‘Kılıçdaroğlu tek aday istiyor’

SİYASET 15.01.2020 - 14:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Kılıçdaroğlu tek aday istiyor’

Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Ömer Melli, “Bir hafta içinde karar verileceğini, uzlaşı sağlanmış tek adayla kongre yapılmasının kendisini memnun edeceğini ifade etti. Ben de göreve hazır olduğumu belirttim” diye konuştu

haberimizvar.net-CHP’de kongre süreci sürerken, il başkan adayları arasında hareketlilik de devam ediyor. Dün Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’la görüşen ve adı il başkan adayı olarak geçen Ömer Melli, genel merkezdeki havayı anlattı. Melli, il başkan adaylığıyla ilgili genel merkezin değerlendirme yapacağını dile getirdi.   ‘KİMSEYİ İNCİTECEK LÜKSÜMÜZ YOK’ Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini söyleyen Melli, “CHP’de hiçbir arkadaşımızı küstürecek, bırakın küstürmeyi, incitecek lüksümüz yok. Herkesin bu hassasiyet çerçevesinde değerlendirme yapması gerekir. 15 gün önce CHP Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı ile görüşme yapmıştım; ancak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmemiştim. Arkadaşlarımız randevu talebinde bulunmuş. Genel Başkanımız dün için randevu verdi. Samimiyet, güven ve vefa üzerine sohbet gerçekleştirdik” dedi. ‘İSTEKSİZ OLDUĞUM YORUMU YANLIŞ’ Melli şunları söyledi: “Genel Başkanımızın Antalya’yı benim ağzımdan dinlemesi beni çok onurlandırdı. Süreci değerlendirmemizin ardından kendisine benimle ilgili il başkanlığı için ‘isteksiz olduğum’ yorumu yapılmasının yanlış değerlendirme olduğunu belirtim. İsteksiz değilim tedirginim dedim. Ciddi bir süreçten geçtiğimizi, Türkiye’nin yeniden parlamenter sisteme dönüş süreci yaşadığını, yerel yönetimlerin başarılı olması adına destek olunması gerektiğini, bir de bunun üzerine benim adımın uzlaşı adayı olarak geçmesinden dolayı artan sorumluluğumdan dolayı tedirgin olduğumu Kılıçdaroğlu’na anlattım”. BİR HAFTA SONRA KARAR VERİLECEK Kılıçdaroğlu’nun sözlerini aktaran Ömer Melli, “Kendisinin bana 5 yıl il başkanlığı yapmış, sorumluluk sahibi biriyle çalışmanın öneminden söz ederek, ‘inşallah tek adaylı kongre olur, birlikte çalışırız’ demesi beni duygulandırdı. Partimdeki vefa duygusu beni oldukça onurlandırdı. Kongre sürecinde il başkanlığı yarışında adımın uzlaşı adayı olarak değerlendirilmesinden duyduğum sorumluluğu dile getirdim. Bu sorumluluk verildiği takdirde emir olarak kabul edeceğimi bildirdim. Kılıçdaroğlu, Salıcı ile Cuma günü bu konuyla ilgili görüşme yapacağını, bir hafta içinde karar verileceğini, uzlaşı sağlanmış tek adayla kongre yapılmasının kendisini memnun edeceğini ifade etti. Ben de göreve hazır olduğumu belirttim” diye konuştu. 
Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Ömer Melli, “Bir hafta içinde karar verileceğini, uzlaşı sağlanmış tek adayla kongre yapılmasının kendisini memnun edeceğini ifade etti. Ben de göreve hazır olduğumu belirttim” diye konuştu

haberimizvar.net-CHP’de kongre süreci sürerken, il başkan adayları arasında hareketlilik de devam ediyor. Dün Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’la görüşen ve adı il başkan adayı olarak geçen Ömer Melli, genel merkezdeki havayı anlattı. Melli, il başkan adaylığıyla ilgili genel merkezin değerlendirme yapacağını dile getirdi.

 

‘KİMSEYİ İNCİTECEK LÜKSÜMÜZ YOK’

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini söyleyen Melli, “CHP’de hiçbir arkadaşımızı küstürecek, bırakın küstürmeyi, incitecek lüksümüz yok. Herkesin bu hassasiyet çerçevesinde değerlendirme yapması gerekir. 15 gün önce CHP Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı ile görüşme yapmıştım; ancak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmemiştim. Arkadaşlarımız randevu talebinde bulunmuş. Genel Başkanımız dün için randevu verdi. Samimiyet, güven ve vefa üzerine sohbet gerçekleştirdik” dedi.

‘İSTEKSİZ OLDUĞUM YORUMU YANLIŞ’

Melli şunları söyledi: “Genel Başkanımızın Antalya’yı benim ağzımdan dinlemesi beni çok onurlandırdı. Süreci değerlendirmemizin ardından kendisine benimle ilgili il başkanlığı için ‘isteksiz olduğum’ yorumu yapılmasının yanlış değerlendirme olduğunu belirtim. İsteksiz değilim tedirginim dedim. Ciddi bir süreçten geçtiğimizi, Türkiye’nin yeniden parlamenter sisteme dönüş süreci yaşadığını, yerel yönetimlerin başarılı olması adına destek olunması gerektiğini, bir de bunun üzerine benim adımın uzlaşı adayı olarak geçmesinden dolayı artan sorumluluğumdan dolayı tedirgin olduğumu Kılıçdaroğlu’na anlattım”.

BİR HAFTA SONRA KARAR VERİLECEK

Kılıçdaroğlu’nun sözlerini aktaran Ömer Melli, “Kendisinin bana 5 yıl il başkanlığı yapmış, sorumluluk sahibi biriyle çalışmanın öneminden söz ederek, ‘inşallah tek adaylı kongre olur, birlikte çalışırız’ demesi beni duygulandırdı. Partimdeki vefa duygusu beni oldukça onurlandırdı. Kongre sürecinde il başkanlığı yarışında adımın uzlaşı adayı olarak değerlendirilmesinden duyduğum sorumluluğu dile getirdim. Bu sorumluluk verildiği takdirde emir olarak kabul edeceğimi bildirdim. Kılıçdaroğlu, Salıcı ile Cuma günü bu konuyla ilgili görüşme yapacağını, bir hafta içinde karar verileceğini, uzlaşı sağlanmış tek adayla kongre yapılmasının kendisini memnun edeceğini ifade etti. Ben de göreve hazır olduğumu belirttim” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.