Kemer’de bir garip hırsızlık hikayesi!

GÜNDEM 10.02.2020 - 16:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kemer’de bir garip hırsızlık hikayesi!

Kemer Belediyesi Özel kaleminde görev yapan A.Ş. isimli şahıs, belediye adına 710 bin TL’lik yaklaşık 355 altın tam altın alarak esnafı dolandırdığı iddia edildi. Personeli A.Ş.’nin elinden yazılı ‘ben bu işi tek başıma yaptım’ imzalı kağıt alan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun çelişkili ifadeleri ve savcılığa geç bildirim yapması herkesin dikkatini çekti. Mağdur olduğunu iddia eden esnaf ise, gazetecilerden dedikodu haberleri yaparak belediyeyi ve kendisini zora sokmamasını istedi ama ‘Kemer Belediyesi Satın Alma personeli tarafından dolandırıldık!’ diye açıklaması yapması şaşkınlık yarattı.

haberimizvar.net-Kemer’de garip bir hırsızlık olayı yaşandı. Kemer Belediyesi altın almak için ilçede Yerli Kuyumculuk sahibi Osman Akdoğan ile anlaşma yaptı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun a takımında yer alan özel kalem müdürlüğü çalışanı anlaşma yapılan kuyumcudan belediye adına bugüne kadar toplam 710 bin TL’lik (yaklaşık 355 tam altın) altın aldı. Kendisine ödeme yapılmaması üzerine esnaf Osman Akdoğan’ın alacağını tahsil etmek istemesi üzerine dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. BAŞKAN TOPALOĞLU, ELİNDEN KAĞIT ALDI Yaklaşık bir hafta önce olayın ortaya çıkmasına rağmen adli makamlara başvuru yapılmazken, Başkan Necati Topaloğlu personeli A.Ş. ile konuşarak, elinden yazılı kağıt aldı. A.Ş., Başkan Topaloğlu’na ‘bu işi ben tek başıma yaptım’ diye kendi yazısıyla hazırladığı dilekçeyi, altını imzalayarak teslim etti. Bunun üzerine geçtiğimiz Çarşamba günü Başkan Topaloğlu, konuyu adli makamlara aktardı. Bu süre zarfında Başkan Topaloğlu’nun adli makamlara gitmek yerine, A.Ş.’den yazılı belge istemesi Kemerliler tarafından manidar olarak nitelendirildi. A.Ş. TUTUKLANDI, BAŞKAN TOPALOĞLU BASININ KARŞISINA ÇIKTI Adli makamlar tarafından A.Ş.’nin tutuklanmasının ardından Başkan Topaloğlu, basının karşına geçerek; “Ben de mağdurum, esnaf da. Benim adımı kullanarak sizden bir şey isteyene inanmayın. Benim adıma kimse bir şey isteyemez, Ben isterim” diyerek önce kendini savundu. Topaloğlu, şöyle konuştu: “Şampiyonlara meclis kararıyla altın hediye ediyoruz. Mecliste alınan kararın ardından altınlar alınır, faturası ödenir, altınlar yediemin olarak kuyumcu esnafa bırakılır.  A.Ş. bana söyledi tek başına bu işi yaptığını. Kuyumcu Osman abi ödeme isteyince belediye kapısında bir çalışanımızla birlikte onu karşılamış. Sanal ortamda belediyenin hesaplarından para çıktısı varmış gibi dekont göstermişler. Osman abiyi sürekli oyalamış.” GAZETECİNİN SORUSU Basın toplantısında bir gazetecinin “A.Ş. bu işi tek başına yaptığını söylüyor ama Kuyumcu Osman Akdoğan belediyeye geldiğinde bir kişi daha var diyorsunuz. Bu durumu sorgulamadınız mı?” diye soru yöneltince Başkan Topaloğlu, “A.Ş.’nin yanındaki kişi de belediye çalışanı. Ancak bana A.Ş.’nin onu birisiye tanıştırmak istediğini, Osman abi ile sadece tanıştığını söyledi.  70 bin TL belediye mağdur, 640 bin TL Kuyumcu Osman Akdoğan mağdur” diye yanıt verdi. Başkan Topaloğlu, mağdur olduğunu iddia ettiği toplam 710 bin TL’lik dolandırıcılığın hangi tarih aralığında olduğuyla ilgili bir açıklama yapmadı. ESNAFTAN İLGİNÇ SAVUNMA Öte yandan,  mağdur olduğu belirtilen esnaf Osman Akdoğan ise, yaptığı duyuruda gazetecilerden dedikodu haberleri yaparak belediyeyi ve kendisini zora sokmamasını istedi ama ‘Kemer Belediyesi Satın Alma personeli tarafından dolandırıldık!’ diye açıklaması yapması şaşkınlık yarattı. İşte mağdur Osman Akdoğan’ın duyurusu:          
Kemer Belediyesi Özel kaleminde görev yapan A.Ş. isimli şahıs, belediye adına 710 bin TL’lik yaklaşık 355 altın tam altın alarak esnafı dolandırdığı iddia edildi. Personeli A.Ş.’nin elinden yazılı ‘ben bu işi tek başıma yaptım’ imzalı kağıt alan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun çelişkili ifadeleri ve savcılığa geç bildirim yapması herkesin dikkatini çekti. Mağdur olduğunu iddia eden esnaf ise, gazetecilerden dedikodu haberleri yaparak belediyeyi ve kendisini zora sokmamasını istedi ama ‘Kemer Belediyesi Satın Alma personeli tarafından dolandırıldık!’ diye açıklaması yapması şaşkınlık yarattı.

haberimizvar.net-Kemer’de garip bir hırsızlık olayı yaşandı. Kemer Belediyesi altın almak için ilçede Yerli Kuyumculuk sahibi Osman Akdoğan ile anlaşma yaptı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun a takımında yer alan özel kalem müdürlüğü çalışanı anlaşma yapılan kuyumcudan belediye adına bugüne kadar toplam 710 bin TL’lik (yaklaşık 355 tam altın) altın aldı. Kendisine ödeme yapılmaması üzerine esnaf Osman Akdoğan’ın alacağını tahsil etmek istemesi üzerine dolandırıcılık olayı ortaya çıktı.

BAŞKAN TOPALOĞLU, ELİNDEN KAĞIT ALDI

Yaklaşık bir hafta önce olayın ortaya çıkmasına rağmen adli makamlara başvuru yapılmazken, Başkan Necati Topaloğlu personeli A.Ş. ile konuşarak, elinden yazılı kağıt aldı. A.Ş., Başkan Topaloğlu’na ‘bu işi ben tek başıma yaptım’ diye kendi yazısıyla hazırladığı dilekçeyi, altını imzalayarak teslim etti. Bunun üzerine geçtiğimiz Çarşamba günü Başkan Topaloğlu, konuyu adli makamlara aktardı. Bu süre zarfında Başkan Topaloğlu’nun adli makamlara gitmek yerine, A.Ş.’den yazılı belge istemesi Kemerliler tarafından manidar olarak nitelendirildi.

A.Ş. TUTUKLANDI, BAŞKAN TOPALOĞLU BASININ KARŞISINA ÇIKTI

Adli makamlar tarafından A.Ş.’nin tutuklanmasının ardından Başkan Topaloğlu, basının karşına geçerek; “Ben de mağdurum, esnaf da. Benim adımı kullanarak sizden bir şey isteyene inanmayın. Benim adıma kimse bir şey isteyemez, Ben isterim” diyerek önce kendini savundu. Topaloğlu, şöyle konuştu: “Şampiyonlara meclis kararıyla altın hediye ediyoruz. Mecliste alınan kararın ardından altınlar alınır, faturası ödenir, altınlar yediemin olarak kuyumcu esnafa bırakılır.  A.Ş. bana söyledi tek başına bu işi yaptığını. Kuyumcu Osman abi ödeme isteyince belediye kapısında bir çalışanımızla birlikte onu karşılamış. Sanal ortamda belediyenin hesaplarından para çıktısı varmış gibi dekont göstermişler. Osman abiyi sürekli oyalamış.”

GAZETECİNİN SORUSU

Basın toplantısında bir gazetecinin “A.Ş. bu işi tek başına yaptığını söylüyor ama Kuyumcu Osman Akdoğan belediyeye geldiğinde bir kişi daha var diyorsunuz. Bu durumu sorgulamadınız mı?” diye soru yöneltince Başkan Topaloğlu, “A.Ş.’nin yanındaki kişi de belediye çalışanı. Ancak bana A.Ş.’nin onu birisiye tanıştırmak istediğini, Osman abi ile sadece tanıştığını söyledi.  70 bin TL belediye mağdur, 640 bin TL Kuyumcu Osman Akdoğan mağdur” diye yanıt verdi. Başkan Topaloğlu, mağdur olduğunu iddia ettiği toplam 710 bin TL’lik dolandırıcılığın hangi tarih aralığında olduğuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

ESNAFTAN İLGİNÇ SAVUNMA

Öte yandan,  mağdur olduğu belirtilen esnaf Osman Akdoğan ise, yaptığı duyuruda gazetecilerden dedikodu haberleri yaparak belediyeyi ve kendisini zora sokmamasını istedi ama ‘Kemer Belediyesi Satın Alma personeli tarafından dolandırıldık!’ diye açıklaması yapması şaşkınlık yarattı. İşte mağdur Osman Akdoğan’ın duyurusu:

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.