CHP Bursa’ya Serikli il başkanı

SİYASET 12.02.2020 - 10:50, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP Bursa’ya Serikli il başkanı

Antalya kongresinin gerçekleştiği 9 Şubat’ta 4 adaylı CHP Bursa 37. Olağan İl Kongresi'nde Serikli İsmet Karaca il başkanı seçildi.

haberimizvar.net-CHP Bursa 37. Olağan İl Kongresi’nde mevcut Başkan Hüseyin Akkuş ile birlikte Erol Gülmez ve Güner Aklan'ı geride bırakan Osmangazi eski İlçe Başkanı İsmet Karaca seçimin kazanını oldu. Açılan sandık sonuçlarına göre, İsmet Karaca 294, Hüseyin Akkuş 236, Erol Gülmez 69 ve Güner Aklan 19 oy alı. Bu sonuçlara göre, 2 yıl önce girdiği seçimde Akkuş'a kaybeden Karaca, bu kez rövanşı aldı ve CHP Bursa İl Başkanı oldu. Sonucun açıklanmasının ardından tebrikleri kabul ederek, kürsüye çıkan Aslen Serikli olan Karaca, rakiplerini de yanına çağırdı. Akkuş dışındaki adaylar da sahneye çıktı. İKTİDAR SÖZÜ VERDİ Karaca, teşekkür konuşmasında şunları söyledi: "Ne konuştuysak o. Bu tablo hiç bozulmayacak. Bugün burada biz bir zafer kazanmadık. 9 Şubat bizim için bir zafer günü değil, yeni bir dönemin başlangcı. Biz asıl zaferi AKP iktidarını değiştirdiğimiz zaman kutlayacağız. Verdiğimiz her sözün arkasındayız. Hep birlikte çalışacağız. Ve ilk seçimde muhakkak iktidara geleceğiz." İSMET KARACA KİMDİR? 1970 yılında Antalya Serik’te doğdu. İlk ve orta öğretimini Antalya'da, yüksek öğrenimini Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Dr. Ümran Karaca ile evli. 2 kız çocuk babası. Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi ve yöneticisi. Öğrencilik yıllarında sol siyasal hareketler ve demokratik hak arayışı eylemlerinde sürekli yer aldı. 1990'lı yıllarda SHP gençlik kollarında başladığı siyasi yaşamına, CHP'nin yeniden açılmasıyla birlikte CHP'ye üye olarak devam etti. Osmangazi Gençlik Kolları yönetiminde yer aldı. Ardından Osmangazi Gençlik Kollar Başkanı oldu. 1997 yılında İl Gençlik Kolları Kongresi'nde İl Gençlik Kolu Başkanı seçildi. 1999 yılında yapılan İl Kongresi'nde Yılmaz Akkılıç Başkanlığı'nda İl Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Seçimlerde sandık görevlisi, okul sorumlusu, seçim komisyon üyesi olarak görev aldı. 2012 yılında yapılan CHP Osmangazi İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı ve kurultay delegesi seçildi. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır.  
Antalya kongresinin gerçekleştiği 9 Şubat’ta 4 adaylı CHP Bursa 37. Olağan İl Kongresi'nde Serikli İsmet Karaca il başkanı seçildi.

haberimizvar.net-CHP Bursa 37. Olağan İl Kongresi’nde mevcut Başkan Hüseyin Akkuş ile birlikte Erol Gülmez ve Güner Aklan'ı geride bırakan Osmangazi eski İlçe Başkanı İsmet Karaca seçimin kazanını oldu. Açılan sandık sonuçlarına göre, İsmet Karaca 294, Hüseyin Akkuş 236, Erol Gülmez 69 ve Güner Aklan 19 oy alı. Bu sonuçlara göre, 2 yıl önce girdiği seçimde Akkuş'a kaybeden Karaca, bu kez rövanşı aldı ve CHP Bursa İl Başkanı oldu. Sonucun açıklanmasının ardından tebrikleri kabul ederek, kürsüye çıkan Aslen Serikli olan Karaca, rakiplerini de yanına çağırdı. Akkuş dışındaki adaylar da sahneye çıktı.

İKTİDAR SÖZÜ VERDİ

Karaca, teşekkür konuşmasında şunları söyledi: "Ne konuştuysak o. Bu tablo hiç bozulmayacak. Bugün burada biz bir zafer kazanmadık. 9 Şubat bizim için bir zafer günü değil, yeni bir dönemin başlangcı. Biz asıl zaferi AKP iktidarını değiştirdiğimiz zaman kutlayacağız. Verdiğimiz her sözün arkasındayız. Hep birlikte çalışacağız. Ve ilk seçimde muhakkak iktidara geleceğiz."

İSMET KARACA KİMDİR?

1970 yılında Antalya Serik’te doğdu. İlk ve orta öğretimini Antalya'da, yüksek öğrenimini Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Dr. Ümran Karaca ile evli. 2 kız çocuk babası.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi ve yöneticisi. Öğrencilik yıllarında sol siyasal hareketler ve demokratik hak arayışı eylemlerinde sürekli yer aldı. 1990'lı yıllarda SHP gençlik kollarında başladığı siyasi yaşamına, CHP'nin yeniden açılmasıyla birlikte CHP'ye üye olarak devam etti. Osmangazi Gençlik Kolları yönetiminde yer aldı. Ardından Osmangazi Gençlik Kollar Başkanı oldu. 1997 yılında İl Gençlik Kolları Kongresi'nde İl Gençlik Kolu Başkanı seçildi. 1999 yılında yapılan İl Kongresi'nde Yılmaz Akkılıç Başkanlığı'nda İl Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Seçimlerde sandık görevlisi, okul sorumlusu, seçim komisyon üyesi olarak görev aldı.

2012 yılında yapılan CHP Osmangazi İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı ve kurultay delegesi seçildi. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.