4 dakikada PCR testi

SAĞLIK 09.02.2022 - 12:44, Güncelleme: 09.02.2022 - 12:44
 

4 dakikada PCR testi

Fudan Üniversite'ndeki Çinli araştırmacılar geliştirdikleri bir teknoloji ile 4 dakikada sonuç veren bir PCR testi geliştirdiklerini duyurdu.

haberimizvar.net- Çin, Şangay’da Fudan Üniversitesi'nde çalışan araştırmacılar PCR testinin doğruluğuyla birleştirilen hızlı antijen testi geliştirdiklerini bildirdi. Bilim adamları, geliştirdikleri test ile dört dakikadan daha kısa bir sürede sonuçları çıkaran korona virüs testini tanıttı. PCR testi verenlerin daha kısa sürede sonuç almasını isteyen bilim insanları geliştirdikleri test sayesinde yüksek oranda doğru sonuç alacaklarını da bildirdi. Araştırmacılar 15 dakikada gerçekleştirilen hızlı antijen testlerinin doğruluk oranlarının güven verici olmadığını ekledi. Fudan Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, 33 PCR pozitif korona virüs hastasından, 23 PCR negatif hastadan, altı influenza pozitif hastadan ve 25 sağlıklı gönüllüden burun örnekleri topladı. Nature Biomedical Engineering dergisi, gerçekleştirilen ve alınan örneklerin hatasız olarak dört dakikadan kısa bir sürede işlediğini açıkladı.  Araştırmacılar, bu tür teknolojiye sahip taşınabilir testlerin geliştirilmesinin havaalanlarında, kliniklerde, acil servislerde ve evde yerinde test yapılmasını sağlayabileceğini vurguladı. Ayrıca geliştirilen testlerin diğer hastalık türlerinin hızlı teşhisi için de kullanılabileceği eklendi.
Fudan Üniversite'ndeki Çinli araştırmacılar geliştirdikleri bir teknoloji ile 4 dakikada sonuç veren bir PCR testi geliştirdiklerini duyurdu.

haberimizvar.net- Çin, Şangay’da Fudan Üniversitesi'nde çalışan araştırmacılar PCR testinin doğruluğuyla birleştirilen hızlı antijen testi geliştirdiklerini bildirdi. Bilim adamları, geliştirdikleri test ile dört dakikadan daha kısa bir sürede sonuçları çıkaran korona virüs testini tanıttı. PCR testi verenlerin daha kısa sürede sonuç almasını isteyen bilim insanları geliştirdikleri test sayesinde yüksek oranda doğru sonuç alacaklarını da bildirdi.

Araştırmacılar 15 dakikada gerçekleştirilen hızlı antijen testlerinin doğruluk oranlarının güven verici olmadığını ekledi. Fudan Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, 33 PCR pozitif korona virüs hastasından, 23 PCR negatif hastadan, altı influenza pozitif hastadan ve 25 sağlıklı gönüllüden burun örnekleri topladı. Nature Biomedical Engineering dergisi, gerçekleştirilen ve alınan örneklerin hatasız olarak dört dakikadan kısa bir sürede işlediğini açıkladı. 

Araştırmacılar, bu tür teknolojiye sahip taşınabilir testlerin geliştirilmesinin havaalanlarında, kliniklerde, acil servislerde ve evde yerinde test yapılmasını sağlayabileceğini vurguladı. Ayrıca geliştirilen testlerin diğer hastalık türlerinin hızlı teşhisi için de kullanılabileceği eklendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.