Turizm Tanıtım Ajansı’na KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

TURİZM 23.12.2019 - 17:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Turizm Tanıtım Ajansı’na KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

29 Aralık tarihinde yapılacak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetimine kimlerin aday olduğu belli olmaya başladı. Adaylar arasında Akdeniz’den Fettah Tamince, Erkan Yağcı, Burhan Sili ve Elif Özdemir’in adı geçiyor.

haberimizvar.net-29 Aralık’ta yapılacak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştime Ajansı (TTGA) için adaylar belli olmaya başladı. Turizmguncel’in haberine göre, Türkiye Otelciler Federasyonu Marmara ve Doğu Anadolu bölgeleri hariç diğer 5 bölgede kendi adaylarını çıkarırken, TÜROB ise Marmara Bölgesi’nden 4 kişiyi aday gösterdi. Doğu Anadolu Bölgesinden Can Dikmen ve İç Anadolu Bölgesinden Ömer Tosun da TTGA yönetimine aday olduğunu açıkladı. YÖNETİM 15 KİŞİDEN OLUŞACAK Bilindiği üzere 15 kişiden oluşacak TTGA yönetiminde Bakanlık belgeli oteller 9 üye ile temsil edilecek. Bu üyelerden 2’şer tanesi Akdeniz ve Marmara bölgelerinden, geriye kalan 5’i ise diğer 5 bölgeyi temsilen yönetime seçilen isimlerden oluşacak. Aday olacak isimler, bulundukları bölgedeki bakanlık belgeli otellerin toplam yatak sayısının yüzde 10’unun imzasıyla aday olabilecek. İşte gerek turizm STK’ları gerekse kendi inisiyatifleriyle aday olan isimler: TÜROFED’in adayları AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı (Akdeniz) ALTİD Başkanı Burhan Sili, (Akdeniz) BODER Başkanı Halil Özyurt (Ege) KATİD Başkanı Murat Toktaş (Karadeniz) ATİD Başkanı Birol Akman (İç Anadolu) GATOB Başkanı Mete Akcan (Güneydoğu Anadolu) TÜROB’un adayları Temel Aygün, (Marmara) Taner Yallagöz (Marmara) Hediye Güral Gür (Marmara) Ayhan Hacıbektaşoğlu (Marmara) Bağımsız adaylar Elif Özdemir (Akdeniz) Ömer Tosun (İç Anadolu) Can Dikmen (Doğu Anadolu) DİĞER ADAY OLACAKLAR Öte taraftan, ETİK Başkanı Mehmet İşler’in de aday olduğu ve Bakanlığa başvuru yaptığı belirtiliyor. Fettah Tamince ve Ece Tonbul’un da aday olacağı ifade edilirken, bu isimlerden henüz bir açıklama yapılmış değil. Bu iki isim, halihazırda Ajansın kurucu yönetim kurulunda yer alıyor. 
29 Aralık tarihinde yapılacak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetimine kimlerin aday olduğu belli olmaya başladı. Adaylar arasında Akdeniz’den Fettah Tamince, Erkan Yağcı, Burhan Sili ve Elif Özdemir’in adı geçiyor.

haberimizvar.net-29 Aralık’ta yapılacak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştime Ajansı (TTGA) için adaylar belli olmaya başladı. Turizmguncel’in haberine göre, Türkiye Otelciler Federasyonu Marmara ve Doğu Anadolu bölgeleri hariç diğer 5 bölgede kendi adaylarını çıkarırken, TÜROB ise Marmara Bölgesi’nden 4 kişiyi aday gösterdi. Doğu Anadolu Bölgesinden Can Dikmen ve İç Anadolu Bölgesinden Ömer Tosun da TTGA yönetimine aday olduğunu açıkladı.

YÖNETİM 15 KİŞİDEN OLUŞACAK

Bilindiği üzere 15 kişiden oluşacak TTGA yönetiminde Bakanlık belgeli oteller 9 üye ile temsil edilecek. Bu üyelerden 2’şer tanesi Akdeniz ve Marmara bölgelerinden, geriye kalan 5’i ise diğer 5 bölgeyi temsilen yönetime seçilen isimlerden oluşacak. Aday olacak isimler, bulundukları bölgedeki bakanlık belgeli otellerin toplam yatak sayısının yüzde 10’unun imzasıyla aday olabilecek. İşte gerek turizm STK’ları gerekse kendi inisiyatifleriyle aday olan isimler:

TÜROFED’in adayları

AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı (Akdeniz)

ALTİD Başkanı Burhan Sili, (Akdeniz)

BODER Başkanı Halil Özyurt (Ege)

KATİD Başkanı Murat Toktaş (Karadeniz)

ATİD Başkanı Birol Akman (İç Anadolu)

GATOB Başkanı Mete Akcan (Güneydoğu Anadolu)

TÜROB’un adayları

Temel Aygün, (Marmara)

Taner Yallagöz (Marmara)

Hediye Güral Gür (Marmara)

Ayhan Hacıbektaşoğlu (Marmara)

Bağımsız adaylar

Elif Özdemir (Akdeniz)

Ömer Tosun (İç Anadolu)

Can Dikmen (Doğu Anadolu)

DİĞER ADAY OLACAKLAR

Öte taraftan, ETİK Başkanı Mehmet İşler’in de aday olduğu ve Bakanlığa başvuru yaptığı belirtiliyor. Fettah Tamince ve Ece Tonbul’un da aday olacağı ifade edilirken, bu isimlerden henüz bir açıklama yapılmış değil. Bu iki isim, halihazırda Ajansın kurucu yönetim kurulunda yer alıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.