1000 TL ödemeleri resmen başladı

EKONOMİ 06.06.2020 - 15:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

1000 TL ödemeleri resmen başladı

Türkiye’de corona virüsü ile birlikte pandemi sosyal destek yardımları da hayata geçirildi. 1000 TL nakdi olarak ödenen pandemi yardımlarında ödemeler resmen başladı

Türkiye’de corona virüsü ile birlikte pandemi sosyal destek yardımları da hayata geçirildi. 1000 TL nakdi olarak ödenen pandemi yardımları, üç faz olarak ödenecek. İlk iki faz ödemeleri, dernek ve vakıfların belirlediği ailelere ödenmiş, 3. faz için ise e-devlet üzerinden başvurular alınmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3. faz ödemelerine başlandığını ve başvurusu kabul edilen yaklaşık üç milyon kişiden 620 bin haneye ödeme yapıldığını bildirdi. Corona virüsü yüzünden ekonomik olarak zor günler geçiren hanelere, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla 1000 TL nakdi yardım yapılıyor. Büyün vatandaşların e-devlet üzerinden başvuru yapabildiği 3. faz ödemeleri başladı. SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? 1000 TL'lik sosyal yardım parası başvuruları değerlendirmelerin ardından ödemeler devam ediyor. Bakan Selçuk, 3. fazda şimdiye kadar 620 bin kişiye ödemelerin yapıldığını açıkladı. PANDEMİ SOSYAL DESTEK YARDIMLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİR Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Programı Başvuru Açıklaması; AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır. Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır. Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir. Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır: Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar, 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar 1000 TL YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET e-Devlet üzerinden, pandemi sosyal destek yardım başvurusu; ‘* TC kimlik numaranızın son hanesine göre, * 0 – Pazartesi * 2 – Salı * 4 – Çarşamba * 6 – Perşembe * 8 – Cuma günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz. * Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama yok' yapabilir.  
Türkiye’de corona virüsü ile birlikte pandemi sosyal destek yardımları da hayata geçirildi. 1000 TL nakdi olarak ödenen pandemi yardımlarında ödemeler resmen başladı

Türkiye’de corona virüsü ile birlikte pandemi sosyal destek yardımları da hayata geçirildi. 1000 TL nakdi olarak ödenen pandemi yardımları, üç faz olarak ödenecek. İlk iki faz ödemeleri, dernek ve vakıfların belirlediği ailelere ödenmiş, 3. faz için ise e-devlet üzerinden başvurular alınmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3. faz ödemelerine başlandığını ve başvurusu kabul edilen yaklaşık üç milyon kişiden 620 bin haneye ödeme yapıldığını bildirdi. Corona virüsü yüzünden ekonomik olarak zor günler geçiren hanelere, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla 1000 TL nakdi yardım yapılıyor. Büyün vatandaşların e-devlet üzerinden başvuru yapabildiği 3. faz ödemeleri başladı.

SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

1000 TL'lik sosyal yardım parası başvuruları değerlendirmelerin ardından ödemeler devam ediyor. Bakan Selçuk, 3. fazda şimdiye kadar 620 bin kişiye ödemelerin yapıldığını açıkladı.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK YARDIMLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Programı Başvuru Açıklaması; AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır. Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır. Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir. Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır: Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar, 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar 1000 TL YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET e-Devlet üzerinden, pandemi sosyal destek yardım başvurusu; ‘* TC kimlik numaranızın son hanesine göre, * 0 – Pazartesi * 2 – Salı * 4 – Çarşamba * 6 – Perşembe * 8 – Cuma günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz. * Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama yok' yapabilir.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.