28 yıldır özlüyoruz

GÜNDEM 02.07.2021 - 11:34, Güncelleme: 02.07.2021 - 11:34
 

28 yıldır özlüyoruz

Sivas katliamının üzerinden geçen 28 yıla rağmen katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısı dinmedi: "28 yıldır özlüyoruz..."

haberimizvar.net- Bugün Sivas katliamının 28. yıl dönümü... 28 yıl önce bugün, 33 aydınımız Madımak Oteli'nde yakılarak öldürüldü. Sivas katliamının üzerinden geçen 28 yıla rağmen katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısı dinmedi. Madımak’ta katledilen iki şairin; Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan ile Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok ise bazı gazetelere dikkat çeken bir ilan verdi. “28 yıldır özlüyoruz” denilen ilanda; Metih Altıok ile Behçet Aysan'ın dizlerine yer verildi: “Ağıtlardan geçti yıllardır sesim: Onu gözyaşlarıyla silip temizledim. Gezindim kadife çiçekli teninin Enleminde boylamında yoksul ülkemin Yıkıcılar geldiler yıktılar bütün duvarları Kaldı geriye bir yalnız nar ağacı Bir yarım umuttur elimizde kalan Göğüslemek için karanlık yarınları”
Sivas katliamının üzerinden geçen 28 yıla rağmen katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısı dinmedi: "28 yıldır özlüyoruz..."

haberimizvar.net- Bugün Sivas katliamının 28. yıl dönümü...

28 yıl önce bugün, 33 aydınımız Madımak Oteli'nde yakılarak öldürüldü.

Sivas katliamının üzerinden geçen 28 yıla rağmen katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarının acısı dinmedi.

Madımak’ta katledilen iki şairin; Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan ile Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok ise bazı gazetelere dikkat çeken bir ilan verdi.

“28 yıldır özlüyoruz” denilen ilanda; Metih Altıok ile Behçet Aysan'ın dizlerine yer verildi:

“Ağıtlardan geçti yıllardır sesim:


Onu gözyaşlarıyla silip temizledim.

Gezindim kadife çiçekli teninin

Enleminde boylamında yoksul ülkemin

Yıkıcılar geldiler yıktılar bütün duvarları

Kaldı geriye bir yalnız nar ağacı

Bir yarım umuttur elimizde kalan

Göğüslemek için karanlık yarınları”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.