26 bin fizik tedavi teknisyeni atama bekliyor

GÜNDEM 24.02.2020 - 11:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

26 bin fizik tedavi teknisyeni atama bekliyor

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kararla ataması yapılacak 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli arasından fizik tedavi teknikerlerine sadece 32 kadro verilmesini eleştirerek, konuyu soru önergesi ile meclise taşıdı.

haberimizvar.net- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde atama bekleyen 26 bine yakın Fizik Tedavi Teknikeri bulunduğunu, ancak Aralık ayı atamalarında sadece 32 kadro verilmesini eleştirdi. SADECE 32 KADRO VERİLDİ Sağlık Bakanı Koca’nın bu kadrolardan yararlanacak sağlık personelini açıkladığını, 17 bin 689 personelin Aralık ve Şubat aylarında iki parti halinde alınacağını hatırlatan Subaşı, şunları söyledi: “7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız İfadelerine yer verilmiştir. Ancak Aralık ayında yapılan atamalarda atama bekleyen 26 bin fizik tedavi teknisyenlerinden sadece 28’ine kadro verilmiştir. CEVAP BEKLEYEN SORU Şubat ayı atamalarında fizik tedavi teknikerlerine yüksek oranda kadro verilmesi konusunda Bakanlığınızın görüşü ve planlama çalışmaları nelerdir?”  
İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kararla ataması yapılacak 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli arasından fizik tedavi teknikerlerine sadece 32 kadro verilmesini eleştirerek, konuyu soru önergesi ile meclise taşıdı.

haberimizvar.net- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde atama bekleyen 26 bine yakın Fizik Tedavi Teknikeri bulunduğunu, ancak Aralık ayı atamalarında sadece 32 kadro verilmesini eleştirdi.

SADECE 32 KADRO VERİLDİ

Sağlık Bakanı Koca’nın bu kadrolardan yararlanacak sağlık personelini açıkladığını, 17 bin 689 personelin Aralık ve Şubat aylarında iki parti halinde alınacağını hatırlatan Subaşı, şunları söyledi: “7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız İfadelerine yer verilmiştir. Ancak Aralık ayında yapılan atamalarda atama bekleyen 26 bin fizik tedavi teknisyenlerinden sadece 28’ine kadro verilmiştir.

CEVAP BEKLEYEN SORU

Şubat ayı atamalarında fizik tedavi teknikerlerine yüksek oranda kadro verilmesi konusunda Bakanlığınızın görüşü ve planlama çalışmaları nelerdir?”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.