21 Ekim'de hakim karşısına çıkacak

GÜNDEM 06.09.2022 - 13:17, Güncelleme: 06.09.2022 - 13:17
 

21 Ekim'de hakim karşısına çıkacak

3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen'in yargılanmasına 21 Ekim tarihinde başlanacak. Gülşen'in ev hapsi bu tarihe kadar devam edecek.

haberimizvar.net- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gülşen Çolakoğlu 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Aralarında çeşitli dernek ve vakıfların da bulunduğu 702 kişi, müşteki sıfatıyla yer aldı. İddianamede, sözlerin kin ve düşmanlığa yönlendirdiği belirtildi İddianamede, şüphelinin sözlerinin kışkırtıcı ve düşmanca tutum ile davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği, sarf edilen beyanların toplumun gelişmesine katkı sağlamaktan uzak salt halkı kin ve düşmanlığa sevk edici, ayrıştırıcı özelliklere sahip, bir kesiminin diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa, ayrımcılığı gerektirecek nefrete yönlendirici nitelikte olduğu aktarıldı. Hakim karşısına çıkacağı tarih belli olan Çolakoğlu'nun duruşma günü 21 Ekim olarak belirlendi. Öte yandan Gülşen’in ev hapsinin de devamına karar verildi.
3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen'in yargılanmasına 21 Ekim tarihinde başlanacak. Gülşen'in ev hapsi bu tarihe kadar devam edecek.

haberimizvar.net- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gülşen Çolakoğlu 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Aralarında çeşitli dernek ve vakıfların da bulunduğu 702 kişi, müşteki sıfatıyla yer aldı. İddianamede, sözlerin kin ve düşmanlığa yönlendirdiği belirtildi

İddianamede, şüphelinin sözlerinin kışkırtıcı ve düşmanca tutum ile davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği, sarf edilen beyanların toplumun gelişmesine katkı sağlamaktan uzak salt halkı kin ve düşmanlığa sevk edici, ayrıştırıcı özelliklere sahip, bir kesiminin diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa, ayrımcılığı gerektirecek nefrete yönlendirici nitelikte olduğu aktarıldı. Hakim karşısına çıkacağı tarih belli olan Çolakoğlu'nun duruşma günü 21 Ekim olarak belirlendi. Öte yandan Gülşen’in ev hapsinin de devamına karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.