Futbolcu fabrikası Kepez'de

SPOR 27.12.2019 - 16:09, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Futbolcu fabrikası Kepez'de

Kepez Belediyesi, Gençleri spora yönlendirmek ve yetenekli gençleri Türk futboluna kazandırmak için 'Futbol Fabrikası' projesini başlattı.

haberimizvar.net-Törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, Kepez Spor Kulübü Başkanı Hakan Çatal, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, gençlere güzel bir eğitim ortamı sağlamak, onları hem akademik alanda başarılara taşımak, hem de bunun yanında onları kültürle, sanatla meşgul ederek, geleceğe güçlü bir biçimde hazırlamanın, en önemli sorumluluklarından biri olduğunu söyledi. Başkan Tütüncü, şöyle konuştu:   “Bu şehirde tam 102 bin öğrencimiz var. 102 bin öğrencinin olduğu bu şehirde yıldız futbolcular çıkaramayacak kadar yeteneksiz öğrencilerle dolu bir şehir olduğumuz düşüncesine mi kapılacağız? Kendi potansiyelimize inanarak, bundan 10 yıl sonra, 15 yıl sonra profesyonel liglerde mücadele eden yıldız futbolcuları çıkaramayacağımızı mı düşüneceğiz? Elbette ki bu 102 bin öğrencimiz içerisinde dünya çapında yetenek ortaya koyabilecek çocuklarımız mevcut. Belki de yıllardır gizli kalacak yetenekleri, büyük bir çabayla büyük bir titizlikle, ama mutlaka gönül birliği ile gün yüzüne çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu futbolcu fabrikası buna hizmet ediyor."   Çocukluğunda büyüklerin söylediği “Topa kafa verme, derslere kafa veremezsin" sözünü hatırlatan Başkan Tütüncü, “Şimdi geldiğimiz noktada ise eğitimciler 'Bir çocuk sanatla ve sporla ilgileniyorsa akademik başarısı daha yüksek oluyor' deniyor. İşte bundan dolayı herkes futbol oynasın. Herkes futbol oynarsa; Çocuklar enerjilerini boşaltır, o enerjileri boşalttıkları ölçüde de iyi bir insan olmanın kapılarını kendilerine aramış olurlar. Zihinlerini boşaltırlar, derslerine daha çok motive olurlar. İşte biz burada gençlerimizi spora kazandıracağız" diye konuştu.   Başkan Tütüncü'nün konuşmasının ardından Futbolcu Fabrikası Kepez'de projesinin açılışı Kepez'in çocukları ve gençleri ile birlikte gerçekleştirildi. Açılışın ardından Başkan Tütüncü ve konuklar Kuzeyyaka spor tesisini gezdi.   
Kepez Belediyesi, Gençleri spora yönlendirmek ve yetenekli gençleri Türk futboluna kazandırmak için 'Futbol Fabrikası' projesini başlattı.

haberimizvar.net-Törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, Kepez Spor Kulübü Başkanı Hakan Çatal, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, gençlere güzel bir eğitim ortamı sağlamak, onları hem akademik alanda başarılara taşımak, hem de bunun yanında onları kültürle, sanatla meşgul ederek, geleceğe güçlü bir biçimde hazırlamanın, en önemli sorumluluklarından biri olduğunu söyledi. Başkan Tütüncü, şöyle konuştu:

 

“Bu şehirde tam 102 bin öğrencimiz var. 102 bin öğrencinin olduğu bu şehirde yıldız futbolcular çıkaramayacak kadar yeteneksiz öğrencilerle dolu bir şehir olduğumuz düşüncesine mi kapılacağız? Kendi potansiyelimize inanarak, bundan 10 yıl sonra, 15 yıl sonra profesyonel liglerde mücadele eden yıldız futbolcuları çıkaramayacağımızı mı düşüneceğiz? Elbette ki bu 102 bin öğrencimiz içerisinde dünya çapında yetenek ortaya koyabilecek çocuklarımız mevcut. Belki de yıllardır gizli kalacak yetenekleri, büyük bir çabayla büyük bir titizlikle, ama mutlaka gönül birliği ile gün yüzüne çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu futbolcu fabrikası buna hizmet ediyor."

 

Çocukluğunda büyüklerin söylediği “Topa kafa verme, derslere kafa veremezsin" sözünü hatırlatan Başkan Tütüncü, “Şimdi geldiğimiz noktada ise eğitimciler 'Bir çocuk sanatla ve sporla ilgileniyorsa akademik başarısı daha yüksek oluyor' deniyor. İşte bundan dolayı herkes futbol oynasın. Herkes futbol oynarsa; Çocuklar enerjilerini boşaltır, o enerjileri boşalttıkları ölçüde de iyi bir insan olmanın kapılarını kendilerine aramış olurlar. Zihinlerini boşaltırlar, derslerine daha çok motive olurlar. İşte biz burada gençlerimizi spora kazandıracağız" diye konuştu.

 

Başkan Tütüncü'nün konuşmasının ardından Futbolcu Fabrikası Kepez'de projesinin açılışı Kepez'in çocukları ve gençleri ile birlikte gerçekleştirildi. Açılışın ardından Başkan Tütüncü ve konuklar Kuzeyyaka spor tesisini gezdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.