2 prömiyer aynı sahnede

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.11.2023 - 11:12, Güncelleme: 21.11.2023 - 11:12
 

2 prömiyer aynı sahnede

Antalya Devlet Opera ve Balesi, sanat severleri 25 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'de operanın vazgeçilmez eserlerinden tek perdelik 'Cavalleria Rusticana' ile 'I Pagliacci'nin prömiyerinde buluşturacak.

haberimizvar.net- İtalyan besteci Pietro Mascagni'nin klasikleşmiş eseri 'Cavalleria Rusticana' ile Ruggero Leoncavallo'nun bestelediği 'I Pagliacci' operaları aynı gün Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. İtalyan operasının 'verismo' olarak adlandırılan gerçekçilik döneminde bestelenmiş bu iki eser, bir sahneleme geleneği olarak yaklaşık 130 yıldır birbiri ardına sahneleniyor. Mascagni'nin 1890'da ilk prömiyeri yapılan ve büyük beğeni toplayan tek perdelik 'Cavalleria Rusticana' eseri, Sicilya'nın bir köyünde geçen 'yasak aşkı' ve neden olduğu yıkımı anlatıyor. 'I Pagliacci' operasında ise kıskançlığı hastalık halini almış, kendisinden oldukça küçük olan karısını ve aşığını sahnede gösteri sırasında öldüren palyaço Canio'nun dramı ele alınıyor. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı İtalyan şef Lorenzo Castriota'nın yöneteceği eserde başkemancılığı Fahrettin Arda üstleniyor. Rejisör Ayşe Dağıstanlı Parlar tarafından sahneye konulan eserlerin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Tülay Şimşek, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografisi Bader Çakan tarafından hazırlandı. Türkçe üst yazı ile İtalyanca seslendirilecek olan eserde Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek ve Antalya DOB Çocuk Korosu Sinem Emine Ulusoy tarafından çalıştırıldı. İki eser 28 Kasım Salı akşamı yeniden sahnelecek
Antalya Devlet Opera ve Balesi, sanat severleri 25 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'de operanın vazgeçilmez eserlerinden tek perdelik 'Cavalleria Rusticana' ile 'I Pagliacci'nin prömiyerinde buluşturacak.

style="font-size:18px"> style="color:rgb(99, 99, 99)">haberimizvar.net- İtalyan besteci Pietro Mascagni'nin klasikleşmiş eseri 'Cavalleria Rusticana' ile Ruggero Leoncavallo'nun bestelediği 'I Pagliacci' operaları aynı gün Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. İtalyan operasının 'verismo' olarak adlandırılan gerçekçilik döneminde bestelenmiş bu iki eser, bir sahneleme geleneği olarak yaklaşık 130 yıldır birbiri ardına sahneleniyor.
/>
/> style="color:rgb(99, 99, 99)">Mascagni'nin 1890'da ilk prömiyeri yapılan ve büyük beğeni toplayan tek perdelik 'Cavalleria Rusticana' eseri, Sicilya'nın bir köyünde geçen 'yasak aşkı' ve neden olduğu yıkımı anlatıyor.
/>
/> style="color:rgb(99, 99, 99)">'I Pagliacci' operasında ise kıskançlığı hastalık halini almış, kendisinden oldukça küçük olan karısını ve aşığını sahnede gösteri sırasında öldüren palyaço Canio'nun dramı ele alınıyor.
/>
/> style="color:rgb(99, 99, 99)"> href="https://www.haberimizvar.net/ara?q=Antalya Devlet Opera ve Balesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı İtalyan şef Lorenzo Castriota'nın yöneteceği eserde başkemancılığı Fahrettin Arda üstleniyor. Rejisör Ayşe Dağıstanlı Parlar tarafından sahneye konulan eserlerin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Tülay Şimşek, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografisi Bader Çakan tarafından hazırlandı. Türkçe üst yazı ile İtalyanca seslendirilecek olan eserde Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek ve Antalya DOB Çocuk Korosu Sinem Emine Ulusoy tarafından çalıştırıldı. İki eser 28 Kasım Salı akşamı yeniden sahnelecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.