Manavgat’ta orman Serik’te çalılık yandı

YEREL 10.09.2020 - 11:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Manavgat’ta orman Serik’te çalılık yandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesi için ekipler müdahaleye başladı.

haberimizvar.net- Manavgat’a bağlı Gündoğdu Mahallesi Vahaplı mevkisinde ormanlık alanda saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Sebebi henüz bilinmeyen yangında alevler kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangını görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangının yerleşim yerleri ve tarım alanlarına sıçramaması için yoğun şekilde çalışma yürütüldü. KONTROL ALTINA ALINDI Dün akşam saat 22.00 sıralarında başlayan orman yangın, şiddetli rüzgar ve gece olması nedeniyle havadan müdahale yapılamaması sonucu kısa sürede büyüdü. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından müdahale edildi. ZEYTİN BAHÇELERİ DE YANDI Yaklaşık 7 hektarlık ormanlık arazinin zarar gördüğü yangında, zeytin bahçeleri de küle döndü. Yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu, yerleşim yerlerine ulaşmadan saat 01.00 sıralarında kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Bölgenin yakınında geçen sene ağustos ayında da yangın çıktığını hatırlatan yetkililer, yangının çıkış sebebi için inceleme ve soruşturma başlattı. SERİK’TE ÇALILIK ALAN YANDI Öte yandan, Serik İlçesi’nde de  otluk ve çalılık alanda başlayıp rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı. Serik’e bağlı Alacami Mahallesi’ndeki otluk ve çalılık alanda geç saatlerde yangın çıktı. Sebebi henüz bilinmeyen yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek çevrede yayılmaya başladı. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yakınındaki yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 10 arazöz ve çok sayıda personelle müdahale edildi. Bölgede oturan bazı vatandaşlar da traktörleriyle ekiplere destek verdi. Rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangına yakın bölgede oturan bazı vatandaşların evleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Yangın nedeniyle bir evle seranın yanı sıra bazı zeytin ve meyve ağaçlarının zarar gördüğü tespit edildi. Yangın ekiplerin 2 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınarak, soğutma çalışmaları başlatıldı. Jandarma ekipleri yangın bölgesinde önlem alarak vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlatıldı.  
Antalya’nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesi için ekipler müdahaleye başladı.

haberimizvar.net- Manavgat’a bağlı Gündoğdu Mahallesi Vahaplı mevkisinde ormanlık alanda saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Sebebi henüz bilinmeyen yangında alevler kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangını görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangının yerleşim yerleri ve tarım alanlarına sıçramaması için yoğun şekilde çalışma yürütüldü.

KONTROL ALTINA ALINDI
Dün akşam saat 22.00 sıralarında başlayan orman yangın, şiddetli rüzgar ve gece olması nedeniyle havadan müdahale yapılamaması sonucu kısa sürede büyüdü. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından müdahale edildi.

ZEYTİN BAHÇELERİ DE YANDI
Yaklaşık 7 hektarlık ormanlık arazinin zarar gördüğü yangında, zeytin bahçeleri de küle döndü. Yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu, yerleşim yerlerine ulaşmadan saat 01.00 sıralarında kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Bölgenin yakınında geçen sene ağustos ayında da yangın çıktığını hatırlatan yetkililer, yangının çıkış sebebi için inceleme ve soruşturma başlattı.

SERİK’TE ÇALILIK ALAN YANDI
Öte yandan, Serik İlçesi’nde de  otluk ve çalılık alanda başlayıp rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı. Serik’e bağlı Alacami Mahallesi’ndeki otluk ve çalılık alanda geç saatlerde yangın çıktı. Sebebi henüz bilinmeyen yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek çevrede yayılmaya başladı. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yakınındaki yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 10 arazöz ve çok sayıda personelle müdahale edildi. Bölgede oturan bazı vatandaşlar da traktörleriyle ekiplere destek verdi. Rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangına yakın bölgede oturan bazı vatandaşların evleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Yangın nedeniyle bir evle seranın yanı sıra bazı zeytin ve meyve ağaçlarının zarar gördüğü tespit edildi. Yangın ekiplerin 2 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınarak, soğutma çalışmaları başlatıldı. Jandarma ekipleri yangın bölgesinde önlem alarak vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlatıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.