'Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’

GÜNDEM 16.10.2020 - 18:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

'Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’

Vali Ersin Yazıcı ve Ziraat Bankası Antalya 1. Bölge Yöneticisi Şefik Diler; köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi ve sayısının artırılması amacıyla “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin protokolü imzaladı.

Haberimizvar.net-İmzalanan proje ile köyden kente göçün azaltılarak istihdamın sağlanması, küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi ve sayısının artırılması, yerel koyun ırklarının ıslah edilerek bölgesel kalkınmaya ve yerel koyun yetiştiriciliğiyle kırmızı et açığının kapatılmasına destek olunması amaçlanıyor. KOYUN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK Proje kapsamında, Ziraat Bankası tarafından ilimizdeki koyun yetiştiricilerine 7 yıla kadar 150 bin TL tutarında ipoteksiz ve faizsiz kredi verilecek. Bu çerçevede imzalanan protokolde Vali Ersin Yazıcı; “Tarım ve hayvancılık ülke ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. İmzalanan protokol sayesinde düşük gelirli hayvan yetiştiricilerimizin kredi almadaki en önemli problemi olan ipotek şartı ortadan kaldırıldı. Aynı zamanda kredinin faizsiz olması sebebiyle hayvan yetiştiricilerimizin kredi kullanımı kolaylaştırıldı. Turizm de olduğu gibi tarımın da başkenti olan Antalya’mız da hayvancılığın da gelişip bölge ekonomisine katkı sağlaması için bu protokolü imzalamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu yapılan projenin hayvan yetiştiricilerine ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.  
Vali Ersin Yazıcı ve Ziraat Bankası Antalya 1. Bölge Yöneticisi Şefik Diler; köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi ve sayısının artırılması amacıyla “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin protokolü imzaladı.

Haberimizvar.net-İmzalanan proje ile köyden kente göçün azaltılarak istihdamın sağlanması, küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi ve sayısının artırılması, yerel koyun ırklarının ıslah edilerek bölgesel kalkınmaya ve yerel koyun yetiştiriciliğiyle kırmızı et açığının kapatılmasına destek olunması amaçlanıyor.

KOYUN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK

Proje kapsamında, Ziraat Bankası tarafından ilimizdeki koyun yetiştiricilerine 7 yıla kadar 150 bin TL tutarında ipoteksiz ve faizsiz kredi verilecek. Bu çerçevede imzalanan protokolde Vali Ersin Yazıcı; “Tarım ve hayvancılık ülke ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. İmzalanan protokol sayesinde düşük gelirli hayvan yetiştiricilerimizin kredi almadaki en önemli problemi olan ipotek şartı ortadan kaldırıldı. Aynı zamanda kredinin faizsiz olması sebebiyle hayvan yetiştiricilerimizin kredi kullanımı kolaylaştırıldı. Turizm de olduğu gibi tarımın da başkenti olan Antalya’mız da hayvancılığın da gelişip bölge ekonomisine katkı sağlaması için bu protokolü imzalamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu yapılan projenin hayvan yetiştiricilerine ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.