Seyahat yasağından kimler muaf olacak?

GÜNDEM 20.11.2020 - 11:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Seyahat yasağından kimler muaf olacak?

Koronavirüs vakalarının giderek artmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan bir takım tedbirlerin uygulanacağını açıkladı. Sokağa çıkma yasağının olduğu saat 10:00 ile 20:00 saatleri dışında şehirler arası seyahat etmek yasak olacak. Seyahat yasağından kimler muaf olacak? İşte detaylar…

haberimizvar.net- İçişleri Bakanlığı genelgesine göre şehirler arası seyahat yasağı hafta sonu da yasak saatlerinde söz konusu. Sokağa çıkma yasağının olduğu saat 10:00 ile 20:00 saatleri dışında şehirler arası seyahat etmek yasak olacak. Bazı özel durumlar haricinde vatandaşlar, özel araçlarıyla da şehir dışına çıkamayacak. Peki kimler şehirler arası seyahat yasağından muaf olacak? VEFAT DURUMLARI Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamaları esastır. Ancak; Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi) CEZA DURUMU OLANLAR Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilen.  .
Koronavirüs vakalarının giderek artmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan bir takım tedbirlerin uygulanacağını açıkladı. Sokağa çıkma yasağının olduğu saat 10:00 ile 20:00 saatleri dışında şehirler arası seyahat etmek yasak olacak. Seyahat yasağından kimler muaf olacak? İşte detaylar…

haberimizvar.net- İçişleri Bakanlığı genelgesine göre şehirler arası seyahat yasağı hafta sonu da yasak saatlerinde söz konusu. Sokağa çıkma yasağının olduğu saat 10:00 ile 20:00 saatleri dışında şehirler arası seyahat etmek yasak olacak. Bazı özel durumlar haricinde vatandaşlar, özel araçlarıyla da şehir dışına çıkamayacak. Peki kimler şehirler arası seyahat yasağından muaf olacak?

VEFAT DURUMLARI
Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamaları esastır. Ancak; Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi)
CEZA DURUMU OLANLAR
Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilen. 
.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.