Fotoğraf göndermede yeni özellik

haberimizvar.net- En çok tercih edilen mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp’ta, yıllardır uygulanan ‘sıkıştırma’ özelliği nedeniyle fotoğraflar ve videolar karşı tarafa düşük kaliteli olarak iletiliyor. İnternet erişiminin artması ve kota problemlerinin azalmasıyla kullanıcılar, daha kaliteli video ve görsel paylaşımı için farklı uygulamalar kullanmaya başladı. Kullanıcıların şikayetçi olduğu bu sorunu çözmek için WhatsApp yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp’ın beta sürümlerini tarayarak yeni özellikleri haber vermesiyle bilinen WABetaInfo’da yer alan bilgilere göre, fotoğraf ve video kalitesi tercihi kullanıcılara seçenek olarak yakın zamanda sunulacak.

Kullanıcılar; otomatik, en iyi kalite ve veri tasarrufu şeklindeki üç seçenekten istediklerini seçerek paylaşımlarını yapabilecek. Otomatik seçeneğindeki ağ hızına bağlı olarak sıkıştırma kararını uygulama verecek. En iyi kalite seçeneğinde görseller mümkün olan en yüksek kalitede karşı tarafa iletilecek. Veri tasarrufunda ise sıkıştırma yapılacağından görseller daha düşük kalitede gönderilecek.