İyi Parti Kadın Kolları’ndan kadın cinayetlerine tepki

GÜNDEM 12.02.2020 - 19:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İyi Parti Kadın Kolları’ndan kadın cinayetlerine tepki

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Aydın Köroğlu, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında 2015 yılında hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ı 5. ölüm yıl dönümünde andı.

haberimizvar.net-Özgecan cinayetinden bu yana binden fazla kadının katledildiğine dikkat çeken Başkan Dilek Aydın Köroğlu, “Gün olmuyor ki, cinayet, taciz haberleri duymayalım. Artık bunlara hep birlikte dur diyelim. Yetkililerin bu konuda daha ciddi, daha hassas ve duyarlı olmasını temenni ediyoruz” dedi. 11 Şubat 2015 tarihinde hunharca katledilen Özgecan Aslan, ölümünün 5’nci yıldönümünde İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları tarafından anıldı. İYİ Partili kadınlarla erkeklerin bulunduğu anma öncesinde, şehitler ve cinayete kurdan giden kadınlar için saygı duruşunda bulunuldu. İlçe binasında bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Aydın Köroğlu, Özgecan katliamını unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Köroğlu, “İçimizde bir yara olan masumiyetini ve seni unutmayacağız” açıklamasında bulundu. “DÜN GİBİ AKLIMIZDA” “Daha 20 yaşında, hayatının baharında, psikoloji okuyan gencecik bir kız olan Özgecan Aslan’ı, okul çıkışı evine giderken bindiği minibüste, minibüs şoförü ve iki arkadaşı hunharca bıçaklayarak katlettiler. Bu ülkede bir anneye ‘Keşke kızımı silahla öldürselerdi de canı acımasaydı’ dedirttiler” diyen Köroğlu, “5 yıl geçmesine rağmen annenin o sözleri, Özgecan’ımızın yaşadığı, hayal dahi edemediğimiz, hayal ederken dahi korkup ürperdiğimiz, o çırpınışları dün gibi aklımıza geliyor. Ne yazık ki 5 yıl geçmesine rağmen, kadın cinayetleri ve istismarları azalmamakta, aksine her geçen gün artmaya devam etmekte. Hepimiz ağladık, üzüldük, sokaklara çıkıp protesto ettik ama sesimizi tam anlamıyla gerekli mecralara duyuramadık. Ya da duymak istemediler” ifadelerini kullandı.  “HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM” “Sonu gelmeyen bir mecraya doğru sürüklenmeye devam ediyoruz” diyen Köroğlu, “Kızının gözleri önünde katledilerek öldürülen Emine Bulut'umuz, daha 19 yaşında bir ruh hastasına kurban giden Ceren Özdemir'imiz, 20. kattan atılarak intihar süsü verilen Şule Çet'imiz ve daha isimlerini sayamadığım 2015’den bugüne kadar katledilen bin 34 kadınımız. Gün olmuyor ki, cinayet veya taciz haberleri duymayalım. Artık bunlara hep birlikte dur diyelim.  Yetkililerin bu konuda daha ciddi, daha hassas ve duyarlı olmasını temenni ediyoruz” açıklaması yaptı. “MÜSLÜMAN BİR ÜLKEYİZ AMA…” Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğunu dile getiren İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç ise, “Belki de Müslümanlığı dünyada en fazla benimseyen ve yaşayan bir ülkeyiz ama sapıklık, kadın cinayetleri gibi olaylarda dünyada geri kalmış ülkelerle kıyaslanamayacak kadar gerideyiz” dedi. 
İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Aydın Köroğlu, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında 2015 yılında hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ı 5. ölüm yıl dönümünde andı.

haberimizvar.net-Özgecan cinayetinden bu yana binden fazla kadının katledildiğine dikkat çeken Başkan Dilek Aydın Köroğlu, “Gün olmuyor ki, cinayet, taciz haberleri duymayalım. Artık bunlara hep birlikte dur diyelim. Yetkililerin bu konuda daha ciddi, daha hassas ve duyarlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

11 Şubat 2015 tarihinde hunharca katledilen Özgecan Aslan, ölümünün 5’nci yıldönümünde İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları tarafından anıldı. İYİ Partili kadınlarla erkeklerin bulunduğu anma öncesinde, şehitler ve cinayete kurdan giden kadınlar için saygı duruşunda bulunuldu. İlçe binasında bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Aydın Köroğlu, Özgecan katliamını unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Köroğlu, “İçimizde bir yara olan masumiyetini ve seni unutmayacağız” açıklamasında bulundu.

“DÜN GİBİ AKLIMIZDA”

“Daha 20 yaşında, hayatının baharında, psikoloji okuyan gencecik bir kız olan Özgecan Aslan’ı, okul çıkışı evine giderken bindiği minibüste, minibüs şoförü ve iki arkadaşı hunharca bıçaklayarak katlettiler. Bu ülkede bir anneye ‘Keşke kızımı silahla öldürselerdi de canı acımasaydı’ dedirttiler” diyen Köroğlu, “5 yıl geçmesine rağmen annenin o sözleri, Özgecan’ımızın yaşadığı, hayal dahi edemediğimiz, hayal ederken dahi korkup ürperdiğimiz, o çırpınışları dün gibi aklımıza geliyor. Ne yazık ki 5 yıl geçmesine rağmen, kadın cinayetleri ve istismarları azalmamakta, aksine her geçen gün artmaya devam etmekte. Hepimiz ağladık, üzüldük, sokaklara çıkıp protesto ettik ama sesimizi tam anlamıyla gerekli mecralara duyuramadık. Ya da duymak istemediler” ifadelerini kullandı.

 “HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM”

“Sonu gelmeyen bir mecraya doğru sürüklenmeye devam ediyoruz” diyen Köroğlu, “Kızının gözleri önünde katledilerek öldürülen Emine Bulut'umuz, daha 19 yaşında bir ruh hastasına kurban giden Ceren Özdemir'imiz, 20. kattan atılarak intihar süsü verilen Şule Çet'imiz ve daha isimlerini sayamadığım 2015’den bugüne kadar katledilen bin 34 kadınımız. Gün olmuyor ki, cinayet veya taciz haberleri duymayalım. Artık bunlara hep birlikte dur diyelim.  Yetkililerin bu konuda daha ciddi, daha hassas ve duyarlı olmasını temenni ediyoruz” açıklaması yaptı.

“MÜSLÜMAN BİR ÜLKEYİZ AMA…”

Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğunu dile getiren İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç ise, “Belki de Müslümanlığı dünyada en fazla benimseyen ve yaşayan bir ülkeyiz ama sapıklık, kadın cinayetleri gibi olaylarda dünyada geri kalmış ülkelerle kıyaslanamayacak kadar gerideyiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.