Türkiye’ye kapılar kapalı !

GÜNDEM 27.06.2020 - 16:21, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Türkiye’ye kapılar kapalı !

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, 1 Temmuz’da sınırların hangi ülkelere açılacağı konusunda anlaşmaya vardı. Fransız basınında yer alan haberlerde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 ülkeye korona virüs salgınındaki son durumu nedeniyle sınırın kapalı kalacağı iddia edildi.

haberimizvar.net- Fransa'da yayınlanan Le Monde gazetesi Avrupa Birliği'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeye, 1 Temmuz'da da sınırlarını açmamaya karar verdiğini öne sürdü. Yeniçağ’ın haberine göre, Avrupa Birliği üyesi ülkeler 1 Temmuz tarihinde sınır kapılarının hangi ülkelere açılacağı ve kriterlerin ne olacağı konusunda anlaşmaya vardı.   LİSTE REVİZE EDİLEBİLİR Le Monde gazetesinde yeralan bir haberde, Brüksel'de uzun süren tartışmaların ardından Daimi Temsilciler Komitesi’nin dış sınırların 1 Temmuz'dan itibaren 14 ülkeye açılmasına karar verdiği belirtildi. Buna göre Avustralya, Kanada, Güney Kore, Japonya, Yeni Zelanda, Ruanda, Tayland, Uruguay, Cezayir, Fas, Tunus, Gürcistan, Karadağ ve Sırbistan'a sınırların açılması kararı alındı. Bazı başkentlerin inceleme için gecikme talebinde bulunduğu ve listenin halen revize edilebileceği belirtiliyor.   6 ÜLKE DÜŞÜNÜLMÜYOR Le Monde gazetesindeki haberde, olası revize ihtimaline karşın Brezilya, ABD, Türkiye, Rusya, İsrail ve Suudi Arabistan'ın listeye alınmayacağı iddia edildi. Gazete haberinde bu 5 ülke için kovid-19 pandemisinin halen ciddi kabul edildiğini ve bu nedenle de bu ülkelere sınırların açılmayacağını öne sürdü. Çin için ise tartışmalar sürüyor. AB'nin Çin vatandaşlarına sınırlarını açmayı düşündüğü ancak aynı kararı Çin'in de AB vatandaşları için vermesini talep ettiği öğrenildi. Çin'in buna sıcak bakmadığı bu yüzden de Çin'e sınırların bir süre daha kapalı kalmasının beklendiği belirtiliyor. AB'nin bu kararı verirken son 14 gün içindeki yeni enfeksiyon sayısına göre hesap yaptığı ve bu nedenle bu 6 ülkeyi dışladığı öne sürülüyor.   
Avrupa Birliği üyesi ülkeler, 1 Temmuz’da sınırların hangi ülkelere açılacağı konusunda anlaşmaya vardı. Fransız basınında yer alan haberlerde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 ülkeye korona virüs salgınındaki son durumu nedeniyle sınırın kapalı kalacağı iddia edildi.

haberimizvar.net- Fransa'da yayınlanan Le Monde gazetesi Avrupa Birliği'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeye, 1 Temmuz'da da sınırlarını açmamaya karar verdiğini öne sürdü. Yeniçağ’ın haberine göre, Avrupa Birliği üyesi ülkeler 1 Temmuz tarihinde sınır kapılarının hangi ülkelere açılacağı ve kriterlerin ne olacağı konusunda anlaşmaya vardı.

 

LİSTE REVİZE EDİLEBİLİR

Le Monde gazetesinde yeralan bir haberde, Brüksel'de uzun süren tartışmaların ardından Daimi Temsilciler Komitesi’nin dış sınırların 1 Temmuz'dan itibaren 14 ülkeye açılmasına karar verdiği belirtildi. Buna göre Avustralya, Kanada, Güney Kore, Japonya, Yeni Zelanda, Ruanda, Tayland, Uruguay, Cezayir, Fas, Tunus, Gürcistan, Karadağ ve Sırbistan'a sınırların açılması kararı alındı. Bazı başkentlerin inceleme için gecikme talebinde bulunduğu ve listenin halen revize edilebileceği belirtiliyor.

 

6 ÜLKE DÜŞÜNÜLMÜYOR

Le Monde gazetesindeki haberde, olası revize ihtimaline karşın Brezilya, ABD, Türkiye, Rusya, İsrail ve Suudi Arabistan'ın listeye alınmayacağı iddia edildi. Gazete haberinde bu 5 ülke için kovid-19 pandemisinin halen ciddi kabul edildiğini ve bu nedenle de bu ülkelere sınırların açılmayacağını öne sürdü. Çin için ise tartışmalar sürüyor. AB'nin Çin vatandaşlarına sınırlarını açmayı düşündüğü ancak aynı kararı Çin'in de AB vatandaşları için vermesini talep ettiği öğrenildi. Çin'in buna sıcak bakmadığı bu yüzden de Çin'e sınırların bir süre daha kapalı kalmasının beklendiği belirtiliyor. AB'nin bu kararı verirken son 14 gün içindeki yeni enfeksiyon sayısına göre hesap yaptığı ve bu nedenle bu 6 ülkeyi dışladığı öne sürülüyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.