2022 atılım yılı olsun

YAŞAM 31.12.2021 - 11:47, Güncelleme: 31.12.2021 - 11:47
 

2022 atılım yılı olsun

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, 2022'nin en başta hukuk ve eğitim olmak kaydıyla, ekonomi politikalarının sağlamlaştığı, çağdaş eğitim anlayışıyla, evrensel yargı sistemiyle yükselen bir ülke olmanın başarıldığı atılım yılı olmasını temenni ettiklerini söyledi.

haberimizvar.net-  Başkan Akıncı, açıklamasında şunları kaydetti;  “2019 yılından beri tüm dünyada yaşanmaya başlayan pandemi süreci II. Dünya Savaşı'ndan beri karşı karşıya kaldığımız en büyük kriz olarak değerlendirilirken bunun neden olduğu ekonomik ve sosyal etkileri ile de son iki yılda hafızalarımıza işlenerek tarihte yerini almıştır. Tüm sosyal ve toplumsal alışkanlıklarımızı değiştiren Covid-19 pandemisi dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomimizi derinden etkilemiş olup, zaten kırılgan bir yapıya sahip olan ülke ekonomimizi uzun bir süre daha etkilemeye devam edeceğinin sinyallerini de vermektedir. Bu süreçte küresel ve ulusal ölçüde alışılmışın ötesinde çok çalkantılı bir dönem geçirdiğimizi ve halen bu sürecin kendini hissettirdiğini de söyleyebiliriz. 2021 yılında ekonomide yaşanan daralmayı önce koronavirüs salgınının seyri, sonra da enflasyon, turizm ve ihracat döviz gelirleri, yabancı sermaye gibi temel değişkenlere bağlı olarak izledik.  2022'nin değişimlerin yılı olacağını dikkate aldığımızda iş dünyası olarak asıl beklentimiz, istikrarlı büyümeyi ve kalkınmayı destekleyecek çok yönlü yapısal reformların hayata geçirilmesi, eksiklerin tamamlanmasıdır. Aksi takdirde, çok daha zorlu günler görebileceğimiz gerçeğini göz ardı etmeden ve temkinli iyimserliğimizi koruyarak, 2022 yılını kayıplarımızı telafi edeceğimiz bir yıl olarak geçireceğimizi ümit ediyoruz. Son iki yıldır hep birlikte şahit olduğumuz olumsuz süreçler yaşadığımız bir gerçek ancak buradan çıkartılacak en önemli ders sağlığın kendimize, sevdiklerimize ve insanlığa karşı en büyük sorumluluğumuz olduğudur. 2021 yılında büyük özveriyle doktorlarımızın ve sağlıkçılarımızın öncülük ettiği pandemi sürecini, aşılamayla ve kontrollü olarak geçirdik. 2022 yılında da temennimiz en güzel yıllarımızı sağlıkla, sevdiklerimizle devam ettirmemizdir.  Antalya ve bölge iş dünyası olarak hep birlikte daha iyisini yapabileceğimiz inancıyla, demokrasisiyle örnek, dünya siyasetinde söz sahibi, ekonomisi örnek gösterilen, toplumsal uzlaşının değerinin anlaşıldığı, üretim ve istihdam stratejisi olan bir ülke olma inancımızı koruyoruz. En başta hukuk ve eğitim olmak kaydıyla, ekonomi politikalarının sağlamlaştığı, çağdaş eğitim anlayışıyla, evrensel yargı sistemiyle yükselen bir ülke olmayı ve 2022'in atılım yılı olmasını temenni ediyoruz.  Yeni bir yıla girerken, sağlık ve barış diliyor, acıların ve felaketlerin geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla, sevdiklerinizle birlikte nice güzel yıllar diliyorum."
Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, 2022'nin en başta hukuk ve eğitim olmak kaydıyla, ekonomi politikalarının sağlamlaştığı, çağdaş eğitim anlayışıyla, evrensel yargı sistemiyle yükselen bir ülke olmanın başarıldığı atılım yılı olmasını temenni ettiklerini söyledi.

haberimizvar.net-  Başkan Akıncı, açıklamasında şunları kaydetti;

 “2019 yılından beri tüm dünyada yaşanmaya başlayan pandemi süreci II. Dünya Savaşı'ndan beri karşı karşıya kaldığımız en büyük kriz olarak değerlendirilirken bunun neden olduğu ekonomik ve sosyal etkileri ile de son iki yılda hafızalarımıza işlenerek tarihte yerini almıştır. Tüm sosyal ve toplumsal alışkanlıklarımızı değiştiren Covid-19 pandemisi dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomimizi derinden etkilemiş olup, zaten kırılgan bir yapıya sahip olan ülke ekonomimizi uzun bir süre daha etkilemeye devam edeceğinin sinyallerini de vermektedir. Bu süreçte küresel ve ulusal ölçüde alışılmışın ötesinde çok çalkantılı bir dönem geçirdiğimizi ve halen bu sürecin kendini hissettirdiğini de söyleyebiliriz. 2021 yılında ekonomide yaşanan daralmayı önce koronavirüs salgınının seyri, sonra da enflasyon, turizm ve ihracat döviz gelirleri, yabancı sermaye gibi temel değişkenlere bağlı olarak izledik.

 2022'nin değişimlerin yılı olacağını dikkate aldığımızda iş dünyası olarak asıl beklentimiz, istikrarlı büyümeyi ve kalkınmayı destekleyecek çok yönlü yapısal reformların hayata geçirilmesi, eksiklerin tamamlanmasıdır. Aksi takdirde, çok daha zorlu günler görebileceğimiz gerçeğini göz ardı etmeden ve temkinli iyimserliğimizi koruyarak, 2022 yılını kayıplarımızı telafi edeceğimiz bir yıl olarak geçireceğimizi ümit ediyoruz. Son iki yıldır hep birlikte şahit olduğumuz olumsuz süreçler yaşadığımız bir gerçek ancak buradan çıkartılacak en önemli ders sağlığın kendimize, sevdiklerimize ve insanlığa karşı en büyük sorumluluğumuz olduğudur. 2021 yılında büyük özveriyle doktorlarımızın ve sağlıkçılarımızın öncülük ettiği pandemi sürecini, aşılamayla ve kontrollü olarak geçirdik. 2022 yılında da temennimiz en güzel yıllarımızı sağlıkla, sevdiklerimizle devam ettirmemizdir.

 Antalya ve bölge iş dünyası olarak hep birlikte daha iyisini yapabileceğimiz inancıyla, demokrasisiyle örnek, dünya siyasetinde söz sahibi, ekonomisi örnek gösterilen, toplumsal uzlaşının değerinin anlaşıldığı, üretim ve istihdam stratejisi olan bir ülke olma inancımızı koruyoruz. En başta hukuk ve eğitim olmak kaydıyla, ekonomi politikalarının sağlamlaştığı, çağdaş eğitim anlayışıyla, evrensel yargı sistemiyle yükselen bir ülke olmayı ve 2022'in atılım yılı olmasını temenni ediyoruz.

 Yeni bir yıla girerken, sağlık ve barış diliyor, acıların ve felaketlerin geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla, sevdiklerinizle birlikte nice güzel yıllar diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.