Tezgahlar bir bir kaldırıldı

GÜNDEM 09.08.2019 - 11:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Tezgahlar bir bir kaldırıldı

Finike Elmalı Karayolu Aykırtça mevkisindeki satış tezgahları mahkeme kararıyla kaldırıldı

haberimizvar.net Finike-Elmalı Karayolu arasında 'Suyun Gözü' olarak bilinen Aykırtça mevkisindeki satış tezgahları mahkeme kararıyla kaldırıldı. Şelalesi, doğal güzelliği ve temiz havası dolayısıyla büyük rağbet gören dinlenme alanındaki satış tezgahlarının kaldırılması vatandaşların da tepkisine neden oldu. Daha önce aynı yerde satış tezgâhı olduğu ileri sürülen ve ismi açıklanmayan bir kişinin Aykırtça'da karayolu kenarına yapılan satış ünitelerinin kaldırılması talebi ile ilgili, Finike Belediyesi'ne başvurdu. 19 Nisan 2017'de yapılan başvuru aynı yıl mayıs ayında reddedildi. Bunun üzerine aynı kişi idari işlemin iptali için Finike Belediye Başkanlığı aleyhine Antalya 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, söz konusu dava dosyasında yer alan bilgi ve belgeler ile bölgede keşif yaptı. BİLİRKİŞİ RAPOR HAZIRLADI Hazırlanan bilirkişi raporunu hükme esas alınabilir nitelikte bularak, konum itibariyle karayolu kamulaştırma sınırı içerisinde kalan satış ünitelerinin refüj ile ayrılan tali yol kesiminin daha cazip hale gelmesine ve yoldan geçen araçların alışveriş yapmak için durmalarına yol açarak karayolu trafik güvenliği açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline karar verdi. Mahkeme kararı sonrasında satış tezgahları zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. MAHKEME KARARIYLA KALDIRILDI Konuya ilişkin açıklama yapan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi; "Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin kararı göz önüne alındığında satış ünitelerinin trafik güvenliği açısından risk teşkil etmesi ve mahkeme kararlarının idare tarafından 30 günlük süre içerisinde uygulanması gerekiyordu. Herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması ve Antalya 2. İdare Mahkemesi kararının tarafımız açısından bağlayıcı olması sebebiyle, Aykırtça'daki satış ünitelerini istemeyerek mahkeme kararının gereği olarak zorunluluk sebebiyle kaldırmış bulunmaktayız" dedi. Mahkemeden çıkan karar sonrasında bir üst mahkemeye başvurduklarını ancak satış ünitelerinin kaldırılmasına yönelik kararın da uygulanması gerektiğini belirten Başkan Geyikçi, yüzlerce vatandaşın mola verdiği, alışverişini yaptığı, dinlendiği ve serinlediği yerde ki satış ünitelerinin kaldırılmasının kendilerini de mutlu etmediğini söyledi.  
Finike Elmalı Karayolu Aykırtça mevkisindeki satış tezgahları mahkeme kararıyla kaldırıldı

haberimizvar.net Finike-Elmalı Karayolu arasında 'Suyun Gözü' olarak bilinen Aykırtça mevkisindeki satış tezgahları mahkeme kararıyla kaldırıldı. Şelalesi, doğal güzelliği ve temiz havası dolayısıyla büyük rağbet gören dinlenme alanındaki satış tezgahlarının kaldırılması vatandaşların da tepkisine neden oldu. Daha önce aynı yerde satış tezgâhı olduğu ileri sürülen ve ismi açıklanmayan bir kişinin Aykırtça'da karayolu kenarına yapılan satış ünitelerinin kaldırılması talebi ile ilgili, Finike Belediyesi'ne başvurdu. 19 Nisan 2017'de yapılan başvuru aynı yıl mayıs ayında reddedildi. Bunun üzerine aynı kişi idari işlemin iptali için Finike Belediye Başkanlığı aleyhine Antalya 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, söz konusu dava dosyasında yer alan bilgi ve belgeler ile bölgede keşif yaptı.

BİLİRKİŞİ RAPOR HAZIRLADI

Hazırlanan bilirkişi raporunu hükme esas alınabilir nitelikte bularak, konum itibariyle karayolu kamulaştırma sınırı içerisinde kalan satış ünitelerinin refüj ile ayrılan tali yol kesiminin daha cazip hale gelmesine ve yoldan geçen araçların alışveriş yapmak için durmalarına yol açarak karayolu trafik güvenliği açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline karar verdi. Mahkeme kararı sonrasında satış tezgahları zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı.

MAHKEME KARARIYLA KALDIRILDI

Konuya ilişkin açıklama yapan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi; "Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin kararı göz önüne alındığında satış ünitelerinin trafik güvenliği açısından risk teşkil etmesi ve mahkeme kararlarının idare tarafından 30 günlük süre içerisinde uygulanması gerekiyordu. Herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması ve Antalya 2. İdare Mahkemesi kararının tarafımız açısından bağlayıcı olması sebebiyle, Aykırtça'daki satış ünitelerini istemeyerek mahkeme kararının gereği olarak zorunluluk sebebiyle kaldırmış bulunmaktayız" dedi. Mahkemeden çıkan karar sonrasında bir üst mahkemeye başvurduklarını ancak satış ünitelerinin kaldırılmasına yönelik kararın da uygulanması gerektiğini belirten Başkan Geyikçi, yüzlerce vatandaşın mola verdiği, alışverişini yaptığı, dinlendiği ve serinlediği yerde ki satış ünitelerinin kaldırılmasının kendilerini de mutlu etmediğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.