150 milyon dolarlık fonu yönetecek

GÜNDEM 25.08.2019 - 14:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

150 milyon dolarlık fonu yönetecek

FETÖ’cü Zaman Gazetesi’nin eski ortağı Fettah Tamince’nin yönetim kurulu üyeliğine atandığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı on binlerce turistik tesisten pay alacak. Temmuz ayında kurulan ajansın fon büyüklüğü 150 milyon dolar.

haberimizvar.net – 17-25 Aralık sonrası FETÖ’cü Zaman Gazetesi’nin yüzde 10’unu satın alan, TUSKON dahil KHK ile kapatılan vakıflara üye olan, Pensilvanya’ya gidip FETÖ ele başı Gülen ile görüşen ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Bu adamı kim koruyor?’’ diye sorduğu Fettah Tamince, 2019 için 150 milyon dolarlık fon büyüklüğüne sahip, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetim kurulu üyesi oldu. TURİZM ŞİRKETLERİNDEN PAY Türk turizmin tanıtımı ve yatırımlarda kullanılmak üzere Temmuz ayında TBMM’den geçen bir yasa ile özel fon oluşturulmuştu. Otel, motel, tatil köyleri, pansiyonlar, restoranlar, turistik yat, tekne ve gemiler, seyahat acentaları, özel hava yolu şirketleri ve özel şirketlerce işletilen havalimanları Turizm Ajansı’na “Turizm payı” ödeyecek. On binlerce tesisten alınacak paylar, milyarlarca liralık alternatif bir turizm bütçesi oluşturacak. Bakan Mehmet Nuri Ersoy fonda yılda bu yıl için 150 milyon dolar birikeceğini açıklamıştı. TAMİNCE EL ÜSTÜNDE TUTULUYOR CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı bir açıklamada Tamince’nin korunduğunu savunarak “Bir numaralı FETÖ’cü ve devletin protokolünde. Zaman Gazetesi’nin yüzde 10’unu aldı. Bir şey söylemiyor ama Cumhuriyet ve Sözcü yazarları suçlanıyor. Tamince el üstünde tutuluyor. Hakkında MASAK, MİT raporları var. Himmet paraları toplamış. Pensilvanya’ya gitmiş” demişti.
FETÖ’cü Zaman Gazetesi’nin eski ortağı Fettah Tamince’nin yönetim kurulu üyeliğine atandığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı on binlerce turistik tesisten pay alacak. Temmuz ayında kurulan ajansın fon büyüklüğü 150 milyon dolar.

haberimizvar.net – 17-25 Aralık sonrası FETÖ’cü Zaman Gazetesi’nin yüzde 10’unu satın alan, TUSKON dahil KHK ile kapatılan vakıflara üye olan, Pensilvanya’ya gidip FETÖ ele başı Gülen ile görüşen ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Bu adamı kim koruyor?’’ diye sorduğu Fettah Tamince, 2019 için 150 milyon dolarlık fon büyüklüğüne sahip, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetim kurulu üyesi oldu.

TURİZM ŞİRKETLERİNDEN PAY

Türk turizmin tanıtımı ve yatırımlarda kullanılmak üzere Temmuz ayında TBMM’den geçen bir yasa ile özel fon oluşturulmuştu. Otel, motel, tatil köyleri, pansiyonlar, restoranlar, turistik yat, tekne ve gemiler, seyahat acentaları, özel hava yolu şirketleri ve özel şirketlerce işletilen havalimanları Turizm Ajansı’na “Turizm payı” ödeyecek. On binlerce tesisten alınacak paylar, milyarlarca liralık alternatif bir turizm bütçesi oluşturacak. Bakan Mehmet Nuri Ersoy fonda yılda bu yıl için 150 milyon dolar birikeceğini açıklamıştı.

TAMİNCE EL ÜSTÜNDE TUTULUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı bir açıklamada Tamince’nin korunduğunu savunarak “Bir numaralı FETÖ’cü ve devletin protokolünde. Zaman Gazetesi’nin yüzde 10’unu aldı. Bir şey söylemiyor ama Cumhuriyet ve Sözcü yazarları suçlanıyor. Tamince el üstünde tutuluyor. Hakkında MASAK, MİT raporları var. Himmet paraları toplamış. Pensilvanya’ya gitmiş” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.