Kısa çalışma ödeneğinde yeni başvuru alınmaya başladı

EKONOMİ 01.12.2020 - 17:49, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Kısa çalışma ödeneğinde yeni başvuru alınmaya başladı

Kısa çalışma ödeneğinde yeni başvurular bugün itibariyle alınmaya başladı.

haberimizvar.net-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, kısa çalışma ödeneğinde yeni başvuru alınmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete’de yayınlandığını anımsattı.   Cumhurbaşkanlığı kararıyla 30 Haziran öncesi başvuruda bulunmayan iş yerlerinin de başvuru yapabilmelerinin sağlandığını belirten Selçuk, şunları kaydetti: “Covid19 nedeniyle 30 Hazirana kadar kısa çalışma ödeneğine başvurmayan iş yerlerimiz, 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR’a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecek.” İLAVE İŞÇİ TALEPTE BULUNABİLECEK   Bakan Selçuk, açıklamasında daha önce ödenekten yararlanan iş yerlerinin durumuna da değindi. 30 Haziran tarihine kadar Covid-19 nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerlerinin ilave işçileri için de kısa çalışma ödeneği talebinde bulunabileceğini belirten Selçuk, “Bu iş yerlerimiz daha önce kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işçilerini de bildirerek başvuru yapabilecek” ifadelerini kullandı.   Selçuk, daha önce başvuran iş yerlerinde kısa çalışmadan yararlanan işçileri için yeni bir başvuruya gerek olmadığını ve uzatma kapsamında kısa çalışma ödeneğinden yararlanmaya devam edebileceklerini vurguladı. Selçuk, kısa çalışma ödeneği olarak ödenen sürelerin işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyeceğini de hatırlattı. BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN  Kısa çalışma başvurularının sadece e-Devlet üzerinden 31 Aralık’a kadar yapılabileceğini bunun dışında posta/e-posta kanalı ile herhangi bir başvuru alınmayacağını duyuran Selçuk, kısa çalışma ödeneği başlama tarihinin 1 Aralık tarihi veya sonrası olarak bildirilebileceğini belirtti.  
Kısa çalışma ödeneğinde yeni başvurular bugün itibariyle alınmaya başladı.

haberimizvar.net-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, kısa çalışma ödeneğinde yeni başvuru alınmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete’de yayınlandığını anımsattı.
 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 30 Haziran öncesi başvuruda bulunmayan iş yerlerinin de başvuru yapabilmelerinin sağlandığını belirten Selçuk, şunları kaydetti: “Covid19 nedeniyle 30 Hazirana kadar kısa çalışma ödeneğine başvurmayan iş yerlerimiz, 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR’a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecek.”

İLAVE İŞÇİ TALEPTE BULUNABİLECEK  

Bakan Selçuk, açıklamasında daha önce ödenekten yararlanan iş yerlerinin durumuna da değindi.

30 Haziran tarihine kadar Covid-19 nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerlerinin ilave işçileri için de kısa çalışma ödeneği talebinde bulunabileceğini belirten Selçuk, “Bu iş yerlerimiz daha önce kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işçilerini de bildirerek başvuru yapabilecek” ifadelerini kullandı.
 

Selçuk, daha önce başvuran iş yerlerinde kısa çalışmadan yararlanan işçileri için yeni bir başvuruya gerek olmadığını ve uzatma kapsamında kısa çalışma ödeneğinden yararlanmaya devam edebileceklerini vurguladı.

Selçuk, kısa çalışma ödeneği olarak ödenen sürelerin işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyeceğini de hatırlattı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

 Kısa çalışma başvurularının sadece e-Devlet üzerinden 31 Aralık’a kadar yapılabileceğini bunun dışında posta/e-posta kanalı ile herhangi bir başvuru alınmayacağını duyuran Selçuk, kısa çalışma ödeneği başlama tarihinin 1 Aralık tarihi veya sonrası olarak bildirilebileceğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.