28. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

KÜLTÜR 19.09.2021 - 10:27, Güncelleme: 19.09.2021 - 10:27
 

28. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Adana'da bu yıl 28'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ödüller verildi. En İyi Film Ödülü, Ahmet Necdet Çupur'un yönettiği “Yaramaz Çocuklar” filmine verildi.

haberimizvar.net-  Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen törende ödüller sahiplerini buldu. En İyi Film ödülüne Ahmet Necdet Çupur’un yönettiği “Yaramaz Çocuklar” filmi layık görülürken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü “Cemil Şov” filmindeki performansıyla Ozan Çelik’e, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise “Koridor” filmdeki performanslarıyla Ayşe Demre ve Emel Göksu’ya verildi. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, sunuculuğunu Şebnem Özinal ve Volkan Severcan'ın yaptığı, kapanış ve büyük ödül törenine Adana Valisi Süleyman Elban, Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Altın Koza Film Festivali Onursal Başkanı Zeydan Karalar, kent protokolü, sanatçılar ve çok sayıda izleyici katıldı. “Bir Nefes Daha” filmi 6 dalda ödül alarak gecenin dikkat çeken yapımlarından oldu.  Festivalde, ödüle layık görülen isimler ve yapımlar şöyle: ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ Yaramaz Çocuklar (Ahmet Necdet Çupur)  YILMAZ GÜNEY ÖDÜLÜ Zin ve Ali’nin Hikayesi (Mehmet Ali Konar) ADANA İZLEYİCİ ÖDÜLÜ Sen Ben Lenin (Tufan Taştan) EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ Bir Nefes Daha (Nisan Dağ) EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ Bir Nefes Daha (Nisan Dağ) EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ Koridor (Emel Göksu-Ayşe Demirel)  EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ Cemil Şov (Ozan Çelik) EN İYİ MÜZİK ÖDÜLÜ Cemil Şov (Taner Yücel) EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ ÖDÜLÜ Koridor (İlker Berke) EN İYİ SANAT YÖNETMENİ ÖDÜLÜ Koridor (Berrin Önal) EN İYİ KURGU ÖDÜLÜ Yaramaz Çocuklar (Mathilde Van De Moortel-Elif Uluengin-Nicolas Suburlati)  EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ Lacivert Gece (Aslı Bankoğlu) EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ Bir Nefes Daha (Eren Çiğdem) UMUT VEREN KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ Bir Nefes Daha (Hayal Köseoğlu) UMUT VEREN ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ Bir Nefes Daha (Oktay Çubuk) FİLM YÖNETMENLERİ DERNEĞİ EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ Bir Nefes Daha (Nisan Dağ)  SİYAD CÜNEYT CEBENOYAN EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ Zin ve Ali’nin Hikayesi (Mehmet Ali Konar) KADİR BEYCİOĞLU JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ Dermansız (Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu) MANSİYON ÖDÜLÜ Yaramaz Çocuklar (Zeynep Çupur) ULUSAL ÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞMASI EN İYİ BELGESEL Kış- Yönetmen Berrin   Öz EN İYİ CANLANDIRMA FİLM Sudan Çıkmış Balık – Yönetmen Nur Özkaya  EN İYİ DENEYSEL FİLM Sürgünde Bir Yıl – Yönetmez Malaz Usta EN İYİ KURMACA FİLM Mesafeler – Yönetmen Efe Subaşı  JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ Yoksul Adamlar Nasıl Ölür? – Yönetmen Serkan Kaçmaz EN İYİ FİLM Arasta – Yönetmen Hüseyin Baltacı ve Mutlu Kahya ULUSLARARASI ÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞMASI  EN İYİ FİLM TAPINAK – Yönetmen Murat Uğurlu  JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ AMAYI – Yönetmen Subarna Das  
Adana'da bu yıl 28'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ödüller verildi. En İyi Film Ödülü, Ahmet Necdet Çupur'un yönettiği “Yaramaz Çocuklar” filmine verildi.

haberimizvar.net-  Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen törende ödüller sahiplerini buldu. En İyi Film ödülüne Ahmet Necdet Çupur’un yönettiği “Yaramaz Çocuklar” filmi layık görülürken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü “Cemil Şov” filmindeki performansıyla Ozan Çelik’e, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise “Koridor” filmdeki performanslarıyla Ayşe Demre ve Emel Göksu’ya verildi.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, sunuculuğunu Şebnem Özinal ve Volkan Severcan'ın yaptığı, kapanış ve büyük ödül törenine Adana Valisi Süleyman Elban, Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Altın Koza Film Festivali Onursal Başkanı Zeydan Karalar, kent protokolü, sanatçılar ve çok sayıda izleyici katıldı.

“Bir Nefes Daha” filmi 6 dalda ödül alarak gecenin dikkat çeken yapımlarından oldu.

 Festivalde, ödüle layık görülen isimler ve yapımlar şöyle:

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ

Yaramaz Çocuklar (Ahmet Necdet Çupur)

 YILMAZ GÜNEY ÖDÜLÜ

Zin ve Ali’nin Hikayesi (Mehmet Ali Konar)

ADANA İZLEYİCİ ÖDÜLÜ

Sen Ben Lenin (Tufan Taştan)

EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ

Bir Nefes Daha (Nisan Dağ)

EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ

Bir Nefes Daha (Nisan Dağ)

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

Koridor (Emel Göksu-Ayşe Demirel)

 EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ

Cemil Şov (Ozan Çelik)

EN İYİ MÜZİK ÖDÜLÜ

Cemil Şov (Taner Yücel)

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ ÖDÜLÜ

Koridor (İlker Berke)

EN İYİ SANAT YÖNETMENİ ÖDÜLÜ

Koridor (Berrin Önal)

EN İYİ KURGU ÖDÜLÜ

Yaramaz Çocuklar (Mathilde Van De Moortel-Elif Uluengin-Nicolas Suburlati)

 EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

Lacivert Gece (Aslı Bankoğlu)

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ

Bir Nefes Daha (Eren Çiğdem)

UMUT VEREN KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

Bir Nefes Daha (Hayal Köseoğlu)

UMUT VEREN ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ

Bir Nefes Daha (Oktay Çubuk)

FİLM YÖNETMENLERİ DERNEĞİ EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ

Bir Nefes Daha (Nisan Dağ)

 SİYAD CÜNEYT CEBENOYAN EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ

Zin ve Ali’nin Hikayesi (Mehmet Ali Konar)

KADİR BEYCİOĞLU JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Dermansız (Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu)

MANSİYON ÖDÜLÜ

Yaramaz Çocuklar (Zeynep Çupur)

ULUSAL ÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞMASI

EN İYİ BELGESEL

Kış- Yönetmen Berrin   Öz

EN İYİ CANLANDIRMA FİLM

Sudan Çıkmış Balık – Yönetmen Nur Özkaya

 EN İYİ DENEYSEL FİLM

Sürgünde Bir Yıl – Yönetmez Malaz Usta

EN İYİ KURMACA FİLM

Mesafeler – Yönetmen Efe Subaşı 

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Yoksul Adamlar Nasıl Ölür? – Yönetmen Serkan Kaçmaz

EN İYİ FİLM

Arasta – Yönetmen Hüseyin Baltacı ve Mutlu Kahya

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞMASI 

EN İYİ FİLM

TAPINAK – Yönetmen Murat Uğurlu

 JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

AMAYI – Yönetmen Subarna Das

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.