15 yaşa aşı şoku

GÜNDEM 18.08.2021 - 15:23, Güncelleme: 18.08.2021 - 15:23
 

15 yaşa aşı şoku

Sağlık Bakanlığınca aşı hakkı tanınan 15 yaş üstü kişiler sağlık kuruluşlarına gittiklerinde randevularının iptal edildiğini öğrendi. Bakanlık yetkililer ise, yeni bir düzenlemeye gidileceğini ve 15 yaş üstüne aşı hakkının tekrar gündeme geleceğini açıkladı.

haberimizvar.net-  Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüs (Kovid-19) aşısının doz sayısı ve uygulandığı yaş grupları gibi konularda yeni kararlar alındı. Bakanlık, 6 Eylül’de açılması planlanan okulların yüz yüze eğitime devam edebilmesi için 15 yaş üstü ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstü kişilere aşı hakkı tanındığını açıkladı.  RANDEVULAR İPTAL EDİLDİ  Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre, önceki gün açıklanan kararın ardından aşı randevusu alıp hastaneye giden gençler aşılarının iptal edildiğini öğrenerek geri çevrildiler. Gençlere, “Randevunuz iptal oldu. Yeniden almaya çalışın” çağrısı yapıldı. Yeniden randevu almaya çalışanların ise sistemde aşı hakkı olmadığı belirlendi. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bu konuda sistemde yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. 15 yaş üstü gençlerin aşı haklarının önümüzdeki günlerde yeniden gündeme geleceği belirtiliyor.  4. DOZDA SORU İŞARETLERİ  Bu arada Sağlık Bakanlığı, yurtdışına çıkışta vize kolaylığı için iki doz Sinovac aşısı yaptırıp, hatırlatma dozu olarak BioNTech uygulanan tüm vatandaşlara 4’üncü doz aşı hakkı tanımıştı. Ancak yurtdışına çıkacak kişilerin beyana dayalı mı yoksa bir belge göstererek mi 4’üncü doz aşılarını yaptırabilecekleri henüz netleşmedi.  
Sağlık Bakanlığınca aşı hakkı tanınan 15 yaş üstü kişiler sağlık kuruluşlarına gittiklerinde randevularının iptal edildiğini öğrendi. Bakanlık yetkililer ise, yeni bir düzenlemeye gidileceğini ve 15 yaş üstüne aşı hakkının tekrar gündeme geleceğini açıkladı.

haberimizvar.net-   Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüs (Kovid-19) aşısının doz sayısı ve uygulandığı yaş grupları gibi konularda yeni kararlar alındı. Bakanlık, 6 Eylül’de açılması planlanan okulların yüz yüze eğitime devam edebilmesi için 15 yaş üstü ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstü kişilere aşı hakkı tanındığını açıkladı.

 RANDEVULAR İPTAL EDİLDİ

 Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre, önceki gün açıklanan kararın ardından aşı randevusu alıp hastaneye giden gençler aşılarının iptal edildiğini öğrenerek geri çevrildiler. Gençlere, “Randevunuz iptal oldu. Yeniden almaya çalışın” çağrısı yapıldı. Yeniden randevu almaya çalışanların ise sistemde aşı hakkı olmadığı belirlendi. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bu konuda sistemde yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. 15 yaş üstü gençlerin aşı haklarının önümüzdeki günlerde yeniden gündeme geleceği belirtiliyor.

 4. DOZDA SORU İŞARETLERİ

 Bu arada Sağlık Bakanlığı, yurtdışına çıkışta vize kolaylığı için iki doz Sinovac aşısı yaptırıp, hatırlatma dozu olarak BioNTech uygulanan tüm vatandaşlara 4’üncü doz aşı hakkı tanımıştı. Ancak yurtdışına çıkacak kişilerin beyana dayalı mı yoksa bir belge göstererek mi 4’üncü doz aşılarını yaptırabilecekleri henüz netleşmedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.