2500 yıllık tarihi tehlikeye atamayız

SİYASET 05.01.2024 - 15:49, Güncelleme: 05.01.2024 - 15:49
 

2500 yıllık tarihi tehlikeye atamayız

Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, Finike-Demre-Kaş Devlet Otoyolu projesinin başlatılmasının sosyal ve ekonomik hayat için geri dönülemez bir tahribata yol açacağını vurgulayarak, "50 yıllık yol için 2 bin 500 yıllık tarihi tehlikeye atamayız" dedi.

haberimizvar.net- Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, tarihe ve doğaya talan yolu olarak yorumlanan Finike-Demre-Kaş Devlet Otoyolu projesinin başlatılmasının bölgenin sosyal ve ekonomik hayatına geri dönülmez tahribatlara yol açacağını belirterek, "50 yıllık yol için 2 bin 500 yıllık tarihi tehlikeye atamayız" dedi. Başkan Cengiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz Ünal Çetinkaya, Finike, Kaş ilçelerimizin temsilcileri ile birlikte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda gerçekleşen Finike - Demre - Kaş Devlet Yolu Projesi konulu toplantıya katılarak bu projenin ilçemize vereceği zararlar hakkında görüşlerimizi dile getirdik. Yapılması planlanan yol ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun ortaya koyduğu bilimsel verileri esas alarak oluşabilecek her türlü zararı anlattık. Yapılacak olan yol projesi sonucunda ortaya çıkacak olan 16 milyon metreküplük hafriyatın nasıl bertaraf edileceği ile ilgili bir planlama yapılamamışken, bu projenin başlatılması sosyal ve ekonomik hayat için geri dönülemez bir tahribata yol açacaktır.  
Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, Finike-Demre-Kaş Devlet Otoyolu projesinin başlatılmasının sosyal ve ekonomik hayat için geri dönülemez bir tahribata yol açacağını vurgulayarak, "50 yıllık yol için 2 bin 500 yıllık tarihi tehlikeye atamayız" dedi.

haberimizvar.net- Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, tarihe ve doğaya talan yolu olarak yorumlanan Finike-Demre-Kaş Devlet Otoyolu projesinin başlatılmasının bölgenin sosyal ve ekonomik hayatına geri dönülmez tahribatlara yol açacağını belirterek, "50 yıllık yol için 2 bin 500 yıllık tarihi tehlikeye atamayız" dedi. Başkan Cengiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz Ünal Çetinkaya, Finike, Kaş ilçelerimizin temsilcileri ile birlikte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda gerçekleşen Finike - Demre - Kaş Devlet Yolu Projesi konulu toplantıya katılarak bu projenin ilçemize vereceği zararlar hakkında görüşlerimizi dile getirdik.

Yapılması planlanan yol ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun ortaya koyduğu bilimsel verileri esas alarak oluşabilecek her türlü zararı anlattık. Yapılacak olan yol projesi sonucunda ortaya çıkacak olan 16 milyon metreküplük hafriyatın nasıl bertaraf edileceği ile ilgili bir planlama yapılamamışken, bu projenin başlatılması sosyal ve ekonomik hayat için geri dönülemez bir tahribata yol açacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.