32 bin lira maaş alıyor

GÜNDEM 26.08.2021 - 10:58, Güncelleme: 26.08.2021 - 10:58
 

32 bin lira maaş alıyor

Maaşlarda 600 lira seyyanen artış ve yüzde 21 zam talebiyle toplu sözleşme masasına oturan, ancak sadece yüzde 12’ye imza atan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yüksek maaşı eleştiri konusu oldu.

HABERİMİZVAR - Memur maaşlarında 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirlendiği toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen’le birlikte hareket eden Memur-Sen, attığı imzayla görüşmelerin başındaki pek çok talebinden vazgeçti. 600 liralık seyyanen zam rafa kaldırılırken, 3600 ek gösterge konusunda da yine somut adım atılmayıp sadece sözler verildi. Yüzde 21 olarak belirlenen zam talebi önümüzdeki yılın ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci altı için yüzde 7 olarak belirlendi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın ‘çok iyi bir sözleşme’ değerlendirmesinde bulunması ise tepkilere neden oldu. MAAŞI OCAKTA 36 BİN LİRA OLACAK Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin yine enflasyona ezdirilerek, sefalete mahkum edildiği eleştirileri gelirken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yüksek maaşı da dikkat çekti. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Yalçın’ın halen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı olarak 32 bin 115 lira aylık aldığı, Ocak 2022’de de maaşının 36 bin liraya yükseleceği belirtildi. YALÇIN SORULARI YANITSIZ BIRAKTI Ali Yalçın konuya ilişkin soruları yanıtsız bırakırken, basın danışmanlığı başkan maaşının sendika tüzüğü ile belirlendiğini açıkladı. Memur-Sen tüzüğüne göre genel başkan, taban aylık katsayısının 7.000 rakamıyla çarpımı sonucu bulunan ücrete, yüzde 10 oranında eklenen miktarda net maaş alıyor. Yalçın, ayrıca Eğitim Bir-Sen Başkanı olarak da ücret alıyor. 
Maaşlarda 600 lira seyyanen artış ve yüzde 21 zam talebiyle toplu sözleşme masasına oturan, ancak sadece yüzde 12’ye imza atan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yüksek maaşı eleştiri konusu oldu.

HABERİMİZVAR - Memur maaşlarında 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirlendiği toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen’le birlikte hareket eden Memur-Sen, attığı imzayla görüşmelerin başındaki pek çok talebinden vazgeçti. 600 liralık seyyanen zam rafa kaldırılırken, 3600 ek gösterge konusunda da yine somut adım atılmayıp sadece sözler verildi. Yüzde 21 olarak belirlenen zam talebi önümüzdeki yılın ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci altı için yüzde 7 olarak belirlendi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın ‘çok iyi bir sözleşme’ değerlendirmesinde bulunması ise tepkilere neden oldu.

MAAŞI OCAKTA 36 BİN LİRA OLACAK

Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin yine enflasyona ezdirilerek, sefalete mahkum edildiği eleştirileri gelirken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yüksek maaşı da dikkat çekti. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Yalçın’ın halen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı olarak 32 bin 115 lira aylık aldığı, Ocak 2022’de de maaşının 36 bin liraya yükseleceği belirtildi.

YALÇIN SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Ali Yalçın konuya ilişkin soruları yanıtsız bırakırken, basın danışmanlığı başkan maaşının sendika tüzüğü ile belirlendiğini açıkladı. Memur-Sen tüzüğüne göre genel başkan, taban aylık katsayısının 7.000 rakamıyla çarpımı sonucu bulunan ücrete, yüzde 10 oranında eklenen miktarda net maaş alıyor. Yalçın, ayrıca Eğitim Bir-Sen Başkanı olarak da ücret alıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.