208 üniversite 4 milyon genç öğrenim görüyor

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.01.2024 - 12:31, Güncelleme: 22.01.2024 - 12:35
 

208 üniversite 4 milyon genç öğrenim görüyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir" dedi.

  haberimizvar.net- Gazi Üniversitesi 97’nci Yıl En Başarılı Tez Yarışması Ödül Töreni rektörlük binası Mimar Kemaleddin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Ödül töreni çerçevesinde Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Bilişim Enstitüsünde değerlendirilerek ilk üçe giren tezler ödül aldı.   Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, başvuru yapan tezlerin enstitü tarafından titizlik ve özveriyle değerlendirildiğini belirterek, "Gazi Üniversitesi bünyesindeki enstitülerle tanımlanan tüm tezler özeldir, tektir, değerlidir ve ödül olmaya layıktır. Ancak bir yarışma varsa orada derecelendirme yapılması kaçınılmazdır. Dereceye giren öğrencilerimizi ve danışmanlarımızı canı gönülden kutluyorum. Dereceye giremeyen tüm öğrencilerimize ve danışmanlarına katkıları ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.   "GAZİ ÜNİVERSİTESİ İLK 10 ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİNDEN BİRİ OLMUŞTUR"   Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Anadolu’da çok sayıda üniversitenin kuruluş sürecinde Gazi Üniversitesinin önemli bir katkısı olduğunu ifade ederek, "Üniversitemiz verilen eğitimin niteliği, üniversite sektör iş birliğindeki gücü, ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yeri gibi kriterler dikkate alınacak olursa 2017 yılında Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ilk 10 araştırma üniversitesinden biri olmuştur. Bugün araştırma üniversitelerimizin sayısı vakıf üniversitelerimizle birlikte 23’tür. Gazi Üniversitesi bunlar arasında müstesna yerini korumaktadır" ifadesini kullandı.   "ÜNİVERSİTELERİMİZİN KALİTE SÜREÇLERİNİ ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"   "Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir" bilgisini paylaşan Özvar, şunları söyledi:   "Bunlar özellikle son 20 yılda yükseköğretime yapılan büyük yatırımların bir neticesidir. Yükseköğretim Kurulu olarak son yıllarda en fazla ehemmiyet verdiğimiz konuların başında sahip olduğumuz bu büyük kapasitenin kalitesini artırmak gelmektedir. Bu bakımdan nitelikli bilimsel yayınların sayısını artırmak, üniversitelerimizin uluslararası görünürlüğünü ve saygınlığını yükseltmek, ülkemizin sosyal, ekonomik ve endüstriyel gelişme için ihtiyaç duyduğu nitelikli beşeri sermayeyi artırmak adına yoğun bir gayret gösterdiğimizi sizlerle paylaşmak isterim. Bu doğrultuda üniversitelerimizin kalite süreçlerini çok yakından takip ediyoruz ve üniversitelerimizi bu gayretleri sebebiyle destekliyoruz."   Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a hediye takdim edildi. Ardından salonda bulunan katılımcılar ve öğretim üyeleriyle birlikte aile fotoğrafı çekildi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir" dedi.

  haberimizvar.net- Gazi Üniversitesi 97’nci Yıl En Başarılı Tez Yarışması Ödül Töreni rektörlük binası Mimar Kemaleddin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Ödül töreni çerçevesinde Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Bilişim Enstitüsünde değerlendirilerek ilk üçe giren tezler ödül aldı.

  Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, başvuru yapan tezlerin enstitü tarafından titizlik ve özveriyle değerlendirildiğini belirterek, "Gazi Üniversitesi bünyesindeki enstitülerle tanımlanan tüm tezler özeldir, tektir, değerlidir ve ödül olmaya layıktır. Ancak bir yarışma varsa orada derecelendirme yapılması kaçınılmazdır. Dereceye giren öğrencilerimizi ve danışmanlarımızı canı gönülden kutluyorum. Dereceye giremeyen tüm öğrencilerimize ve danışmanlarına katkıları ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

"GAZİ ÜNİVERSİTESİ İLK 10 ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİNDEN BİRİ OLMUŞTUR"
  Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Anadolu’da çok sayıda üniversitenin kuruluş sürecinde Gazi Üniversitesinin önemli bir katkısı olduğunu ifade ederek, "Üniversitemiz verilen eğitimin niteliği, üniversite sektör iş birliğindeki gücü, ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yeri gibi kriterler dikkate alınacak olursa 2017 yılında Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ilk 10 araştırma üniversitesinden biri olmuştur. Bugün araştırma üniversitelerimizin sayısı vakıf üniversitelerimizle birlikte 23’tür. Gazi Üniversitesi bunlar arasında müstesna yerini korumaktadır" ifadesini kullandı.

 

"ÜNİVERSİTELERİMİZİN KALİTE SÜREÇLERİNİ ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

  "Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir" bilgisini paylaşan Özvar, şunları söyledi:

  "Bunlar özellikle son 20 yılda yükseköğretime yapılan büyük yatırımların bir neticesidir. Yükseköğretim Kurulu olarak son yıllarda en fazla ehemmiyet verdiğimiz konuların başında sahip olduğumuz bu büyük kapasitenin kalitesini artırmak gelmektedir. Bu bakımdan nitelikli bilimsel yayınların sayısını artırmak, üniversitelerimizin uluslararası görünürlüğünü ve saygınlığını yükseltmek, ülkemizin sosyal, ekonomik ve endüstriyel gelişme için ihtiyaç duyduğu nitelikli beşeri sermayeyi artırmak adına yoğun bir gayret gösterdiğimizi sizlerle paylaşmak isterim. Bu doğrultuda üniversitelerimizin kalite süreçlerini çok yakından takip ediyoruz ve üniversitelerimizi bu gayretleri sebebiyle destekliyoruz."

  Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a hediye takdim edildi. Ardından salonda bulunan katılımcılar ve öğretim üyeleriyle birlikte aile fotoğrafı çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.