Kılıçdaroğlu'ndan 'Adalet Yürüyüşü' paylaşımı

GÜNDEM 15.06.2020 - 17:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kılıçdaroğlu'ndan 'Adalet Yürüyüşü' paylaşımı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün üzerinden üç yıl geçti. Kılıçdaroğlu, “Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır” mesajını paylaştı.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu‘nun tutuklanmasına tepki olarak başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün üzerinden 3 yıl geçti. Kılıçdaroğlu, üçüncü yıldönümünde “Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır” ifadeleriyle yürüyüşten kesitlerin olduğu videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.   ‘BU KUTLU BİR YÜRÜYÜŞTÜR’ Videoda, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşün başladığı günde yaptığı şu açıklamaya yer verildi: "Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle ilgisi yok. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür, adalet yürüyüşüdür. Adaletten ayrılmayın, herkese hoşgörülü davranın. Adalet hepimiz için, hatta sizi sevmeyenler için de önemli bir duygu. Bu duyguyu manevi dünyamızın yaşatmalıyız. Çocuklara miras olarak söyleyeceğim bu. Kul hakkı yemesinler herkese saygılı davransınlar." Videoda, yürüyüşte hayatını kaybeden Hasan Tatlı da anıldı. Kılıçdaroğlu’nun “adalet” döviziyle görüntüleri ile birlikte öğretmenlerin, kadınların taşıdıkları pankartlara yer verildi.   NE OLMUŞTU? CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılması parti yönetiminde sert tepkiye karşılanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun tutuklanmasından bir gün sonra "Bıçak kemiğe dayandı artık yeter. Adaletin olmadığı ülkede barış olmaz" diyerek Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a “Adalet Yürüyüşü” başlatmıştı. Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017’de başlattığı yürüyüş, 24 gün sürmüştü. Kılıçdaroğlu, “hak, hukuk, adalet” sloganıyla 432 kilometre yürümüştü. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün üzerinden üç yıl geçti. Kılıçdaroğlu, “Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır” mesajını paylaştı.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu‘nun tutuklanmasına tepki olarak başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün üzerinden 3 yıl geçti. Kılıçdaroğlu, üçüncü yıldönümünde “Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır” ifadeleriyle yürüyüşten kesitlerin olduğu videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

 

‘BU KUTLU BİR YÜRÜYÜŞTÜR’

Videoda, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşün başladığı günde yaptığı şu açıklamaya yer verildi:

"Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle ilgisi yok. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür, adalet yürüyüşüdür. Adaletten ayrılmayın, herkese hoşgörülü davranın. Adalet hepimiz için, hatta sizi sevmeyenler için de önemli bir duygu. Bu duyguyu manevi dünyamızın yaşatmalıyız. Çocuklara miras olarak söyleyeceğim bu. Kul hakkı yemesinler herkese saygılı davransınlar." Videoda, yürüyüşte hayatını kaybeden Hasan Tatlı da anıldı. Kılıçdaroğlu’nun “adalet” döviziyle görüntüleri ile birlikte öğretmenlerin, kadınların taşıdıkları pankartlara yer verildi.

 

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılması parti yönetiminde sert tepkiye karşılanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun tutuklanmasından bir gün sonra "Bıçak kemiğe dayandı artık yeter. Adaletin olmadığı ülkede barış olmaz" diyerek Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a “Adalet Yürüyüşü” başlatmıştı. Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017’de başlattığı yürüyüş, 24 gün sürmüştü. Kılıçdaroğlu, “hak, hukuk, adalet” sloganıyla 432 kilometre yürümüştü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.