İYİ Parti Antalya’yı yedekten gördü

SİYASET 04.08.2019 - 19:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 16:10
 

İYİ Parti Antalya’yı yedekten gördü

İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’na Antalya Milletvekilleri Feridun Bahşi yedek 52’nci, Tuba Vural Çokal da 60’ıncı sıradan seçildi. Milletvekili Çokal parti tüzüğündeki ‘yüzde 25 kadın kontenjanı’ nedeniyle daha sonra 50 kişilik asıl listeye alındı

  İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı’nda yapılan seçimde 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri belli oldu. Partinin Genel İdare Kurulu’na Antalya’dan tek isim girebildi. Yedek listede yer alan Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın son anda ‘kadın kontenjanı’ndan girebildiği GİK asıl listesinde Antalya’nın bu kadar düşük oranda temsil edilmesi parti tabanında rahatsızlık yarattı. 250 kişinin GİK üyeliğine aday olduğu kurultayda, 50 kişilik asıl liste ve 25 kişilik yedek kadro belirlendi. Antalya milletvekilleri Feridun Bahşi 52’inci ve Tuba Vural Çokal ise 60’ıncı sıradan seçildi. Parti tüzüğünde yer alan yüzde 25’lik kadın kontenjanı nedeniyle yedekten seçilen Milletvekili Çokal asıl listeye alındı. ANTALYA KURULTAYDA ‘DİP’ YAPTI Antalya’da yüksek oy oranına sahip ve 3 milletvekili, 2 belediye başkanı olan İYİ Parti’nin mevcut il başkanı Ahmet Aydın ve tek GİK üyesiyle ‘dip’ yaptığını söyleyen partililer, teşkilatlarda değişimin zorunlu olduğunu dile getirdi. Antalya’nın en kalabalık ikinci ilçesi Muratpaşa’da bile 330 üye olduğunu aktaran partililer, yeni üye yapılmadığını, hatta partinin kuruluş sürecinde etkili olan önemli isimlerin bile kaydedilmediğini belirtti. Yaşanan bu ve benzeri sıkıntıların olağanüstü kurultaya da yansıdığını söyleyen partinin Antalya’daki kurmay isimleri, ortaya çıkan tabloyu son derece üzücü bulduklarının altını çizdi.  
İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’na Antalya Milletvekilleri Feridun Bahşi yedek 52’nci, Tuba Vural Çokal da 60’ıncı sıradan seçildi. Milletvekili Çokal parti tüzüğündeki ‘yüzde 25 kadın kontenjanı’ nedeniyle daha sonra 50 kişilik asıl listeye alındı

 

İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı’nda yapılan seçimde 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri belli oldu. Partinin Genel İdare Kurulu’na Antalya’dan tek isim girebildi. Yedek listede yer alan Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın son anda ‘kadın kontenjanı’ndan girebildiği GİK asıl listesinde Antalya’nın bu kadar düşük oranda temsil edilmesi parti tabanında rahatsızlık yarattı. 250 kişinin GİK üyeliğine aday olduğu kurultayda, 50 kişilik asıl liste ve 25 kişilik yedek kadro belirlendi. Antalya milletvekilleri Feridun Bahşi 52’inci ve Tuba Vural Çokal ise 60’ıncı sıradan seçildi. Parti tüzüğünde yer alan yüzde 25’lik kadın kontenjanı nedeniyle yedekten seçilen Milletvekili Çokal asıl listeye alındı.

ANTALYA KURULTAYDA ‘DİP’ YAPTI

Antalya’da yüksek oy oranına sahip ve 3 milletvekili, 2 belediye başkanı olan İYİ Parti’nin mevcut il başkanı Ahmet Aydın ve tek GİK üyesiyle ‘dip’ yaptığını söyleyen partililer, teşkilatlarda değişimin zorunlu olduğunu dile getirdi. Antalya’nın en kalabalık ikinci ilçesi Muratpaşa’da bile 330 üye olduğunu aktaran partililer, yeni üye yapılmadığını, hatta partinin kuruluş sürecinde etkili olan önemli isimlerin bile kaydedilmediğini belirtti. Yaşanan bu ve benzeri sıkıntıların olağanüstü kurultaya da yansıdığını söyleyen partinin Antalya’daki kurmay isimleri, ortaya çıkan tabloyu son derece üzücü bulduklarının altını çizdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.