194 kaçak göçmen de Kumluca’da yakalandı

GÜNDEM 07.09.2020 - 18:18, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

194 kaçak göçmen de Kumluca’da yakalandı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, tur teknesiyle yurt dışına çıkmaya çalışan Mısır, İran, Somali, Afganistan ve Suriye uyruklu 194 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör olduğu belirlenen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

haberimizvar.net-Kumluca'ya bağlı turizm merkezi Adrasan'daki balıkçı barınağı mevkisine, saat 03.00 sıralarında yaklaşan tekneden bazı kişilerin inip, ormanlık alana doğru gittiğini görenler, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Adrasan Jandarma Karakol Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Ekipler, Adrasan Koyu'na yaklaşan tekneden inip, karaya doğru dağılan kaçakları yakaladı. Kaçak göçmenlerden bazıları, bölgede izini kaybettirmeye çalışırken, jandarmadan kaçamadı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Mısır uyruklu 2, İran uyruklu 4, Somali uyruklu 10, Afganistan uyruklu 177 ve Suriye uyruklu 1 olmak üzere toplam 194 kaçak göçmen yakalandı.  İTALYA'YA GİDECEKLERDİ Ayrıca teknede bulunan 2 Türk vatandaşının da kaptanlık yaparak, göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü gerçekleştirdiği tespit edildi. 194 kaçak göçmen ve 2 şüpheli, işlemleri için jandarma karakoluna götürüldü.  Kaçak göçmenlerin, İtalya'ya gitmek üzere tekneyle Antalya yakınlarında denize açıldıkları, bir süre gittikten sonra kendilerine teknenin arıza yaptığının söylendiği ve sahile yanaştıkları öğrenildi. Tekne, 6458 sayılı kanun gereği el koyularak, yediemine teslim edildi. Kaçakların ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Antalya İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi.  
Antalya'nın Kumluca ilçesinde, tur teknesiyle yurt dışına çıkmaya çalışan Mısır, İran, Somali, Afganistan ve Suriye uyruklu 194 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör olduğu belirlenen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

haberimizvar.net-Kumluca'ya bağlı turizm merkezi Adrasan'daki balıkçı barınağı mevkisine, saat 03.00 sıralarında yaklaşan tekneden bazı kişilerin inip, ormanlık alana doğru gittiğini görenler, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Adrasan Jandarma Karakol Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Ekipler, Adrasan Koyu'na yaklaşan tekneden inip, karaya doğru dağılan kaçakları yakaladı. Kaçak göçmenlerden bazıları, bölgede izini kaybettirmeye çalışırken, jandarmadan kaçamadı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Mısır uyruklu 2, İran uyruklu 4, Somali uyruklu 10, Afganistan uyruklu 177 ve Suriye uyruklu 1 olmak üzere toplam 194 kaçak göçmen yakalandı. 

İTALYA'YA GİDECEKLERDİ
Ayrıca teknede bulunan 2 Türk vatandaşının da kaptanlık yaparak, göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü gerçekleştirdiği tespit edildi. 194 kaçak göçmen ve 2 şüpheli, işlemleri için jandarma karakoluna götürüldü. 
Kaçak göçmenlerin, İtalya'ya gitmek üzere tekneyle Antalya yakınlarında denize açıldıkları, bir süre gittikten sonra kendilerine teknenin arıza yaptığının söylendiği ve sahile yanaştıkları öğrenildi. Tekne, 6458 sayılı kanun gereği el koyularak, yediemine teslim edildi. Kaçakların ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Antalya İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.