25'nci yıl coşkusu

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.04.2024 - 16:41, Güncelleme: 06.04.2024 - 16:41
 

25'nci yıl coşkusu

Antalya Devlet Opera ve Balesi kuruluşunun 25'inci yılını '25. Yıl Gala Gecesi' konseriyle kutladı. Tüm sanatçı kadrosuyla masalsı bir gece hazırlayan Antalya DOB sanat severlerin büyük beğenisini topladı.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyeti'nin 5'nci Devlet Opera ve Balesi olarak çeyrek asırdır faaliyetlerini gerçekleştiren Antalya Devlet Opera ve Balesi gururla geçen 25 yılını muhteşem bir konserle taçlandırdı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk'ün ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Akın Ulutaş'ın kutlama mesajı okuması sonrası başlayan konser, müzik ziyafeti yaşattı. Binlerce seyircinin ağırlandığı, yüzlerce eserin sahnelendiği Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin açılışının 25'inci yılına özel, daha önce sahnelenen eserlerden seçilen bölümler, Antalya DOB Sanatçıları tarafından sahnelendi. 19 farklı opera ve bale eserinden seçilen bölümlerin yer aldığı konserde, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı Orkestra Şefleri Lorenzo Castriota, Hakan Kalkan ve Ömer Yöndem yönetti. Konserde Başkemancı Halit Barış Öğüt oldu. Konserin birinci bölümünde Antalya Devlet Opera ve Balesi Bale Sanatçıları tarafından sahnelenen bale eserlerinden bölümler yer alırken, ikinci bölümde Sopranolar; Sevinç Bilgin, Sema Çavuşoğlu ve Nurdan Küçükekmekçi, Mezzo Soprano; Medine Tuganova, Tenorlar; M. Koray Damcıoğlu, Devrim Demirel, M. Burak Pektaş, M. Fatih Şanal ve Göksel Yaran, Baritonlar; Serhat Konukman ve Melih Tepretmez, Bas-Bariton; Umut T. Akça, Baslar; Şafak Güç ve Engin Suna Solist Sanatçı olarak görev aldı. Sanatçılara Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro ve Orkestra Sanatçıları eşlik etti. Konserin ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait. Konserde; Kaderin Gücü, Figaro'nun Düğünü, Sevil Berberi, Don Pasquale, Lucia di Lammermoor, İl Trovatore, Macbeth, La Boheme, Carmen, Madame Butterfly, Şen Dul, Aida ve Kamelyalı Kadın operalarından ve Fındıkkıran, Giselle, Pandemic ve Kamelyalı Kadın bale eserlerinden seçilen bölümler sanatseverler için sahnelendi. 
Antalya Devlet Opera ve Balesi kuruluşunun 25'inci yılını '25. Yıl Gala Gecesi' konseriyle kutladı. Tüm sanatçı kadrosuyla masalsı bir gece hazırlayan Antalya DOB sanat severlerin büyük beğenisini topladı.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyeti'nin 5'nci Devlet Opera ve Balesi olarak çeyrek asırdır faaliyetlerini gerçekleştiren Antalya Devlet Opera ve Balesi gururla geçen 25 yılını muhteşem bir konserle taçlandırdı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk'ün ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Akın Ulutaş'ın kutlama mesajı okuması sonrası başlayan konser, müzik ziyafeti yaşattı.

Binlerce seyircinin ağırlandığı, yüzlerce eserin sahnelendiği Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin açılışının 25'inci yılına özel, daha önce sahnelenen eserlerden seçilen bölümler, Antalya DOB Sanatçıları tarafından sahnelendi. 19 farklı opera ve bale eserinden seçilen bölümlerin yer aldığı konserde, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı Orkestra Şefleri Lorenzo Castriota, Hakan Kalkan ve Ömer Yöndem yönetti. Konserde Başkemancı Halit Barış Öğüt oldu.

Konserin birinci bölümünde Antalya Devlet Opera ve Balesi Bale Sanatçıları tarafından sahnelenen bale eserlerinden bölümler yer alırken, ikinci bölümde Sopranolar; Sevinç Bilgin, Sema Çavuşoğlu ve Nurdan Küçükekmekçi, Mezzo Soprano; Medine Tuganova, Tenorlar; M. Koray Damcıoğlu, Devrim Demirel, M. Burak Pektaş, M. Fatih Şanal ve Göksel Yaran, Baritonlar; Serhat Konukman ve Melih Tepretmez, Bas-Bariton; Umut T. Akça, Baslar; Şafak Güç ve Engin Suna Solist Sanatçı olarak görev aldı. Sanatçılara Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro ve Orkestra Sanatçıları eşlik etti. Konserin ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait.

Konserde; Kaderin Gücü, Figaro'nun Düğünü, Sevil Berberi, Don Pasquale, Lucia di Lammermoor, İl Trovatore, Macbeth, La Boheme, Carmen, Madame Butterfly, Şen Dul, Aida ve Kamelyalı Kadın operalarından ve Fındıkkıran, Giselle, Pandemic ve Kamelyalı Kadın bale eserlerinden seçilen bölümler sanatseverler için sahnelendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.