10 büyükşehir 10 ilimizle ‘kardeş şehir’ olsun

YAŞAM 08.02.2023 - 12:50, Güncelleme: 08.02.2023 - 12:50
 

10 büyükşehir 10 ilimizle ‘kardeş şehir’ olsun

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 10 büyükşehrin deprem felaketinde yıkıma uğrayan 10 şehirle “kardeş şehir” olup yaralarını sarma önerisinde bulunarak, “Şimdi milletçe birlik olup yaralarımızı sarma zamanı” dedi.

Haberimizvar - İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yazılı açıklamasında Türkiye’nin tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadığına dikkat çekti. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilde vatandaşların canlarını ve mallarını kaybettiğini belirterek, “Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da resmi veriler sürekli artmakla birlikte binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi, on binlerce vatandaşımız yaralandı. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız var” ifadelerini kullandı. MİLLETÇE BİRLİKTELİĞİMİZE KATKI SAĞLAYACAK Deprem sonrası kurtarma çalışmalarında yetkililerin yetersiz kaldığına işaret eden Subaşı, yaraların ancak dayanışma ile sarılabileceğine vurgu yaparak şunları söyledi: “10 büyükşehir, depremde zarar gören 10 ilimizi, ‘kardeş şehir’ kararı alıp elden geldiğince sahiplenmeli. Kendi illerinin hizmeti yanı sıra afetten zarar gören kardeş illerden ellerini çekmeden, barınma, sağlık, gıda, inşai faaliyet gibi çeşitli destekleri elden geldiğince sürdürülebilir olmalıdır. Bu konuda en hazırlıklı ve halka uzanan en yakın kamu eli, yerel yönetimlerdir. Gönüllü olarak desteğe hazır olduklarını bildiğimiz büyükşehir belediyelerimizin kardeş belediyecilik ilişkisi yararlı olacaktır. İllerindeki bağış ve yardımların iletilmesi içinde sağlıklı kurumsal ilişki kurulmuş olacaktır. Ayrıca dayanışmanın hazzı, milletçe birlikteliğimize katkı sağlayacaktır. Dönemimde, Antalya ve Nürnberg belediyeleri arasında kurduğumuz "kardeş belediye" ilişkisi geçtiğimiz günlerde 30. Yılını tamamlamış ve sağlıklı ve yararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Kendi şehirlerimiz arasında ve yaşadığımız büyük felaket nedeniyle kuşkusuz daha anlamlı ve yararlı olacaktır. Türk Milleti her felakette dayanışmanın en güzel örneğini göstermiştir. Deprem felaketinin ardından yaralar da dayanışmayla sarılacaktır. Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”
İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 10 büyükşehrin deprem felaketinde yıkıma uğrayan 10 şehirle “kardeş şehir” olup yaralarını sarma önerisinde bulunarak, “Şimdi milletçe birlik olup yaralarımızı sarma zamanı” dedi.

Haberimizvar - İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yazılı açıklamasında Türkiye’nin tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadığına dikkat çekti. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilde vatandaşların canlarını ve mallarını kaybettiğini belirterek, “Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da resmi veriler sürekli artmakla birlikte binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi, on binlerce vatandaşımız yaralandı. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

MİLLETÇE BİRLİKTELİĞİMİZE KATKI SAĞLAYACAK

Deprem sonrası kurtarma çalışmalarında yetkililerin yetersiz kaldığına işaret eden Subaşı, yaraların ancak dayanışma ile sarılabileceğine vurgu yaparak şunları söyledi: “10 büyükşehir, depremde zarar gören 10 ilimizi, ‘kardeş şehir’ kararı alıp elden geldiğince sahiplenmeli. Kendi illerinin hizmeti yanı sıra afetten zarar gören kardeş illerden ellerini çekmeden, barınma, sağlık, gıda, inşai faaliyet gibi çeşitli destekleri elden geldiğince sürdürülebilir olmalıdır.

Bu konuda en hazırlıklı ve halka uzanan en yakın kamu eli, yerel yönetimlerdir. Gönüllü olarak desteğe hazır olduklarını bildiğimiz büyükşehir belediyelerimizin kardeş belediyecilik ilişkisi yararlı olacaktır. İllerindeki bağış ve yardımların iletilmesi içinde sağlıklı kurumsal ilişki kurulmuş olacaktır. Ayrıca dayanışmanın hazzı, milletçe birlikteliğimize katkı sağlayacaktır.

Dönemimde, Antalya ve Nürnberg belediyeleri arasında kurduğumuz "kardeş belediye" ilişkisi geçtiğimiz günlerde 30. Yılını tamamlamış ve sağlıklı ve yararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Kendi şehirlerimiz arasında ve yaşadığımız büyük felaket nedeniyle kuşkusuz daha anlamlı ve yararlı olacaktır.

Türk Milleti her felakette dayanışmanın en güzel örneğini göstermiştir. Deprem felaketinin ardından yaralar da dayanışmayla sarılacaktır. Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.