19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

GÜNDEM 18.05.2021 - 12:21, Güncelleme: 18.05.2021 - 12:24
 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 19 Mayıs mesajı yayınladı.

haberimizvar.net- Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun başlangıcının 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün Bandırma vapuruna çıkışı Türkiye Cumhuriyeti, ulusu ve dünya için dönüm noktasıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Tam Bağımsızlık ateşini 19 Mayıs 1919’de yakmış ve dalga dalga Anadolu’ya yaymıştır.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun başlangıcı Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’da yaktığı ateşi Amasya, Erzurum ve Sivas’a yayarak Anadolu’da birliğin sağlanmasıyla 23 Nisan 1920’de TBMM açıldı; düşmanı ülkeden atmak için gerekli hazırlıklar yapıldı. Emperyalistlerin 1. Emperyalist Paylaşım Savaşında ülkemizi dört bir yandan kuşatıp işgal etmeleri sonucunda imkansızlıklar ölçüsünden Kuva-yi Milliye’yi ve dağıtılan orduyu dayanarak ateşlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti emperyalizmin çizdiği sınırlar içinde emperyalistlerin lütfuyla kurulmadı. Emperyalizmin işgali altındaki Anadolu’da, yanmış, yıkılmış, ihanete uğramış bir ulus tarafından Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının öncülük ettiği amansız bir savaşla kuruldu   Saray, hükümet ve İstanbul basını Mondros Ateşkes Antlaşması’nı övüp göklere çıkarırken, Yıldırım Orduları Komutanı Atatürk, ülkenin baştan sona ele geçirileceğini ve saldırıya uğrayacağını ilan eden antlaşma imzasına en sert karşı çıkışı “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek ilan etmiştir.  Siyasal iktidar, ulusal bayramlarımızın kutlanmasını engellemek için bugün pandemiyi geçmişte çeşitli gerekçeler ortaya koyarak yasaklamaktadır. Siyasal iktidar, Türkiye'nin çağdaşlaşma yolundaki tüm kazanımlarını değersizleştirmekte ve sahiplenilmesini engellemek istemektedir. İktidarın görevi kutlamaları ve yurttaşlarımızı engellemek değil, sunduğu gerekçeleri ortadan kaldırarak bu önemli ve anlamlı günlerin kutlamasını sağlamaktır.    Türkiye’de iktidar sahibi olan teslimiyetçi anlayışın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanmasına sınırlama getirmesi kabul etmiyoruz. Kararlı bir şekilde Cumhuriyet’in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak, aydınlık Türkiye’nin meşalesini taşımaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Kuvayı Milliye ve Milli Mücadelenin temellerini atan Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 19 Mayıs mesajı yayınladı.

haberimizvar.net- Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun başlangıcının 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün Bandırma vapuruna çıkışı Türkiye Cumhuriyeti, ulusu ve dünya için dönüm noktasıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Tam Bağımsızlık ateşini 19 Mayıs 1919’de yakmış ve dalga dalga Anadolu’ya yaymıştır.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun başlangıcı Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’da yaktığı ateşi Amasya, Erzurum ve Sivas’a yayarak Anadolu’da birliğin sağlanmasıyla 23 Nisan 1920’de TBMM açıldı; düşmanı ülkeden atmak için gerekli hazırlıklar yapıldı. Emperyalistlerin 1. Emperyalist Paylaşım Savaşında ülkemizi dört bir yandan kuşatıp işgal etmeleri sonucunda imkansızlıklar ölçüsünden Kuva-yi Milliye’yi ve dağıtılan orduyu dayanarak ateşlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti emperyalizmin çizdiği sınırlar içinde emperyalistlerin lütfuyla kurulmadı. Emperyalizmin işgali altındaki Anadolu’da, yanmış, yıkılmış, ihanete uğramış bir ulus tarafından Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının öncülük ettiği amansız bir savaşla kuruldu

 

Saray, hükümet ve İstanbul basını Mondros Ateşkes Antlaşması’nı övüp göklere çıkarırken, Yıldırım Orduları Komutanı Atatürk, ülkenin baştan sona ele geçirileceğini ve saldırıya uğrayacağını ilan eden antlaşma imzasına en sert karşı çıkışı “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek ilan etmiştir.  Siyasal iktidar, ulusal bayramlarımızın kutlanmasını engellemek için bugün pandemiyi geçmişte çeşitli gerekçeler ortaya koyarak yasaklamaktadır. Siyasal iktidar, Türkiye'nin çağdaşlaşma yolundaki tüm kazanımlarını değersizleştirmekte ve sahiplenilmesini engellemek istemektedir. İktidarın görevi kutlamaları ve yurttaşlarımızı engellemek değil, sunduğu gerekçeleri ortadan kaldırarak bu önemli ve anlamlı günlerin kutlamasını sağlamaktır. 

 

Türkiye’de iktidar sahibi olan teslimiyetçi anlayışın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanmasına sınırlama getirmesi kabul etmiyoruz. Kararlı bir şekilde Cumhuriyet’in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak, aydınlık Türkiye’nin meşalesini taşımaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Kuvayı Milliye ve Milli Mücadelenin temellerini atan Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.