Hukuk devleti miyiz Polis devleti miyiz ?

GÜNDEM 31.07.2020 - 13:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Hukuk devleti miyiz Polis devleti miyiz ?

Geçtiğimiz gün polisin kimlik kontrolü sırasında ailesinin yanında gözaltına alınan Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez yaptığı basın açıklamasında, “Biz hukuk devleti miyiz, polis devleti miyiz ?” diye sordu. Basın açıklamasında Antalya Baro Başkanı Polat Balkan da, “Kendini devlet sanan üniformalı zorbalara karşı yurttaşların temel hak ve özgürlüklerini savunan Başkanımızla dayanışmak için Hatay'dayız” dedi.

haberimizvar.net- Polisin kimlik sorgulaması sırasında bulunduğu bir mekanda ailesinin yanında gözaltına alınan Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, yaşadıklarını basın açıklamasıyla anlattı. Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzel Mansur, TBB Avukat Hakları Merkezi Üyesi Şenol Yücesoy’un da katıldığı basın açıklamasında, “Biz hukuk devleti miyiz, polis devleti miyiz?’ diye soran Hatay Baro Başkanı Dönmez, sorumlular ve onları koruyan İl Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasını istedi. Ailesine de fiziki müdahale yapıldığını belirten Dönmez, karakola götürülene kadar Hatay Barosu Başkanı olduğunu söylemediğini ifade etti.   ‘MÜDÜR GÖREVDEN ALINMALI’ Olay sırasında fiziki ve psikolojik şiddete maruz kaldığını dile getiren Hatay Baro Başkanı Dönmez, “Sade bir yurttaşın nelerle karşılaşacağı, yaşadığım durum ve ‘Ben devletim’ diyen bir polis uygulamasıyla ortaya çıkmıştır Polis ve bekçilere verilen yetkilerle yurttaşların hak ve özgürlükleri gasp ediliyor. O esnada avukat ve Baro Başkanı olduğunu söyleseydim bu durum yaşanmayacaktı. Yurttaşlar haklarını aradığında neler yaşandığını gördük” dedi. Yaşananlara dair videoyu Hatay İl Emniyet Müdürü’ne gönderdiğini ve müdürün kendisini arayarak, “Ne gerek vardı Sayın Başkan’ım? Neden polislere kimlik göstermiyorsunuz? Neden bu ortamı geriyorsunuz?” dediğini de aktaran Dönmez,  “Bu söyleme şaşırdım ve ‘Haddimi bildirmek için mi arıyorsunuz? Neden telefon açtınız? Bana haddimi bildirmek için aradıysanız bu telefonu bitirin’ dedim.  Suç işleyen kamu görevlilerini koruyup kollayan bu müdür görevden alınmalıdır” diye konuştu.   BALKAN: DESTEK İÇİN BURADAYIZ Destek için Hatay’a giden Antalya Baro Başkanı Polat Balkan da açıklamasında,” “Kendini devlet sanan üniformalı zorbalara karşı yurttaşların temel hak ve özgürlüklerini savunan Başkanımızla dayanışmak için Hatay'dayız” ifadesini kullandı. Açıklamaya, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzel Mansur, TBB Avukat Hakları Merkezi Üyesi Şenol Yücesoy da destek verdi.        
Geçtiğimiz gün polisin kimlik kontrolü sırasında ailesinin yanında gözaltına alınan Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez yaptığı basın açıklamasında, “Biz hukuk devleti miyiz, polis devleti miyiz ?” diye sordu. Basın açıklamasında Antalya Baro Başkanı Polat Balkan da, “Kendini devlet sanan üniformalı zorbalara karşı yurttaşların temel hak ve özgürlüklerini savunan Başkanımızla dayanışmak için Hatay'dayız” dedi.

haberimizvar.net- Polisin kimlik sorgulaması sırasında bulunduğu bir mekanda ailesinin yanında gözaltına alınan Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, yaşadıklarını basın açıklamasıyla anlattı. Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzel Mansur, TBB Avukat Hakları Merkezi Üyesi Şenol Yücesoy’un da katıldığı basın açıklamasında, “Biz hukuk devleti miyiz, polis devleti miyiz?’ diye soran Hatay Baro Başkanı Dönmez, sorumlular ve onları koruyan İl Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasını istedi. Ailesine de fiziki müdahale yapıldığını belirten Dönmez, karakola götürülene kadar Hatay Barosu Başkanı olduğunu söylemediğini ifade etti.

 

‘MÜDÜR GÖREVDEN ALINMALI’

Olay sırasında fiziki ve psikolojik şiddete maruz kaldığını dile getiren Hatay Baro Başkanı Dönmez, “Sade bir yurttaşın nelerle karşılaşacağı, yaşadığım durum ve ‘Ben devletim’ diyen bir polis uygulamasıyla ortaya çıkmıştır Polis ve bekçilere verilen yetkilerle yurttaşların hak ve özgürlükleri gasp ediliyor. O esnada avukat ve Baro Başkanı olduğunu söyleseydim bu durum yaşanmayacaktı. Yurttaşlar haklarını aradığında neler yaşandığını gördük” dedi. Yaşananlara dair videoyu Hatay İl Emniyet Müdürü’ne gönderdiğini ve müdürün kendisini arayarak, “Ne gerek vardı Sayın Başkan’ım? Neden polislere kimlik göstermiyorsunuz? Neden bu ortamı geriyorsunuz?” dediğini de aktaran Dönmez,  “Bu söyleme şaşırdım ve ‘Haddimi bildirmek için mi arıyorsunuz? Neden telefon açtınız? Bana haddimi bildirmek için aradıysanız bu telefonu bitirin’ dedim.  Suç işleyen kamu görevlilerini koruyup kollayan bu müdür görevden alınmalıdır” diye konuştu.

 

BALKAN: DESTEK İÇİN BURADAYIZ

Destek için Hatay’a giden Antalya Baro Başkanı Polat Balkan da açıklamasında,” “Kendini devlet sanan üniformalı zorbalara karşı yurttaşların temel hak ve özgürlüklerini savunan Başkanımızla dayanışmak için Hatay'dayız” ifadesini kullandı. Açıklamaya, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzel Mansur, TBB Avukat Hakları Merkezi Üyesi Şenol Yücesoy da destek verdi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.