Şafak yeşilleniyor

GÜNDEM 10.02.2020 - 13:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Şafak yeşilleniyor

Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi'nde yenileme çalışması başlattığı Ahmet Hamdi Akseki Caddesi'nin yanında, çevre kirliliğinin yaşandığı 37 bin metrekarelik alanı yeşillendiriyor.

haberimizvar.net-Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şafak Mahallesi'nde 37 bin metrekarelik alanda devam eden yeşillendirme çalışmasını inceledi. Başkan Tütüncü, inceleme sırasında Mahalle Muhtarı Metin Şimşek'e yeşillendirme çalışmasıyla ilgili bilgi verdi. Başkan Tütüncü, yeşillendirme yaptıkları alanın, Akdeniz Sanayi Sitesi ile mahalle arasında önemli bir nokta olduğunun altını çizdi. Bu alana uzun yıllar moloz ve çöp döküldüğünü aktaran Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Moloz ve çöp dökülmesinden dolayı yeşillendirme çalışması başlattığımız alanda son derece sağlıksız bir çevre ortamı söz konusuydu. Şimdi bu çevre problemini ortadan kaldırarak, alanı yeşillendiriyoruz. Böylelikle Şafak Mahallesi'nde, çocukların yeşil doku üzerinde oyun oynayabileceği, hemşehrilerimizin piknik yapabileceği, akşamları çaylarını ve kahvelerini içebilecekleri yaşanabilir bir alanı meydana getiriyoruz." Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yeşillendirme çalışması başlattığı iki ayrı parseldeki 37 bin metrekarelik alan, mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar atıl kalmıştı. Dökülen moloz ve çöplerden dolayı da alanda çevre kirliliği yaşanıyordu. Kepez Belediyesi de alan üzerindeki görüntü kirliliğini yeşillendirme çalışmasıyla ortadan kaldırıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, molozlar ve çöplerden temizlediği alanı, çeşitli türde ağaç dikimi ve çim ekimiyle yeşillendirecek. Sulama ve ışıklandırma tesisatı yapılacak arazinin çevresinde yürüyüş parkuru oluşturulacak. Yeşil alanın çevresine ahşap oturma mobilyaları da konulacak. Kepez Belediyesi, yeşillendireceği alanın yanındaki Ahmet Hamdi Akseki ile Azem Akkaya caddelerini de yeniliyor.
Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi'nde yenileme çalışması başlattığı Ahmet Hamdi Akseki Caddesi'nin yanında, çevre kirliliğinin yaşandığı 37 bin metrekarelik alanı yeşillendiriyor.

haberimizvar.net-Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şafak Mahallesi'nde 37 bin metrekarelik alanda devam eden yeşillendirme çalışmasını inceledi. Başkan Tütüncü, inceleme sırasında Mahalle Muhtarı Metin Şimşek'e yeşillendirme çalışmasıyla ilgili bilgi verdi. Başkan Tütüncü, yeşillendirme yaptıkları alanın, Akdeniz Sanayi Sitesi ile mahalle arasında önemli bir nokta olduğunun altını çizdi. Bu alana uzun yıllar moloz ve çöp döküldüğünü aktaran Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti:

“Moloz ve çöp dökülmesinden dolayı yeşillendirme çalışması başlattığımız alanda son derece sağlıksız bir çevre ortamı söz konusuydu. Şimdi bu çevre problemini ortadan kaldırarak, alanı yeşillendiriyoruz. Böylelikle Şafak Mahallesi'nde, çocukların yeşil doku üzerinde oyun oynayabileceği, hemşehrilerimizin piknik yapabileceği, akşamları çaylarını ve kahvelerini içebilecekleri yaşanabilir bir alanı meydana getiriyoruz."

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yeşillendirme çalışması başlattığı iki ayrı parseldeki 37 bin metrekarelik alan, mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar atıl kalmıştı. Dökülen moloz ve çöplerden dolayı da alanda çevre kirliliği yaşanıyordu. Kepez Belediyesi de alan üzerindeki görüntü kirliliğini yeşillendirme çalışmasıyla ortadan kaldırıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, molozlar ve çöplerden temizlediği alanı, çeşitli türde ağaç dikimi ve çim ekimiyle yeşillendirecek. Sulama ve ışıklandırma tesisatı yapılacak arazinin çevresinde yürüyüş parkuru oluşturulacak. Yeşil alanın çevresine ahşap oturma mobilyaları da konulacak.

Kepez Belediyesi, yeşillendireceği alanın yanındaki Ahmet Hamdi Akseki ile Azem Akkaya caddelerini de yeniliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.