'14 Mart'ı bayrama dönüştüreceğiz'

SAĞLIK 14.03.2024 - 12:37, Güncelleme: 14.03.2024 - 12:37
 

'14 Mart'ı bayrama dönüştüreceğiz'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, 14 Mart Sağlık Haftası'nı mücadele ile bayrama dönüştüreceklerini söyledi.

haberimizvar.net- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, 14 Mart Sağlık Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "14 Mart Sağlık Haftası'nı mücadele ile bayrama dönüştüreceğiz" dedi. Kaan Taşer, şunları söyledi: "Sağlık hizmetinin metalaştırılarak alınıp, satılan bir mala dönüştürülmesin, hastaya müşteri denilmesine ve sağlık bütçesinin özel sermayeye akıtılmasına, sağlık kurumlarının şirketleştirilmesine, halkın sağlığının paraya tahvil edilmesine, perfomans-güvencesizlik kıskacı ile faturanın sağlık emekçilerine kesilmesine, Tıp Bayramı'nın 105. Yıldönümünde de 14 Mart haftasında mücadeleye devam ediyoruz." 14 MART SAĞLIK MÜCADELE HAFTASI Dr. Kaan Taşer, 14 Mart açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verdi: "14 Mart'lar bayrama dönüşsün diye Sağlık Mücadele Haftası diyoruz. Çünkü uzun çalışma saatleri, iş yükü, mobbing ve angarya gibi modern kölelik çalışma koşullarına isyan edenlerin, karşı duranların haftasıdır 14 Mart. Pandeminin başından beri -yaşamak ve yaşatmak istiyoruz- diyenlerin mücadele haftasıdır 14 Mart. En temel insan hakkı olan sağlık hakkı için halkın sağlığı, emeğinin hakkıdır diyenlerin haftasıdır 14 Mart. Önlenebilir bir hastalık (covid-19) nedeniyle sağlam olmadığı için depremde yıkılan sağlık kurumlarında yüzlerce arkadaşını yitiren yesem hakkı sok sayılanların haftasıdır 14 Mart.'' ''İhtiyaç olduğunda kahraman ilan edilip alkışlatılan, sonrasında değersizleştirilenlerin haftasıdır 14 Mart. Toplu sözleşmelerle mali, sosyal, özlük hakları iyileştirilmeyen, çalışma koşulları daha da ağırlaştırılan iş barışı bozulanların haftasıdır 14 Mart. Enflasyonun, vergi yükünün altında ezilen, sadaka gibi zamlara muhtaç edildikçe yoksullaştırılan, insanca yaşayacak meslek riskini karşılayacak, emekliliğe yansıyacak yoksulluk sınırının üstünde OECD ülkeleri standartlarında temel ücret diye iş bırakanların, eylem örgütleyenlerin haftasıdır 14 Mart."
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, 14 Mart Sağlık Haftası'nı mücadele ile bayrama dönüştüreceklerini söyledi.

haberimizvar.net- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, 14 Mart Sağlık Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "14 Mart Sağlık Haftası'nı mücadele ile bayrama dönüştüreceğiz" dedi. Kaan Taşer, şunları söyledi:

"Sağlık hizmetinin metalaştırılarak alınıp, satılan bir mala dönüştürülmesin, hastaya müşteri denilmesine ve sağlık bütçesinin özel sermayeye akıtılmasına, sağlık kurumlarının şirketleştirilmesine, halkın sağlığının paraya tahvil edilmesine, perfomans-güvencesizlik kıskacı ile faturanın sağlık emekçilerine kesilmesine, Tıp Bayramı'nın 105. Yıldönümünde de 14 Mart haftasında mücadeleye devam ediyoruz."

14 MART SAĞLIK MÜCADELE HAFTASI

Dr. Kaan Taşer, 14 Mart açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verdi: "14 Mart'lar bayrama dönüşsün diye Sağlık Mücadele Haftası diyoruz. Çünkü uzun çalışma saatleri, iş yükü, mobbing ve angarya gibi modern kölelik çalışma koşullarına isyan edenlerin, karşı duranların haftasıdır 14 Mart. Pandeminin başından beri -yaşamak ve yaşatmak istiyoruz- diyenlerin mücadele haftasıdır 14 Mart. En temel insan hakkı olan sağlık hakkı için halkın sağlığı, emeğinin hakkıdır diyenlerin haftasıdır 14 Mart. Önlenebilir bir hastalık (covid-19) nedeniyle sağlam olmadığı için depremde yıkılan sağlık kurumlarında yüzlerce arkadaşını yitiren yesem hakkı sok sayılanların haftasıdır 14 Mart.''

''İhtiyaç olduğunda kahraman ilan edilip alkışlatılan, sonrasında değersizleştirilenlerin haftasıdır 14 Mart. Toplu sözleşmelerle mali, sosyal, özlük hakları iyileştirilmeyen, çalışma koşulları daha da ağırlaştırılan iş barışı bozulanların haftasıdır 14 Mart. Enflasyonun, vergi yükünün altında ezilen, sadaka gibi zamlara muhtaç edildikçe yoksullaştırılan, insanca yaşayacak meslek riskini karşılayacak, emekliliğe yansıyacak yoksulluk sınırının üstünde OECD ülkeleri standartlarında temel ücret diye iş bırakanların, eylem örgütleyenlerin haftasıdır 14 Mart."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.