Antalya nefes aldı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.04.2024 - 10:44, Güncelleme: 20.04.2024 - 14:12
 

Antalya nefes aldı

Antalya Körfezi'nde yoğun görülen, balıkçılara ve vatandaşlara korku salan denizanalarının göç geçişinin tamamlandığı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Antalya Körfezi'nde her yıl kış mevsiminde başlayan denizanalarının göçü, bu yıl önceki yıllara göre uzun sürüp, kıyıya yakın sürü halinde görülünce korku ve paniğe neden oldu. Bu göç için Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri denizden ve denizanalarından numuneler alarak inceleme yaptı. İncelemenin ardından denizanalarının Mısır ve Lübnan bölgelerinde çoğalıp Antalya Körfezi'nden geçiş yerleri tespit edildi. Antalya Körfezi'nde çoğalmamalarının sevindirici olduğunu belirterek, geçişin kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, önceki gün denizanası yoğunluğunu tespit etmek için dalış yaptı. Konyaaltı Sahili'nden bir grup öğrencisiyle dalış yapan Prof. Dr. Gökoğlu, inceleme sonrası açıklama yaparak son durumu değerlendirdi. Geçişin tamamlandığını belirten Prof. Dr. Gökoğlu, “Kıyıdan 500 metre açıldık. 500 metre de geri dönüş yaptık. Ortalama 2 kilometrelik alanı taradık. Hem dip hem de yüzeye yakın yerleri inceledik. Geçiş tamamlanmış. Dipte birkaç tane kalmış onlar da ölü. Deniz canlıları onları yemeye başlamıştı. Gönül rahatlığıyla hem vatandaşlarımız hem de turistler denize girebilir" diye konuştu. Özellikle turizmcilerin kendisini sıklıkla aradığını ve ne yapacaklarını sorduğunu anlatan Prof. Dr. Gökoğlu, göçe müdahale edilmesinin imkansız bir durum olduğunu söyledi. Her yıl olduğu gibi gelecek yıl da bu göçün olacağını aktaran Prof. Dr. Gökoğlu, küresel ısınmayla birlikte artık canlıların daha erken ve uzun süren göç dönemleri olduğunu ifade etti.
Antalya Körfezi'nde yoğun görülen, balıkçılara ve vatandaşlara korku salan denizanalarının göç geçişinin tamamlandığı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Antalya Körfezi'nde her yıl kış mevsiminde başlayan denizanalarının göçü, bu yıl önceki yıllara göre uzun sürüp, kıyıya yakın sürü halinde görülünce korku ve paniğe neden oldu. Bu göç için Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri denizden ve denizanalarından numuneler alarak inceleme yaptı. İncelemenin ardından denizanalarının Mısır ve Lübnan bölgelerinde çoğalıp Antalya Körfezi'nden geçiş yerleri tespit edildi. Antalya Körfezi'nde çoğalmamalarının sevindirici olduğunu belirterek, geçişin kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, önceki gün denizanası yoğunluğunu tespit etmek için dalış yaptı. Konyaaltı Sahili'nden bir grup öğrencisiyle dalış yapan Prof. Dr. Gökoğlu, inceleme sonrası açıklama yaparak son durumu değerlendirdi. Geçişin tamamlandığını belirten Prof. Dr. Gökoğlu, “Kıyıdan 500 metre açıldık. 500 metre de geri dönüş yaptık. Ortalama 2 kilometrelik alanı taradık. Hem dip hem de yüzeye yakın yerleri inceledik. Geçiş tamamlanmış. Dipte birkaç tane kalmış onlar da ölü. Deniz canlıları onları yemeye başlamıştı. Gönül rahatlığıyla hem vatandaşlarımız hem de turistler denize girebilir" diye konuştu.

Özellikle turizmcilerin kendisini sıklıkla aradığını ve ne yapacaklarını sorduğunu anlatan Prof. Dr. Gökoğlu, göçe müdahale edilmesinin imkansız bir durum olduğunu söyledi. Her yıl olduğu gibi gelecek yıl da bu göçün olacağını aktaran Prof. Dr. Gökoğlu, küresel ısınmayla birlikte artık canlıların daha erken ve uzun süren göç dönemleri olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.