İki kamp arasında farkı bul!

AKP’liler partililerin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Ankara Kızılcahamam’da, CHP’liler liderleri Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Bolu Abant’ta hafta sonu kampa girdi. Bugün sona erecek kampa milletvekilleri ve parti yöneticileri katıldı.

AKP ANLAŞMAYA UYMADI

İki kampta yaşanan gelişmeleri takip eden partililer öne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin adını unutup, Refah Partisi diye telaffuz etmesini yadırgadı. CHP ile AKP arasında kürsüye gelme saatleri konusunda yapılan anlaşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uymayarak saat 14.00’de ekranlara çıkması üzerine Kılıçdaroğlu’nun ilk konuşmasını kesip, daha sonra ikinci kez kürsüye gelip değerlendirme yapması gündeme damgasını vurdu.

KAMPTAKİ TOPLANTILAR

Bu durumda dikkatler partilerin kamplarına yöneldi. Liderlerin konuşmalarının ardından katılımcılar her iki partinin kampında toplantılara girdi. AKP toplantılarında gündem ‘Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş’ ve ‘40+1 değerlendirmeleri’ oldu. CHP’de ise gündem bambaşkaydı. CHP’lilerin toplantı gündemi, ‘yargı reformu, adalet, demokrasi’ ve ‘yerel yönetimlerin başarısı’ oldu. Partililer iki partinin konu farklılığı karşısında ‘yorumsuz’ kaldı.