Fotoğraf göndermede yeni özellik

GÜNDEM 09.07.2021 - 13:08, Güncelleme: 09.07.2021 - 13:08
 

Fotoğraf göndermede yeni özellik

Kullanıcıların şikayetçi olduğu düşük kaliteli video ve fotoğraf sorununa WhatsApp’tan çözüm geliyor. Kalite tercihi kullanıcıya bırakılacak.

haberimizvar.net- En çok tercih edilen mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp’ta, yıllardır uygulanan ‘sıkıştırma’ özelliği nedeniyle fotoğraflar ve videolar karşı tarafa düşük kaliteli olarak iletiliyor. İnternet erişiminin artması ve kota problemlerinin azalmasıyla kullanıcılar, daha kaliteli video ve görsel paylaşımı için farklı uygulamalar kullanmaya başladı. Kullanıcıların şikayetçi olduğu bu sorunu çözmek için WhatsApp yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. WhatsApp’ın beta sürümlerini tarayarak yeni özellikleri haber vermesiyle bilinen WABetaInfo’da yer alan bilgilere göre, fotoğraf ve video kalitesi tercihi kullanıcılara seçenek olarak yakın zamanda sunulacak. Kullanıcılar; otomatik, en iyi kalite ve veri tasarrufu şeklindeki üç seçenekten istediklerini seçerek paylaşımlarını yapabilecek. Otomatik seçeneğindeki ağ hızına bağlı olarak sıkıştırma kararını uygulama verecek. En iyi kalite seçeneğinde görseller mümkün olan en yüksek kalitede karşı tarafa iletilecek. Veri tasarrufunda ise sıkıştırma yapılacağından görseller daha düşük kalitede gönderilecek. 
Kullanıcıların şikayetçi olduğu düşük kaliteli video ve fotoğraf sorununa WhatsApp’tan çözüm geliyor. Kalite tercihi kullanıcıya bırakılacak.

haberimizvar.net- En çok tercih edilen mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp’ta, yıllardır uygulanan ‘sıkıştırma’ özelliği nedeniyle fotoğraflar ve videolar karşı tarafa düşük kaliteli olarak iletiliyor. İnternet erişiminin artması ve kota problemlerinin azalmasıyla kullanıcılar, daha kaliteli video ve görsel paylaşımı için farklı uygulamalar kullanmaya başladı. Kullanıcıların şikayetçi olduğu bu sorunu çözmek için WhatsApp yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp’ın beta sürümlerini tarayarak yeni özellikleri haber vermesiyle bilinen WABetaInfo’da yer alan bilgilere göre, fotoğraf ve video kalitesi tercihi kullanıcılara seçenek olarak yakın zamanda sunulacak.

Kullanıcılar; otomatik, en iyi kalite ve veri tasarrufu şeklindeki üç seçenekten istediklerini seçerek paylaşımlarını yapabilecek. Otomatik seçeneğindeki ağ hızına bağlı olarak sıkıştırma kararını uygulama verecek. En iyi kalite seçeneğinde görseller mümkün olan en yüksek kalitede karşı tarafa iletilecek. Veri tasarrufunda ise sıkıştırma yapılacağından görseller daha düşük kalitede gönderilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.