1923 zeybekten Cumhuriyet kutlaması

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.10.2023 - 13:13, Güncelleme: 28.10.2023 - 13:13
 

1923 zeybekten Cumhuriyet kutlaması

Antalya'da Cumhuriyet'in 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında 1923 kişi, zeybek oynayarak kutlamalara katılacak. Son provalarını yapan zeybekler, gösterilerini yarın saat 19.23'te yapacak. Gösterinin sonunda Türk bayrağı şeklini alan topluluk kutlamalarda görsel şölen oluşturacak.

haberimizvar.net-Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla 29 Ekim'de tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da çok sayıda program düzenleniyor. Konyaaltı Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte ise gönüllü olarak başvuran 1923 kişi yarın saat 19.23'te zeybek oynayarak Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlayacak. Yaklaşık 2 aydır haftada 4 gün provalarını sürdüren topluluk, dans gösterisinin sonunda ise koreografi yaparak Türk bayrağı şekli alıyor. Her yaştan kişinin, özellikle aileleriyle birlikte katılan çocukların da bulunduğu etkinlik için aylardır hazırlanan topluluk dün akşam son provasını yaptı. Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Antrenörü Mehmet Bağcı, “Proje 6 ay önce başkanımız Semih Esen'in önerisiyle başladı. Daha önce Antalya'da bunun bir örneği yapılmadı. Çalışmalarımız gruplar halinde 1,5 aydır devam ediyor. Heyecanımız ve motivasyonumuz yüksek. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışır bir program düzenlemeye çalışıyoruz. 7'den 70'e her yaştan kişi var. Buradaki herkes gönüllü olarak buraya geliyor. Çok güzel bir hatıra kalacak. Özellikle kadınlarımızın bu etkinlikte rolü çok yüksek" dedi. Etkinlikte yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Mine Kelleci, “Bir Cumhuriyet kadını olarak Atatürk'ün bize emanetini korumak ve kutlamak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah güzel bir iş çıkaracağız. Konyaaltı Belediyesi çok güzel bir organizasyon hazırladı. 1 aydır çalışıyoruz. Mutlu ve gururluyuz" diye konuştu. 'ÜLKEMİZ İÇİN BURADA BULUNUYORUM' Etkinlikte yer almak için ilk başvuranlardan birisi olduğunu belirten Suat Altay, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü kutlamalarında 1923 zeybekten birisi olmak mutluluk verici. Böyle güzel bir yıl dönümünde Atatürk'ün zeybek oyunlarına büyük ilgi duyduğunu biliyorum. Onu anmak, bize ve çocuklarımıza bıraktığı ülkemiz için burada bulunuyorum. Torunlarıma örnek gösterebileceğim bir olay. Böyle güzel bir amaç için buradayız. Etkinliği duyduğum anda başvurdum. İlk başvuranlardan birisi benim" dedi. Gösteri içerisinde yer alan ve hazırlıklarını sürdüren öğretmen Nurten Yurtkulu, “Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz. Atatürk'ü duyup gelmemek olmazdı. 1923 kişi buradayız. Bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize" diye konuştu. 
Antalya'da Cumhuriyet'in 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında 1923 kişi, zeybek oynayarak kutlamalara katılacak. Son provalarını yapan zeybekler, gösterilerini yarın saat 19.23'te yapacak. Gösterinin sonunda Türk bayrağı şeklini alan topluluk kutlamalarda görsel şölen oluşturacak.

haberimizvar.net-Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla 29 Ekim'de tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da çok sayıda program düzenleniyor. Konyaaltı Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte ise gönüllü olarak başvuran 1923 kişi yarın saat 19.23'te zeybek oynayarak Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlayacak. Yaklaşık 2 aydır haftada 4 gün provalarını sürdüren topluluk, dans gösterisinin sonunda ise koreografi yaparak Türk bayrağı şekli alıyor. Her yaştan kişinin, özellikle aileleriyle birlikte katılan çocukların da bulunduğu etkinlik için aylardır hazırlanan topluluk dün akşam son provasını yaptı.

Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Antrenörü Mehmet Bağcı, “Proje 6 ay önce başkanımız Semih Esen'in önerisiyle başladı. Daha önce Antalya'da bunun bir örneği yapılmadı. Çalışmalarımız gruplar halinde 1,5 aydır devam ediyor. Heyecanımız ve motivasyonumuz yüksek. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışır bir program düzenlemeye çalışıyoruz. 7'den 70'e her yaştan kişi var. Buradaki herkes gönüllü olarak buraya geliyor. Çok güzel bir hatıra kalacak. Özellikle kadınlarımızın bu etkinlikte rolü çok yüksek" dedi.

Etkinlikte yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Mine Kelleci, “Bir Cumhuriyet kadını olarak Atatürk'ün bize emanetini korumak ve kutlamak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah güzel bir iş çıkaracağız. Konyaaltı Belediyesi çok güzel bir organizasyon hazırladı. 1 aydır çalışıyoruz. Mutlu ve gururluyuz" diye konuştu.

'ÜLKEMİZ İÇİN BURADA BULUNUYORUM'

Etkinlikte yer almak için ilk başvuranlardan birisi olduğunu belirten Suat Altay, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü kutlamalarında 1923 zeybekten birisi olmak mutluluk verici. Böyle güzel bir yıl dönümünde Atatürk'ün zeybek oyunlarına büyük ilgi duyduğunu biliyorum. Onu anmak, bize ve çocuklarımıza bıraktığı ülkemiz için burada bulunuyorum. Torunlarıma örnek gösterebileceğim bir olay. Böyle güzel bir amaç için buradayız. Etkinliği duyduğum anda başvurdum. İlk başvuranlardan birisi benim" dedi.

Gösteri içerisinde yer alan ve hazırlıklarını sürdüren öğretmen Nurten Yurtkulu, “Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz. Atatürk'ü duyup gelmemek olmazdı. 1923 kişi buradayız. Bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.