Finike’de kiralar alınmayacak

EKONOMİ 20.06.2020 - 13:29, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Finike’de kiralar alınmayacak

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Mayıs ayında düzenlenen olağanüstü meclis toplantısında korona salgını nedeniyle genelge ile kapanan belediyenin kiracısı işyerlerinden kira alınmamasına yönelik kararın uygulamaya geçtiğini açıkladı. Başkan Geyikçi, 78 işletmeye yönelik kira erteleme kararının yazı ile işletmelere iletildiğini bildirerek, kapalı kalan gün sayısı kadar kira sözleşmesinin uzatıldığını söyledi.

haberimizvar.net-Başkan Geyikçi, “Korona salgınının ülkemizde görülmeye başlanmasının ardından bilindiği gibi bir dizi tedbirler alındı. Bu çerçevede genelge ile berberler, kahveler, cafeler, sinemalar başta olmak üzere birçok alanda işletmeler ikinci bir genelgeye kadar kapatıldı. Belediye Meclisi olarak biz de Mayıs ayında yaptığımız olağanüstü toplantıda genelge ile kapalı kalan işletmelerin kira bedellerinin alınmamasını kararlaştırdık” dedi. KAPALI İŞLETMELER Hayatın yeniden normale dönmeye başlaması ile yine genelge ile kapalı işletmelerin açıldığını kaydeden Başkan Geyikçi, “Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz bu çerçevede bir çalışma yaptı. Belediyemiz dükkanlarında kiracı olan berber, kuaför, güzellik salonu gibi 16 işletme tespit edildi ve bu işletmelerin  50 gün boyunca genelge gereği kapalı kaldığı görüldü. Bu 16 işletmenin 50 günlük kira bedellerinin alınmamasına yönelik resmi işlemler yapıldı ve esnaf hemşerilerimize karar yazılı olarak tebliğ edildi” dedi. KAFE VE ÇAY OCAĞI Bunun yanı sıra sinema, kahve, kıraathane, çay ocağı ve kafe gibi 62 belediyenin kiracısı 62 işletmenin daha bulunduğunu açıklayan Başkan Geyikçi, “Bu işletmelerimiz de 77 gün kapalı kaldı. Bu işletmelerin de resmi işlemleri yapıldı. Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz genelge gereği kapalı kalınan gün sayısı kadar kira bedelinin alınmaması yönündeki yazıyı Mali Hizmetler Müdürlüğümüze iletti. Başkanlık makamı olarak biz de kararı uygulamaya koyduk” diye konuştu. BAŞKAN GEYİKÇİ DUYURDU Alınan karar gereği genelge gereği kapalı kalınan gün sayısı kadar kira bedelinin alınmayacağını ve bu gün sayısının sözleşmenin sona ereceği tarihe ekleneceğini bildiren Başkan Geyikçi, “Genelge ile dükkanı kapanmayan ancak 65 yaş üzeri olduğu için işyerine gidemeyen hemşerilerimiz de var. Onlar ile ilgili sürecin nasıl işleyeceğini ilgili bakanlığa yazılı olarak sorduk. Gelen yazıya göre gerekli işlemi yapacağız. Bu vesileyle hemşerilerime tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” 
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Mayıs ayında düzenlenen olağanüstü meclis toplantısında korona salgını nedeniyle genelge ile kapanan belediyenin kiracısı işyerlerinden kira alınmamasına yönelik kararın uygulamaya geçtiğini açıkladı. Başkan Geyikçi, 78 işletmeye yönelik kira erteleme kararının yazı ile işletmelere iletildiğini bildirerek, kapalı kalan gün sayısı kadar kira sözleşmesinin uzatıldığını söyledi.

haberimizvar.net-Başkan Geyikçi, “Korona salgınının ülkemizde görülmeye başlanmasının ardından bilindiği gibi bir dizi tedbirler alındı. Bu çerçevede genelge ile berberler, kahveler, cafeler, sinemalar başta olmak üzere birçok alanda işletmeler ikinci bir genelgeye kadar kapatıldı. Belediye Meclisi olarak biz de Mayıs ayında yaptığımız olağanüstü toplantıda genelge ile kapalı kalan işletmelerin kira bedellerinin alınmamasını kararlaştırdık” dedi.

KAPALI İŞLETMELER

Hayatın yeniden normale dönmeye başlaması ile yine genelge ile kapalı işletmelerin açıldığını kaydeden Başkan Geyikçi, “Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz bu çerçevede bir çalışma yaptı. Belediyemiz dükkanlarında kiracı olan berber, kuaför, güzellik salonu gibi 16 işletme tespit edildi ve bu işletmelerin  50 gün boyunca genelge gereği kapalı kaldığı görüldü. Bu 16 işletmenin 50 günlük kira bedellerinin alınmamasına yönelik resmi işlemler yapıldı ve esnaf hemşerilerimize karar yazılı olarak tebliğ edildi” dedi.

KAFE VE ÇAY OCAĞI

Bunun yanı sıra sinema, kahve, kıraathane, çay ocağı ve kafe gibi 62 belediyenin kiracısı 62 işletmenin daha bulunduğunu açıklayan Başkan Geyikçi, “Bu işletmelerimiz de 77 gün kapalı kaldı. Bu işletmelerin de resmi işlemleri yapıldı. Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz genelge gereği kapalı kalınan gün sayısı kadar kira bedelinin alınmaması yönündeki yazıyı Mali Hizmetler Müdürlüğümüze iletti. Başkanlık makamı olarak biz de kararı uygulamaya koyduk” diye konuştu.

BAŞKAN GEYİKÇİ DUYURDU

Alınan karar gereği genelge gereği kapalı kalınan gün sayısı kadar kira bedelinin alınmayacağını ve bu gün sayısının sözleşmenin sona ereceği tarihe ekleneceğini bildiren Başkan Geyikçi, “Genelge ile dükkanı kapanmayan ancak 65 yaş üzeri olduğu için işyerine gidemeyen hemşerilerimiz de var. Onlar ile ilgili sürecin nasıl işleyeceğini ilgili bakanlığa yazılı olarak sorduk. Gelen yazıya göre gerekli işlemi yapacağız. Bu vesileyle hemşerilerime tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.