17 bin imam ve müezzine kadro

GÜNDEM 16.12.2020 - 18:16, Güncelleme: 16.12.2020 - 18:16
 

17 bin imam ve müezzine kadro

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 17 bin imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticisinin kadro için yargıya gideceğini söyledi, mahkemelerin olumlu sonuçlandığını söyledi.

haberimizvar.net- Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticisi 27 bine yakın 4-b sözleşmeli çalışan olduğunu belirten  paylaşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Bunlardan 9 bin 500’ü çıkan bir yasayla, bulundukları yerde 4 yıl görev yaptıktan sonra doğrudan kadroya alınmış olacak. Fakat 2019 öncesi çalışmaya başlayan 17 bin kişi bu kanuna tabi olmadı. Şimdi bu 17 bin kişi mahkemeye gitmeye başladı” dedi.   Cumhuriyet'te yer alan habere göre, mahkemelerin bazı personeller için sonuç vermeye başladığını söyleyen Ünal, “10 arkadaşımız mahkeme kararıyla kadrolu oldu. 17 bin kişi de kurumlarına müracaat edip mahkemelere başvuruyor. Benzeri durumda 9 bin kişi kadar da Sağlık Bakanlığı’nda var” diye konuştu.   'Mahkemeye gerek yok, bir madde yeter...' Cumhurbaşkanı, Çalışma Bakanı ve Adalet Bakanı’na mektup yazdıklarını belirten Ünal, “Adalet Bakanımıza yazdığımız mektupta bu konuyu kabinede gündeme getirmesini istedik. Bu arkadaşlarımız bir maddeyle kadroya geçebilir. Salgın ortamında insanları mahkemelere götürüp bulaş riskini artırmamak gerekiyor” ifadesini kullandı.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 17 bin imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticisinin kadro için yargıya gideceğini söyledi, mahkemelerin olumlu sonuçlandığını söyledi.

haberimizvar.net-  Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticisi 27 bine yakın 4-b sözleşmeli çalışan olduğunu belirten  paylaşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Bunlardan 9 bin 500’ü çıkan bir yasayla, bulundukları yerde 4 yıl görev yaptıktan sonra doğrudan kadroya alınmış olacak. Fakat 2019 öncesi çalışmaya başlayan 17 bin kişi bu kanuna tabi olmadı. Şimdi bu 17 bin kişi mahkemeye gitmeye başladı” dedi.

 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, mahkemelerin bazı personeller için sonuç vermeye başladığını söyleyen Ünal, “10 arkadaşımız mahkeme kararıyla kadrolu oldu. 17 bin kişi de kurumlarına müracaat edip mahkemelere başvuruyor. Benzeri durumda 9 bin kişi kadar da Sağlık Bakanlığı’nda var” diye konuştu.

 

'Mahkemeye gerek yok, bir madde yeter...'

Cumhurbaşkanı, Çalışma Bakanı ve Adalet Bakanı’na mektup yazdıklarını belirten Ünal, “Adalet Bakanımıza yazdığımız mektupta bu konuyu kabinede gündeme getirmesini istedik. Bu arkadaşlarımız bir maddeyle kadroya geçebilir. Salgın ortamında insanları mahkemelere götürüp bulaş riskini artırmamak gerekiyor” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.