Antalya’da arıcılardan tepki var
Antalya’da arıcılardan tepki var
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ormanlık alanlarda arıcılık yapan üreticilerden kovan başına 100 TL ücret alma kararı tepki çekti. Arıcılıkla uğraşan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Muhammet Acar, uygulamanın üreticiyi desteklemek yerine cezalandırdığını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ormanlık alanlarda arıcılık yapan üreticilerden kovan başına 100 TL ücret alma kararı tepki çekti. Arıcılıkla uğraşan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Muhammet Acar, uygulamanın üreticiyi desteklemek yerine cezalandırdığını söyledi.
haberimizvar.net- Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 18 Haziran 2026 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemesiyle, ormanlık alanlar ve bal ormanlarında arıcılık yapan üreticilerden kovan başına 100 TL "Arı Konaklatma Ekosistem Hizmet Bedeli" alınacak. Yeni uygulama, özellikle gezginci arıcılık yapan üreticilerin tepkisini çekti.
ARICI BAŞKANDAN TEPKİ
Siyasetin yanı sıra uzun yıllardır arıcılıkla da uğraşan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Muhammet Acar, alınan kararın üreticiyi zor durumda bırakacağını söyledi. Antalya'nın Türkiye arıcılığı açısından en önemli merkezlerden biri olduğunu belirten Acar, devletin üreticiyi desteklemesi gerekirken yeni mali yükler getirdiğini savundu.
"BIRAKIN DESTEKLEMEYİ, KÖSTEK OLUYORLAR"
Türkiye'nin yaklaşık 8 milyon kovanla dünyanın önde gelen arıcılık ülkelerinden biri olduğunu hatırlatan Acar, "ABD'de arıcıya kovan başına yüzlerce dolarlık destek sağlanırken, Türkiye'de yıllık destek 150 TL ile sınırlı. Bunun üzerine bir de kovan başına 100 TL ücret alınması üreticiyi cezalandırmaktır. Bırakın desteklemeyi, köstek oluyorlar" ifadelerini kullandı.
DESTEKLER ARTIRILMALI
Arıcılığın yalnızca bal üretimi değil, tarımsal üretim ve ekosistemin devamlılığı açısından da stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Acar, desteklerin artırılması ve üreticiyi teşvik edecek yeni bir model oluşturulması gerektiğini belirtti. Acar, konuyla ilgili çözüm önerilerini kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.


Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
