Böcek'i anlamadılar, anlayamadılar!

SİYASET 26.04.2024 - 16:50, Güncelleme: 26.04.2024 - 16:56
 

Böcek'i anlamadılar, anlayamadılar!

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına yönelik yorumlar yapılıyor. Siyaset kulislerinin dışında yazılı ve sözlü basında, son yılların modası olan sosyal medyada farklı açılardan yorumlar yapılıyor, her yaştan, düşünceden ve meslekten olanlar, 31 Mart 2024 Pazar gününün fotoğrafını çekmeye çalışıyor.

Seçim sonuçlarının Antalya özelinde ise en üzerinde en çok CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 19 ilçenin 16'sında ezici oyla belediye başkanlıklarını kazanması konuşuluyor. Elbette CHP'nin Kepez'i ilk kez, Serik'i 93 yıl sonra, Alanya'yı, Korkuteli'ni, Elmalı'yı, Demre'yi büyük oy oranlarıyla kazanması önemli bir başarı. Aynı şekilde Kaş'ın, Akseki'nin CHP'ye geçmiş olması da CHP'nin hem Antalya'da hem de Türkiye'de sandıktan birinci parti çıkmasında büyük payı var. BÖCEK GERÇEĞİNİ GÖZARDI EDENLER Kimi siyaset erbapları 31 Mart yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ikinci kez kazanan Muhittin Böcek'in sürpriz yaptığını iddia ediyorlar. Elbette herkesin düşüncesine saygı duyulmalı, ancak bu yorumu yapanlar ise 'Böcek'e asla oy vermem' diyen, dahası Ak Parti'nin Adayı Hakan Tütüncü'ye övgüler düzen, hızlarını alamayıp Tütüncü için oy isteyenler bir gerçeği gözden kaçırdılar. Bunun için de hem mahcup oldular, hem de moral verdikleri, destek oldukları Tütüncü'nün siyaseten büyük yara almasında pay sahibi oldular. Şunu kimse aklından çıkarmamalı... Muhittin Böcek, Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı ile birlikte 30 yılı aşkın aktif siyasetin içinde.. Kendine has stili, kişisel yapısı, insan ilişkileri ile farklı bir siyasetçi profili çizdi. İstisnalar dışında kimseyle kavga etmedi, kendine göre doğrularından, ideallerinden  taviz vermedi. Kendine has bir siyasetçi kimliği ile kavgadan uzak, barıştan yana, geleceği planlayan bir anlayışı ön planda tuttu... BÖCEK KAZANAMAYACAĞI SEÇİME GİRMEZ! Ve en önemlisi... Böcek sevmezler ile 'Böcek'e asla oy vermem' diyen derin CHP'liler ve kendilerini gazeteci uleması gibi göstermeye çalışan ''sözde gazatacılar' şu gerçeği hep göz ardı ettiler. Böcek, kurt bir siyasetçi, asla kazanamayacağı bir seçime girmez. 2019 seçimleriyle göreve başladığı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda hep ileriyi, yani ikinci seçimi, yani 2024'ü kazanmayı amaçladı, hedeflerini ve projelerini buna göre seçti. Kimi dost meclislerinde ben 'Böcek kazanmayacağı seçime girmez, boşuna hayal kurmayın, boşuna Tütüncü'ye şirinlik turları yapmayın' dedikçe ya bıyık altından güldüler, ya da çok sert tepki verdiler. Bir süredir bunları yazmayı düşünüyordum. Nasıl bir tepki alırım diye bir kuşku içinde de değilim aslında. Böcek'e şirin görünmek gibi bir düşünce ben de yok, Başkan Böcek'in de benim gibi düşündüğünden eminim. Demem o ki bükemediğin bileği öpeceksin.. Siyaset ringinde kim işini iyi yapıyorsa takdir etmek gerektiğine inanıyorum. Bazı malum çevreler gibi 'benden sonrası tufan' anlayışını da kabul etmem mümkün değil. İster kızın, ister darılın, isterseniz tepki yağdırın, hatta küfür edin.. Yiğidin hakkı yiğide. Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı söke söke ikinci kez kazandı. Bileğinin hakkıyla sandıktan oylarını artırarak çıktı, kazanması ile birlikte Antalya için de Türk demokrasisi için de yeni bir umut oldu
31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına yönelik yorumlar yapılıyor. Siyaset kulislerinin dışında yazılı ve sözlü basında, son yılların modası olan sosyal medyada farklı açılardan yorumlar yapılıyor, her yaştan, düşünceden ve meslekten olanlar, 31 Mart 2024 Pazar gününün fotoğrafını çekmeye çalışıyor.

Seçim sonuçlarının Antalya özelinde ise en üzerinde en çok CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 19 ilçenin 16'sında ezici oyla belediye başkanlıklarını kazanması konuşuluyor. Elbette CHP'nin Kepez'i ilk kez, Serik'i 93 yıl sonra, Alanya'yı, Korkuteli'ni, Elmalı'yı, Demre'yi büyük oy oranlarıyla kazanması önemli bir başarı. Aynı şekilde Kaş'ın, Akseki'nin CHP'ye geçmiş olması da CHP'nin hem Antalya'da hem de Türkiye'de sandıktan birinci parti çıkmasında büyük payı var.

BÖCEK GERÇEĞİNİ GÖZARDI EDENLER

Kimi siyaset erbapları 31 Mart yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ikinci kez kazanan Muhittin Böcek'in sürpriz yaptığını iddia ediyorlar. Elbette herkesin düşüncesine saygı duyulmalı, ancak bu yorumu yapanlar ise 'Böcek'e asla oy vermem' diyen, dahası Ak Parti'nin Adayı Hakan Tütüncü'ye övgüler düzen, hızlarını alamayıp Tütüncü için oy isteyenler bir gerçeği gözden kaçırdılar.

Bunun için de hem mahcup oldular, hem de moral verdikleri, destek oldukları Tütüncü'nün siyaseten büyük yara almasında pay sahibi oldular. Şunu kimse aklından çıkarmamalı... Muhittin Böcek, Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı ile birlikte 30 yılı aşkın aktif siyasetin içinde.. Kendine has stili, kişisel yapısı, insan ilişkileri ile farklı bir siyasetçi profili çizdi. İstisnalar dışında kimseyle kavga etmedi, kendine göre doğrularından, ideallerinden  taviz vermedi. Kendine has bir siyasetçi kimliği ile kavgadan uzak, barıştan yana, geleceği planlayan bir anlayışı ön planda tuttu...

BÖCEK KAZANAMAYACAĞI SEÇİME GİRMEZ!

Ve en önemlisi... Böcek sevmezler ile 'Böcek'e asla oy vermem' diyen derin CHP'liler ve kendilerini gazeteci uleması gibi göstermeye çalışan ''sözde gazatacılar' şu gerçeği hep göz ardı ettiler. Böcek, kurt bir siyasetçi, asla kazanamayacağı bir seçime girmez. 2019 seçimleriyle göreve başladığı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda hep ileriyi, yani ikinci seçimi, yani 2024'ü kazanmayı amaçladı, hedeflerini ve projelerini buna göre seçti.

Kimi dost meclislerinde ben 'Böcek kazanmayacağı seçime girmez, boşuna hayal kurmayın, boşuna Tütüncü'ye şirinlik turları yapmayın' dedikçe ya bıyık altından güldüler, ya da çok sert tepki verdiler. Bir süredir bunları yazmayı düşünüyordum. Nasıl bir tepki alırım diye bir kuşku içinde de değilim aslında. Böcek'e şirin görünmek gibi bir düşünce ben de yok, Başkan Böcek'in de benim gibi düşündüğünden eminim. Demem o ki bükemediğin bileği öpeceksin..

Siyaset ringinde kim işini iyi yapıyorsa takdir etmek gerektiğine inanıyorum. Bazı malum çevreler gibi 'benden sonrası tufan' anlayışını da kabul etmem mümkün değil. İster kızın, ister darılın, isterseniz tepki yağdırın, hatta küfür edin.. Yiğidin hakkı yiğide. Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı söke söke ikinci kez kazandı. Bileğinin hakkıyla sandıktan oylarını artırarak çıktı, kazanması ile birlikte Antalya için de Türk demokrasisi için de yeni bir umut oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.