Ancak yine bireysel hatadan gol yiyince ip koptu. Üç maçta bu kadar çok bireysel hata yaptığınız zaman geri dönüşü olmuyor. Bireysel hatanın önlemi alınmaz ama en azından farklı bir tedbir alacağız" diye konuştu.

"BU KADAR ÇOK HATA YAPMAMANIZ LAZIM"

Karşılaşmaya farklı bir 11 ile başlamaları durumunda sonucun değişip değişmeyeceğine ilişkin soruya yanıt veren Korkmaz, "Bireysel hata yaparsanız sonuç değişmez. Yediğimiz ilk gol de üçüncü gol de bireysel hataydı. İlk maçta yediğimiz iki gol de bireysel hataydı, ikinci maçta da aynı durum yaşandı. Sonucu değiştirebilmeniz için bu kadar çok hata yapmamanız lazım. Çünkü nihayetinde oyuncuların gardı düşüyor. Onları toparlamak, saha içinde oyunu veya skoru çevirmek zor oluyor. Hepsi üzgün, ben de çok üzgünüm. Ancak bunu düzelteceğiz. Düzeltmenin yollarına bakacağız ve bunu bulacağız" ifadelerini kullandı.

"BUNDAN SONRA MAĞLUP OLMAYACAĞIZ"

Çaykur Rizespor'u Süper Lig'e çıkardığı dönemde sezon için belirledikleri mağlubiyet hedefini hatırlatan deneyimli teknik adam, "Rizespor'u Süper Lig'e çıkartırken maksimum alacağımız mağlubiyet 4'tü. Rizespor'da da 4 mağlubiyet aldık. Sezon başında onu konuşuyorduk; toplayacağımız puan da çıkmak için 65 puanın üzeriydi. Dolayısıyla doğru bir kriter. Bundan sonra mağlup olmayacağız" dedi.

İlk 11'de yapılan 5 değişikliğin risk olup olmadığı yönündeki soruyu da cevaplayan Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında bir risk değil. Herkesin oynamasından yanayım. Sezon başından beri herkes iyi çalışıyor. Asıl risk bireysel hata; en büyük risk oydu. Maalesef onu engelleyemiyoruz. Bugünü artık unutacağız. Çünkü bir maç başladı ve bitti. Herkes çok üzgün, duygular çok yoğun. Bu yoğun duyguları yarınki antrenmanımızla beraber en aza indireceğiz. Önümüzdeki hafta tek söyleyeceğim şey kazanmak. Bundan sonra her maçı kazanmak için oynayacağız."

"EN AZ 3 TAKVİYE DAHA YAPACAĞIZ"

Şampiyonluk hedefinin mevcut kadroyla gerçekçi olup olmadığı sorusuna Korkmaz, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Yapacağımız takviyeler de var. En az 3 takviye daha yapacağız. Onlarla beraber daha güçlü olacağımızı düşünüyorum. Hayatımda bir maçta Antalya'da 6 gol yediğimi hatırlıyorum. Başka bir takımda bir maçta 5 gol yediğimizi de hatırlıyorum ama üç maçta 8 gol yediğimizi hiç hatırlamıyorum. Bu bana acı bir tecrübe oldu. Yarından itibaren olayı daha çok irdeleyeceğiz. Maçları tekrar analiz edeceğiz. Nerede doğru yaptık, nerede yanlış yaptık, daha belirleyici olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"SORUMLULUK BANA AİT"

Kaleci transferiyle ilgili soru üzerine oyuncularını koruyan Korkmaz, "Kaleci arıyoruz. Oyuncularım hakkında kişisel yorum yapmak istemiyorum. Nihayetinde benim oyuncum. Ben oyuncular hakkında hiçbir zaman kişisel yorum yapmadım. Onun hatasından ben sorumluyum. Teknik direktör olarak oynattığım için sorumluluk bana ait. Bunu açık ve net söyleyebilirim. Ancak bazen dip yaparsınız. O dibi yaptık, bundan sonra çıkış olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

kepezden-ciktilar-1-101005
#pendikspora #antalyaspor #mağlup