'Kira Artışı Çetesi' çökertildi

ASAYİŞ 30.04.2024 - 09:43, Güncelleme: 30.04.2024 - 09:43
 

'Kira Artışı Çetesi' çökertildi

Antalya ile birlikte 6 ilde düzenlenen 'Mahzen-35' operasyonlarında 'Kira artışı çetesi' olarak tanımlanan 6 organize suç örgütünün çökertildiği bildiriliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'Kira Artışı Çetesi'nin Antalya'da elebaşılığını yapan Engin Tatar ile birlikte 46 kişinin yakalandığını açıkladı.

haberimizvar.net- 'Kira Artışı Çetesi' çökertildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın (KOM) koordinasyonunda Antalya, Konya, Mersin, Balıkesir, Gaziantep ve Uşak emniyet müdürlükleri KOM şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı ve kiradaki evlerin boşaltılması konularına müdahale ederek, baskı, cebir ve şiddet yoluyla kazanç kazanç elde ettikleri belirlenen 'kira Artışı Çetesi' olarak tanımlanan 6 organize suç örgütü 'Mahzen-35' operasyonları ile çökertildi. ANTALYA ELEBAŞISI DA YAKALANDI Antalya'da 'Kira Artışı Çetesi'ne yönelik 'operasyonda çetenini elebaşılığını yaptığı belirlenen Engin Tatar yakalandığı bildiriliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Mahzen-35' operasyonlarında 46 şüphelinin yakalandığını belirterek, operasyonlarla ilgili olarak su bilgileri verdi: "6 ilde düzenlenen operasyonlarda çökertilen 6 organize suç örgütü mensuplarının kumar faaliyetleri kapsamında borç adı altında para vererek yüksek faizle geri istedikleri, parayı ödeyemeyen kişilere karşı silahlı eylem düzenledikleri, tefecilik faaliyetleri kapsamında yüksek faizle borçlandırdıkları kişilerin işyeri ve araçlarına el koydukları ve el koydukları malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri,  diğer organize suç örgütlerinin kumar oynattıkları yerlere silahlı saldırı düzenledikleri belirlendi." KİRACILARA BASKI, ŞİDDET VE CEBİR UYGULAMIŞLAR Antalya ile birlikte 6 ilde düzenlenen operasyonlarda çökertilen 6 organize suç örgütünün ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı ve kiradaki evlerin boşaltılması konularına müdahale ettikleri,  evi boşaltmayan kiracılardan baskı, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç elde ettikleri de ortaya çıktı. Organize suç örgütlerinin ayrıca kişiler arasında yaşanan alacak verecek konularına da müdahil oldukları, sözde mahkemeler kurarak, haksız menfaat sağladıkları, zorla ve tehditle çökmek istedikleri işletmelerde kavga çıkararak işyeri sahiplerinin üzerinde baskı kurdukları, eğlence mekanlarında bulunan örgüt üyesi kadınlar aracılığıyla kişileri tuzağa düşürdükleri, silah zoruyla şantaj yaparak yüksek miktarda para aldıkları da belirlendi. Operasyonlarda 30 ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, otomatik silah, uyuşturucu madde ve yüksek miktarda Trük Lirası'na el konulduğu belirtiliyor.    
Antalya ile birlikte 6 ilde düzenlenen 'Mahzen-35' operasyonlarında 'Kira artışı çetesi' olarak tanımlanan 6 organize suç örgütünün çökertildiği bildiriliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'Kira Artışı Çetesi'nin Antalya'da elebaşılığını yapan Engin Tatar ile birlikte 46 kişinin yakalandığını açıkladı.

haberimizvar.net- 'Kira Artışı Çetesi' çökertildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın (KOM) koordinasyonunda Antalya, Konya, Mersin, Balıkesir, Gaziantep ve Uşak emniyet müdürlükleri KOM şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı ve kiradaki evlerin boşaltılması konularına müdahale ederek, baskı, cebir ve şiddet yoluyla kazanç kazanç elde ettikleri belirlenen 'kira Artışı Çetesi' olarak tanımlanan 6 organize suç örgütü 'Mahzen-35' operasyonları ile çökertildi.

ANTALYA ELEBAŞISI DA YAKALANDI

Antalya'da 'Kira Artışı Çetesi'ne yönelik 'operasyonda çetenini elebaşılığını yaptığı belirlenen Engin Tatar yakalandığı bildiriliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Mahzen-35' operasyonlarında 46 şüphelinin yakalandığını belirterek, operasyonlarla ilgili olarak su bilgileri verdi: "6 ilde düzenlenen operasyonlarda çökertilen 6 organize suç örgütü mensuplarının kumar faaliyetleri kapsamında borç adı altında para vererek yüksek faizle geri istedikleri, parayı ödeyemeyen kişilere karşı silahlı eylem düzenledikleri, tefecilik faaliyetleri kapsamında yüksek faizle borçlandırdıkları kişilerin işyeri ve araçlarına el koydukları ve el koydukları malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri,  diğer organize suç örgütlerinin kumar oynattıkları yerlere silahlı saldırı düzenledikleri belirlendi."

KİRACILARA BASKI, ŞİDDET VE CEBİR UYGULAMIŞLAR

Antalya ile birlikte 6 ilde düzenlenen operasyonlarda çökertilen 6 organize suç örgütünün ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı ve kiradaki evlerin boşaltılması konularına müdahale ettikleri,  evi boşaltmayan kiracılardan baskı, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç elde ettikleri de ortaya çıktı.

Organize suç örgütlerinin ayrıca kişiler arasında yaşanan alacak verecek konularına da müdahil oldukları, sözde mahkemeler kurarak, haksız menfaat sağladıkları, zorla ve tehditle çökmek istedikleri işletmelerde kavga çıkararak işyeri sahiplerinin üzerinde baskı kurdukları, eğlence mekanlarında bulunan örgüt üyesi kadınlar aracılığıyla kişileri tuzağa düşürdükleri, silah zoruyla şantaj yaparak yüksek miktarda para aldıkları da belirlendi. Operasyonlarda 30 ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, otomatik silah, uyuşturucu madde ve yüksek miktarda Trük Lirası'na el konulduğu belirtiliyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.