Saldırgan gözaltında

haberimizvar.net- HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş hakkında sosyal medyada yapılan cinsiyetçi hakaret içerikli paylaşım yapan kişi Sakarya'da gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımı yapan şüphelinin kimliğinin belirlendiği ve hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi. Gözaltına alınan kişinin adı ve soyadının ilk harflerinin 'V.M' olduğu ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Bu arada, sözkonusu saldırganın sosyal medya hesabının da askıya alındığı öğrenildi. Demirtaş’ın hedef gösterilmesine “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketi açılarak tepki gösterildi. 
 

Demirtaş'a yönelik saldırıya verilen tepkilerin bazıları şöyle:

Ahmet Ümit@baskomsernevzat    

Bunun adı siyaset değil, bunun adı sapıklık, bunun adı ahlaksızlık, bunun adı saldırganlık, bunun adı açık kadın düşmanlığı. Bunun adı ülkede kepazeliğin ulaştığı son nokta. Bu alçak mutlaka yargılanmalıdır. #BaşakDemirtaşSeninleyiz

        Av.Bedia Özgökçe Ertan   ✔@bediaozgokce    

Gücünü, söylemini , eylemini iktidardan aldığını belirtmekten çekinmeyen bu ahlak yoksunu zihniyetinizle , hiçbir ölçüsü olmayan çöpleşen zavallılığınızla birlikte olmanız gereken yere gitmeye çok yakınsınız!.#BasakDemirtasSeninleyiz

      FERHAT TUNÇ   ✔@ferhatttunc    

Başak Demirtaş'a yönelik iğrenç paylaşımda bulunan alçağın bulunup yargılanmasını bekleyeceğiz. Başak hanımla ilgili yapılan paylaşımı burada göstermek yerine, İsmi ve cisimi sosyal medyada dolaşan bu iğrenç yaratığın teşhir edilmesi en doğrusudur.
#BaşakDemirtaşSeninleyiz

      #GülistanDokuNerede?@meltemservi_    

Vedat Muti denilen yeşil toplu kadın düşmanı ve ırkçı derhal tutuklanmalıdır.#BaşakDemirtaşSeninleyiz

      Canan Kaftancıoğlu   ✔@Canan_Kaftanci    

Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum..
Troll diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke:(