Komünist nohutlar Antalya’da

haberimizvar.net- Tunceli Ovacık’ta geçen dönem TKP’den seçilerek belediye başkanlığı yapan ‘Komünist Başkan’ Fatih Maçoğlu’nun hazine arazilerinde ürettirmeye başladığı nohut ve kuru fasulye ülke genelinde marka haline geldi. Ovacık Doğal Ürünleri Kooperatifi aracılığıyla Türkiye’nin her yerine gönderilen nohutlar bir süredir Antalya’da da satılmaya başladı. 

OVACIK’TAN GELEN ÜRÜNLER

Fatih Maçoğlu’nun katılımıyla 26 Ekim 2019’da Milli Egemenlik Caddesi’nde açılan kooperatif satış noktasında sadece Ovacık’tan değil, başka yörelerden gelen ürünler de bulunuyor. Nohut, fasulye, bal, tuz, polen, leblebi, nohut unu, fasulye unu, pekmez, kuşburnu, propolis, salamura peynir, tulum peyniri, tereyağı, karadut pekmezi, ceviz içi gibi ürünlerin Ovacık’tan geldiğini belirten kooperatif çalışanları kardeş kooperatiflerin ürünlerine de yer verdiklerini söyledi.

HER TÜR ORGANİK ÜRÜN VAR

Satış noktasında tamamen organik ürünlerin satıldığını söyleyen çalışanlar, Mezopotamya Kadın Kooperatifi’nden baharat ve salça, Hopa Kooperatifi’nden çay, Bizim Değirmen Kooperatifi’nden tam yağlı kaşar peyniri, Gemlik Kooperatifi’nden zeytin ve Manyas Kadın Kooperatifi’nden gelen makarna gibi ürünlerin de bulunduğunu belirtti.