20 dakika yağan dolu ürünlere zarar verdi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.10.2021 - 16:22, Güncelleme: 17.10.2021 - 16:22
 

20 dakika yağan dolu ürünlere zarar verdi

Manavgat'ta fırtına sonrası şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu. Yaklaşık 20 dakika süren dolu nedeniyle çiftçi Mustafa Kaplan'a ait 14 dönüm tarladaki kabak ve karpuz zarar gördü.

haberimizvar.net- Manavgat'ta dün sabah saatlerinde etkili olan fırtına sonrası şiddetli yağmur ve dolu yağdı. Karacalar Mahallesi'nde kabak ve karpuz tarlası olan çiftçi Mustafa Kaplan, dolunun ardından tüm ürününün zarar gördünü söyledi. Kabak tarlasından sadece bir kez ve 11 sandık kabak topladığını, karpuz tarlasında ise henüz hasat yapmadığını belirten Kaplan, "Çok büyük dolu geldi. Dolu, 20 dakika kadar yağdı. Ceviz gibi dolu düştü. Mahsuller bitti hep. Kabak hep yaralanmış, çamura bulanmış. Karpuz da kırmadık, olmamıştı zaten. 15 gün sonra olacaktı, kırılacaktı ama hiç kıramadık" diye konuştu. 'TAHMİNEN ZARARIMIZ 20 BİN LİRA' Tarlasında en az 50-60 ton karpuz olduğunu söyleyen Kaplan, "Fide parası da ziraatçı parası da gitti. Hep cepten ödeyeceğiz artık, para bulabilirsek tabii. Ziraatçı, fide aldığımız firma, hep veresiye alıyoruz bunları. Peşin para dönmüyor zaten. Kaç ton mahsul zarar var bilmiyorum, ama en az 50-60 ton karpuz var. Tahminen zararımız, fide parası, gübre parası 20 bin lira masraf var" diye konuştu.
Manavgat'ta fırtına sonrası şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu. Yaklaşık 20 dakika süren dolu nedeniyle çiftçi Mustafa Kaplan'a ait 14 dönüm tarladaki kabak ve karpuz zarar gördü.

haberimizvar.net- Manavgat'ta dün sabah saatlerinde etkili olan fırtına sonrası şiddetli yağmur ve dolu yağdı. Karacalar Mahallesi'nde kabak ve karpuz tarlası olan çiftçi Mustafa Kaplan, dolunun ardından tüm ürününün zarar gördünü söyledi. Kabak tarlasından sadece bir kez ve 11 sandık kabak topladığını, karpuz tarlasında ise henüz hasat yapmadığını belirten Kaplan, "Çok büyük dolu geldi. Dolu, 20 dakika kadar yağdı. Ceviz gibi dolu düştü. Mahsuller bitti hep. Kabak hep yaralanmış, çamura bulanmış. Karpuz da kırmadık, olmamıştı zaten. 15 gün sonra olacaktı, kırılacaktı ama hiç kıramadık" diye konuştu.

'TAHMİNEN ZARARIMIZ 20 BİN LİRA'

Tarlasında en az 50-60 ton karpuz olduğunu söyleyen Kaplan, "Fide parası da ziraatçı parası da gitti. Hep cepten ödeyeceğiz artık, para bulabilirsek tabii. Ziraatçı, fide aldığımız firma, hep veresiye alıyoruz bunları. Peşin para dönmüyor zaten. Kaç ton mahsul zarar var bilmiyorum, ama en az 50-60 ton karpuz var. Tahminen zararımız, fide parası, gübre parası 20 bin lira masraf var" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.